Ali Rıza DÖLKELEŞ
Yazar:Ali Rıza DÖLKELEŞ
Ali Rıza Dölkeleş Kimdir? 
 
KURS  - SEMİNER VE EĞİTİMLER
Dünya Aşçılar Birliği Kongresi (WACS)  Auckland Yeni Zelenda
Köln Türk Haftaları Çalışması Almanya
Achnen Efes Restaurant Türk Haftası Almanya
Frankfurt Mercur Hotel Türk Haftası Almanya
ISO 9000 Kalite Belgesi İletişim Eğitimleri Bursa
ISO 9000 Kalite Belgesi Arama Konferansı Eğitimleri Bodrum
ISO 9000 Kalite Belgesi Motivasyon ve Liderlik Eğitimleri Bursa
Pınar Et ve Süt Mamülleri Üretim Tesisleri  Ürün Prezantasyonu İzmir
Şarküteri Fabrikaları Ürün Lasmanları Prezantasyonları İstanbul
Yiyecek ve İçecek Fuarları Lamsan Tanıtım Prezantasyonları İstanbul
Haccp Eğitim Semineri Antalya
Türkiye Gastronomi Yemek Yarışması Düzenlenmesi Antalya 
Lejyoner Hastalığı ve Turizm Açısından Önemi Antalya
Hijyen ve Sanitation Semineri Bodrum
Zaman Bodrum
Unlu Mamüller ve Ekmek Semineri Antalya
 
MESLEKİ DENEYİM
2002 – Halen Limak Holding A.Ş.
Limak Limra Hotel Kemer – ANTALYA
 
Aşçıbaşı 
2400 Yatak kapasiteli all inclusive sistemde çalışan beş yıldızlı otelin mutfak bölümünün sevk ve idaresinden sorumluyum
2002 – 2002 Side Pegasos World Hotel
 
Aşçıbaşı
3500 Yatak kapasiteli all inclusive sistemde çalışan beş yıldızlı otelin mutfak bölümünün sevk ve idaresinden sorumluydum
1998 – 1999 Ağaoğlu Oteller Grubu
Bursa – Bodrum
 
Aşçıbaşı
900 Yatak kapasiteli kayak ve kongre ağırlıklı çalışan beş yıldızlı otelin mutfak bölümünün sevk ve idaresinden sorumluydum
1995 – 1998 Club Hotel Çimtur
 
Aşçıbaşı
800 Yatak kapasiteli H/B sistemde çalışan otelin mutfak bölümünün sevk ve idaresinden sorumluydum
1993 – 1995 Cears Hotel Side
 
Aşçıbaşı
800 Yatak kapasiteli H/B sistemde çalışan beş yıldızlı otelin mutfak bölümünün sevk ve idaresinden sorumluydum
1990 – 1993 Grand Hotel Temizel - Ayvalık
 
Aşçıbaşı Yrd.
750 Yatak kapasiteli H/B sistemde çalışan beş yıldızlı otelin mutfak bölümünün sevk ve idaresinden sorumluydum
 
UZMANLIK
Çin Mutfağı
 
Japon Mutfağ
 
Akdeniz ( Balık) Mutfağı
İtalyan Mutfağı
 
Osmanlı – Türk Mutfağı
 
Fransız Mutfağı
 
Hint Mutfağı
 
ALANLARINDA
İnsan ilişkilerinde kuvvetli, pratik ve kalıcı çözümler üretip, prosedür geliştirebilen, seyahat, mesai mefhumu gibi sorunları olmayan, işletmeye katma değer sağlayabilecek eğitim ve tecrübe ile desteklenmiş doğal liderliğe inanan, çalışkan ve dinamik organize kadrolar oluşturup, dağların  eteklerini değil, arkasını görebilecek düzeye getirebilecek ekip  ruhu oluşturan, her şey dahil sistemde maliyetleri ciddi derecede aşağı indiren bilimsel ve teknik analizler ile  sunum yapabilecek derecede maliyet eğitimi olan, on yıllık etkin tecrübeli yönetici misyonuna sahibiyim.
 
OBJEKTİF
08.02.1970 Kırıkkale doğumluyum. 
Daha çocuk sayılabilecek yaşta, meslek hayatıma çeşitli lokantalarda çırak olarak başladım. 
Mutfak ile tanışmam on üç yaşında oldu. Buda çocukluk evresindeki birinin hayata, okula, işe bakış açısını daha farklı kıldı.
Okul ve iş hayatını, çocukluk ve işçiliği, hataları ve başarıları bu yaşlarda öğrenerek geçirdim.
Mutfak benim için bir sanat olmalıydı ve öğlede devam etmeliydi.  İnsan çocuk yaşta bu kadar yükün altına girince doğal olarak devam edemeyen yada yapamadı şeyleri de hayatta olmuştur. 
 
Benim için bunlar biri okul hayatımı kısa tutmam oldu.
Orta okuldan sonra gerek maddi imkansızlıklar gerekse, iş hayatının karmaşası beni okulu bırakmak zorunda bıraktı.
Mesleğin içinde bulunduğum yıllarda, bu eksikliğimi kapatmak için, gerek yurt içi gerekse uluslar arası çeşitli kurs, seminer, fuar, aktivite, mesleki bilgi becerilerden oluşan dersler aldım. 
 
Mesleğimin öğrenmekten, görmekten, uygulamaktan geçtiğine inandığımdan, yıllarca birinci sınıf otellerde kendimi geliştirme ve pekiştirmeye yönettim. 
Bununda başarısını almış olduğum sayısız ödül ve başarı plaketleri ile aldım ve almaya da devam ediyorum.
Ben aşçılık sanatını çok renkli buluyorum. Şöyle bir hayal edin, her sabah ayrı bir dünya kurulup ve o dünyayı akşam bozuyorsunuz. Gece düşünüp yarın kuracağınız dünyayı düşünüp bir ertesi gün, ertesi gün, ertesi günün dünyalarını hazırlamak için uykuya dalıyorsunuz.
 
Dünün başarısı, bugüne kefil olmuyor, günün başarı, takdir ve teşekkürleri bir sonraki güne garanti vermiyor. 
Her zaman dinç ve zinde kalabilmeniz için kurmuş olduğunuz dünyalar sizi motive ediyor.  
Dolayısıyla, her gün bir sonraki günün habercisi olarak geliyor rüyalarımıza girip, bir sonraki güne kadar ayrı dünyalar kurmamamızı sağlıyor.
Birde şöyle bakıyorum mesleğimize, aşçılık sanatı hiç bitmeden, inişler ve çıkışlar ile sürekli gelişiyor, yeni yeni dünyalar açıyor her birimize.
İnsan oğlunun doğasında var olan en önemli oluğu beslenme, Ne yaparsak yapalım günde üç övün yemek yeme fizyolojimiz mevcuttur.  
 
Ama az, ama çok, ama kaliteli, ama ucuz ne yersek yiyelim beslenmek zorundayız. 
Hal böyle olunca aşçılık ve onu sanata dönüştüren bizlerin yapmış olduğu  ortaya koyduğu işleri görmemek mümkün değil. Tarihe ve günümüze baktığımızda, sofraların ve onun üzerini süsleyen bin bir çeşit yemeklerin önemini ve büyüklüğünü görmekteyiz. 
Evlilikler ve ayrılıklar, savaşlar ve  barışlar hep yemek masalarında konuşulmuştur. Güzel bir başlangıç olarak sunulan bir tabağın, ortamı ne kadar değiştirdiğine her defasında hepimiz şahit olmuşuzdur.
 
Bütün bunların yanı sıra, yoğun çalışma ortamından vakit bulabildiğimi zamanlarda, üzerinde çalışmakta olduğum temalı özel restaurant menülerini kapsayan tarifli ve resimli yemek kitabı ve ayrıca içerisinde beş aşamalı buz heykelleri yapım, tasarım,çizim içerikli dekorasyon kitabı çalışmalarını halen sürdürmekteyim. 
 
Yirmi yıllık çalışma hayatımda işim ile ilgili her zaman ilkleri yapmayı, kendime hedef edinmişimdir.
çok büyük bir bölümünü, işimle alakalı olan konuları daha verimli ve tüm alt kadrolarıma bir şeyler katarak, Türkiye’nin önde gelen otellerinde mesleğimi icra etmenin mutluğu içerisindeyim.
Yapmış olduğum sayısız maketler, heykeller, buzdan figürler ve  lezzetli tatları ortaya çıkarmak için yapmış olduğum sunum yemekleri ile  bu sanatı basın ve görsel medya ile sergilemekteyim.
 
Almış olduğum sayısız ödüllerin yanında, 
en son  2004 Yılı Türkiye II. Gastronomi Yemek Yarışmasında 7 dalda 210 otel ve 480 aşçı arasında toplamda 14 madalya sıralamada 4 birincilik,3 ikincilik,3 üçüncülük alarak en iyi mutfak lideri ve ekibi seçildik.
2005 Yılı Türkiye III. Gastronomi Yemek Yarışmasında 11 dalda 180 otel ve 1850 aşçı arasında toplamda 24 madalya sıralamada 3 birincilik,3 ikincilik,2 üçüncülük aldık.
2006 Yılı Türkiye IV. Gastronomi Yemek Yarışmasında 11 dalda 213 otel ve 1700 aşçı arasında toplamda 29 madalya sıralamada 4 birincilik,3 ikincilik,2 üçüncülük 2 Merit 2 Jüri özel ödülü  aldık.
2007 Yılı Almanya Köln Türk Mutfağı sunum dalında Altın Nişan Ödülü.
2007 Yılı Türkiye TUSİD İstanbul Menü yarışması 250 işletme menüsü arasından 3,lük Sandal Restoran Menüsü ile.
2007 Yılı Türkiye V. Gastronomi Yemek Yarışmasında 13 dalda 165 otel ve 1400 aşçı arasında toplamda 21 madalya sıralamada 4 birincilik, 4 ikincilik, 3 üçüncülük 1 Merit 2 Jüri özel ödülü aldık.
Hobilerim arasında, vakit bulduğum sürece, her gün yürüyüş ve koşu, voleybol, güzel yaz günlerinde sörf ve yüzmek, bunların yanı sıra güzel sanatlara ilgi duymaktayım.