Baharat Kullanımı

Baharat Kullanımı

Türk toplumunda yemeğe atılan tuzun yanı sıra ekmek tüketimine bağlı olarak da tuz kullanımı oldukça yüksek" dedi. Bayam "Fazla tuz kullanımı başta hipertansiyon olmak üzere kalp hastalıkları, nörolojik

 
Uzmanlar aşırı tuz tüketimi uyarısı yaptı. "Tuz yerine baharat kullanın"
 
"Türkiye'de ortalama tuz tüketimi 15 gram seviyelerinde" diyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Emrah Bayam, "Günlük tuz tüketimi, Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmalarına göre bağışıklık sisteminde günlük olarak 5 gram olmalıdır. 
 
Türkiye'deki tuz tüketimi belirlenen bu rakamın çok üzerinde. Öncelikle yemeğe atılan tuz miktarının azaltılması gerekiyor. 
 
Türk toplumunda yemeğe atılan tuzun yanı sıra ekmek tüketimine bağlı olarak da tuz kullanımı oldukça yüksek" dedi. 
 
Baharat Kullanımı
Bayam "Fazla tuz kullanımı başta hipertansiyon olmak üzere kalp hastalıkları, nörolojik hastalıklar, böbrek yetmezliği, osteoporoz, mide rahatsızlıkları gibi birçok problemi beraberinde getiriyor. 
 
Bu sebeplerden dolayı tuz tüketimini en aza indirmek durumundayız" diyerek şu uyarıda bulundu: "Tuza alternatif olarak kullanabileceğimiz baharat çeşitleri ve daha birçok ürün de mevcut. 
 
Yemeklerde Baharat Kullanımı, limon ya da sarımsağı alternatif olarak kullanabiliriz. Diğer yandan tuz kısıtlamasına gidildiğinde iyot eksikliği de oluşabiliyor. 
 
Bunu da giderebilmek adına deniz ürünleri ve süt ürünlerini tüketmekte de fayda var."
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler