Gökhan TUFAN
Yazar:Gökhan TUFAN
Gökhan TUFAN Kimdir?
1977 İstanbul doğumludur. 7 yıllık bir eğitimin ardından 1995 yılında Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nden mezun olmuştur. 22 yıldır profesyonel olarak aşçılık mesleğini icra etmekte olup bugüne kadar; The Marmara Bodrum, The Marmara Antalya, Magic Life International, Hilton Adana, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Pelit Pastaneleri ve Radisson Blu Hotel İstanbul Asia’da Başaşçılık görevlerinde bulunmuştur.
 
1998 ve 2010 yılları arasında Türkiye Aşçılar Milli Takımı ile ülkemizi uluslararası arenada temsil ederek birçok ödül kazanmıştır. 2005 yılında Genç Aşçılar Derneği’ni kurmuş ve 6 sene derneğin Başkanlık görevini yürütmüştür.
 
Türkiye’de gastronomi alanında Bakanlık izni ile faaliyet gösteren yabancı kaynaklı tek STK’sı olan Euro-Toques, Avrupa Aşçılar Birliği’nin Türkiye Şubesi kurucu Başkanıdır.
 
Halen yine kurucu Başkanı olduğu, konusunda ülkesel bazda Dünya’nın en büyük aşçılık ve pastacılık mesleki STK’sı ve tek Konfederasyonu olan, Türkiye’nin 7 bölgesinde 7 federasyon ve 60 vilayetinde 60 dernek ile faaliyet gösteren Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanlık görevini yürütmektedir.
 
Ayrıca 18 İslam ülkesinin aşçılık mesleki STK’larının bir araya gelmesine vesile olarak, yasal kuruluş izin işlemleri halen devam eden Dünya İslami Gastronomi Birliği’nin de (World Islamic Culinary Society) kurucu Başkanlık görevini üstlenmiştir. Evli ve 1 çocuk babası olan Gökhan Tufan ileri derecede İngilizce bilmektedir.