Akyurt Yemek Kültürü Türkiyeye Tanıtıldı

Akyurt Yemek Kültürü Türkiyeye Tanıtıldı

Akyurt’un yöresel çorbaları ile başlayan yarışma daha sonra hamur işleri ile devam etti. Yemekleri tek tek tadan jüri üyeleri ise verdikleri puanlar ile her kategoride derece..

 
Akyurtlular Derneği’nin düzenlediği Akyurt 2. Yöresel Yemekleri Yarışması bugün Kültür Parkı’nda düzenleniyor. Yöresel Akyurt Yemek kültürünü geleceğe taşıyan yarışmada 11 çeşit yemek sergileniyor. Yarışmacılar büyük bir heyecanla ve özenle hazırladıkları yemekleri jürinin onayına sundu.
 
Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada ise belirlenen yemekler;
 
Akyurt Ketesi, Akyurt Tiriti, Akyurt Homaçası, yöresel mutfaklardan Akyurt Höşmerimi, Akyurt Şekerparesi, Akyurt Tandır Böreği, Akyurt Yazma Çöreği, Akyurt Yazma Baklavası, Akyurt Soğuk Çorbası, Akyurt Topak Tarhana Çorbası, Akyurt Sakale Sünen Çorbası oldu.
 
Akyurt’un yöresel çorbaları ile başlayan yarışma daha sonra hamur işleri ile devam etti. Yemekleri tek tek tadan jüri üyeleri ise verdikleri puanlar ile her kategoride dereceye giren yarışmacıları belirleyecek. 18.00’de Yemek Yarışmaları sonuçları açıklanacak.
 
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Akyurtlular Derneği Başkanı Sadullah Çiftci, “Yöresel yemek yarışmasının ikincisi gerçekleşti. Çubuk, Kalecik ve Akyurt yörelerine hitap eden 11 çeşit yemek çeşidi sergilendi. 
 
Yemekler birbirinden ve çok lezettli. Yemeklerin bir sonraki nesilleri aktarılması için bu yarışma yapılıyor. Yarışmacılara, jüri üyelerine ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler