Ahmet Deniz KÖSE
Yazar:Ahmet Deniz KÖSE
Şef Deniz Ahmet Köse Kimdir ?
Karadeniz’de doğup İstanbul’da büyüyen ve mutfak kültürüne aşkla bağlı bir ailede yetişen Şef Deniz Ahmet Köse, Yeditepe Üniversitesi’nde başladığı gastronomi ve mutfak sanatları eğitimine bachelors degree derecesiyle mezun olduğu Johnson & Wales North Miami Campus Culinary Arts’ta devam etti.
 
Eğitimini tamamladıktan sonra bir süre Amerika’da yaşayan şef, Nobu ve Zuma gibi dünyaca tanınmış Japon restoranlarının Miami, Londra, Dubai ve İstanbul lokasyonlarında uzun yıllar çalıştı. 
 
Yemeğe olan tutkusu kadar büyük bir tutkuyla bağlı olduğu İstanbul’a döndükten sonra birçok otel ve restaurant açılış ekiplerinde liderlik yapan Köse, dünyaca ünlü Tom’s Kitchen markasının yönetici şefi olarak, bugünkü marka değerinin oluşmasına büyük katkılar sağladı. 
 
Ardından İstanbul’da gözü kapalı gittiği restoranların başında gelen Nopa’nın mutfağını devir alan Şef Köse, şu anda Mandarin Oriental Bodrum’un içinde hizmet veren dünyaca ünlü Blue Marlin.... ‘ın yönetici şefliğini üstleniyor. Şef Köse ayrıca her Cumartesi günü Sabah Gazetesi’ndeki ‘Mutfak Artisti’ köşesinde, keyifli yemek hikayeleri paylaşarak mutfak meraklılarının arşivlerine, kendi tariflerini de ekliyor.