Safranlı Yemek Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Yarışmada, tarhana çorbası ile Emine Akin birinci, "üç peynirli safranlı peruhi" yemeği ile Emin Göktürk Özbek ikinci..

 
Safranlı Yemek Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu....
 
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yapılan 7. Safran Festivali etkinlikleri çerçevesinde "Safranlı Yemek Yarışması" düzenlendi.
 
Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı ve Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği ortaklığında düzenlenen festival çerçevesindeki yarışmada, büyük ilgi gördü. 18 yarışmacının katıldıgı yarışmada, jüri üyeleri birbirinden güzel safranlı yemekleri seçmekte zorlandı.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Yarışmada, tarhana çorbası ile Emine Akin birinci, "üç peynirli safranlı peruhi" yemeği ile Emin Göktürk Özbek ikinci, yemek yarışmalarında "safranlı karalahana dolması" yemeği ile Elif Senol üçüncü oldu.
 
Dereceye girenlere ödüllerini Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Kültür ve Turizm Vakfı Baskani Şefik Dizdar, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Türker tarafından verildi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler