Aşçılık Mesleğinin Şeref Ve Haysiyeti

Berfin RUŞEN
Yazar:Berfin RUŞEN
Bu yazı

Sevdiğin işi yaptığın için mi mutlusun, yoksa mutlu olduğunu zannettiğin için mi seviyorsun işini? 
Kendimden çok emin olarak çıktığım bu yolda, gelgitler ile bu sorunun cevabını bulmam tam 2 senemi aldı. Bazen sevmek yetmez bilirsiniz. Bazen anlamak gerekir, bazen emin olmak ister, sevginin karşılığını aramak ve bulmak ister insan…
 
Gözlerimi karartıp, tüm söylenenlere kulak tıkayıp adım attığım bu yolculukta her sabah içimde filizlenen yeni bir hevesle işe başlayıp , her mesai bitimi bu işi bırakmayı düşünerek ayrıldım o mutfaktan. Evet evet itiraf ediyorum, tam olarak böyle oldu bu 5 sene boyunca. 
 
Kendime kızdığım, ümidimi yitirmek üzere olduğum, hissizleştiğim, insanlara hak verip başaramayacağımı düşündüğüm zamanlarım oldu.. Hem de çok oldu.. Bizim meslekte en tehlikeli zamanlar bu girdapa girmenizle başlar.
 
Bu çıkmazlarla dolu labirentten çıkışınız için önünüzde 2 yol vardır. Ya teslim olur yenilgiyi kabullenir ve en kolay olan yolu seçerek doğrudan çıkışı tercih edersiniz, ya da güçlülerin dünyasında kendi kahramanın olmak için savaşır, son nefesine kadar peşinden koşarak dolaylı çıkışa ulaşırsın. 
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Benim kendi tercihim 2. yol oldu.. 5 sene boyunca ölçtüm sevgimi, hep nabzını tuttum hislerimin, hep düşündüm, hep sorguladım hislerimi. 6. senenin başında emin oldum sevgimden.Bizim sevgimiz üzerimize giydiğimiz ceketin saflığını taşıyor dedim. Tıpkı onun gibi bembeyaz...
 
Bedel ödemeden olmuyor inanın. "Başardım!" diyebilmenin zaferi ve güzelliği de buradan geliyor.
Bir kadın olarak, mutfakta kadınlığımı unuttuğum zamanlarım da çok oldu. Bunu, çalıştığım bölümde tek bayan olduğumda anladım. Ustalarımla enseden tokalaşmaya başladığım, bu mesleği seçtiysen eğer bir erkekten farkın olmamalı Berfin dendiği zaman anladım. 
 
Gördüm ama, inanın gördüm mutfaklarda cinsiyetin bir önem taşımadığını, Karakterinden ödün vermeyen her kişinin günün birinde çektiği cefanın mükafatını aldığını gördüm. 
 
Daha yolun çok başında olan biri olarak söyleyebilirim ki;
Bana gösterilen güvene layık olacağıma Türk mutfağını dünya mutfakları içerisinde yücelteceğime Din, dil, ırk gözetmeksizin Aşçılık mesleğinin şeref ve haysiyetini koruyacağıma and içerim.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Geleceğin Ünlü Türk Mutfağı Şeflerinden Olacağına İnandığımız "Berfin RUŞEN " Hanıma Teşekkür Eder Çalışmalarında Üstün Başarılar Dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Siz Takipçilerimize Sunuyoruz;
Bu Linkleri Tıklayarak Osmanlı Saray MutfağıTürk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar 'dan Nefis Yemek Tariflerimize ve Haberlerimize'de  İnceleyebilirsiniz

 







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.