Osmanlı ve Türk Mutfağından yana tarafız

Safiye sarıkadıoğlu
Yazar:Safiye sarıkadıoğlu
Bu yazı

Osmanlı ve Türk Mutfağından yana tarafız;
Saygıdeğer kalfalarımız, aşçılarımız ve aşçıbaşılarımız, komi, garson ve kaptanlarımız başarılı restoran şeflerimiz, turizme yön veren hotel ve restoran yöneticilerimiz ; 
 
*** Türk aşçı haberleri yönetimi olarak Ben yön. sekrt. Sude ERDOGAN ve diğer 4 çalışma arkadaşım ile birlikte sizlerin hizmetinde olacağız. Şimdiden hotel ve restoran mesleki haberlerinizi köşe yazıları ve makalelerinizi, işyerleriniz ile sıkıntılarınızı ve memnuniyetlerinizi alakalı belge ve resimleri ile bizimle  haber mailleri olarak paylaşmanızı bekliyoruz !!! 
 
*** İki haftaya kadar tüm alt yapılarımızı ‘da tamamlayarak eksiksiz olarak hizmetinizde olmayı hedefliyoruz. Osmanlı ve Türk Mutfağımızı dünyadaki hak ettiği yere taşıma yarışında hep beraber birinci olmak zorunda olduğumuzu bilinci içerisindeyiz. 
 
*** Yeni Haber sitemiz hiç bir federasyon ve derneğe bağlı değildir. Haber sitemizin hizmet  hedefi; Tüm Turizm personelleri ama öncelikte Türk Aşçılarının Camiadaki hem negatif hem de pozitif gerçeklerin Dünyadaki kalemi ve Sesi olacaktır !
 
*** Mutfağımızın tanıtımına katkıda bulunabilmek için bu hizmet yarışında Yardımlaşmak zorunda olgumuzu biliyoruz. ilgili başlıklarımızın altında Ekli dosyalar, Videolar, Albümler, Sunumlar, Yazılar, Mutfağımız hakkında Tarihi Yemek kitapları, Raporlama ve Sirküler Dipnotlar ve Diğer Bilgilerden Faydalanabilmeniz için Bilgilerimizi sizler le paylaşmak zorundayız. 
 
*** Bizim hizmet konseptimiz de aşağıdaki düşüncelere yer olmadığı gibi karşılarında duracağımızı’ da belirtiriz ;  
 
*** Yabancı yiyecek ve içecek markaları, başından sonu belli olan yemek yarışmaları, özenti peşinde mutfağımızın ürünlerini yabancı mutfaklara peşkeş çekenler, (bu arada gerçekten konsepti yabancı mutfaklar olan Türk şeflerimize de saygı duyar el üstünde tutarız) kendini daha öğrenmeden başkasını bilenler, 2 çift ayakkabıya kendini ve mutfağını satanlar, lastik markası peşinde koşanlar, ben yaptım, ben buldum diyen seyyar Tayyar’lar, makarnacılar, 19 yaşında 19 dan fazla başarı belgesi ve madalyam var diye ahkam kesenler, daha cızlama’ sını bazlamasını bilmeyenler, sipariş üzerine yemek kitabi yazdıranlar, ustasının ayağının altına sabun kalıbı atanlar, laf getirip götürenler, mesleki bilgisine değil de federasyon ve derneklerdeki gruplarına güvenenler, tecrübesi olmayan ama köylüsü olanlar, meslek fakiri ama camiada Popüler ve profesyonelim diye geçinenler, daha bir balık filetosu açamayıp tava sallayamayan ama executive chef ‘im diyenler, Camiada  bilgisine değil yetkisine dayananlar, kendi mutfak tarihini bilmeyen ama demeçler verip, seminerler veya ilgili tv  programları yapanlar karışınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bizim işimiz mutfağımız hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusunu bulup muhataplarının önüne koymaktır. Bu mutfak hiç kimsenin babasının malı değildir. Bize ve bizden sonrakilere lazımdır. Bu bizim kültürümüzdür. Bu kültürümüzü korumayı kendimize bir aile ferdi olduğumuz düşüncesi ile görev biliyoruz. 
 
*** Yine bizim hizmet konseptimiz de aşağıdaki düşüncelere yer olduğu gibi bu düşüncelere haiz olanların da yanlarında duracağımızı’ da kendimize bir görev biliriz ;  
 
***** Ülkemizin bacasız sanayisi turizm ‘den hayatını idame ettiren bir kazancı ve ya komi personelimiz dahi olsa, Bilgili, Başarılı, kendi kültür değerlerimize, önce biz diyen düşünceye sahip olanlara, kendi değerlerimize katkıda bulunarak kariyer yapmak isteyenlere, kendi tarihini ve mutfağını ön planda tutanlara, kim tarafından olursa olsun ezilen, Mazlum ve Mağdur, olanlara haberlerimiz ile maddi ve manevi yardımlarımız ile yanlarında olacağımızı belirtiriz. Hem kız evinde hem oğlan evinde oynayarak kaostan faydalanıp insanları birbirine düşürerek haber yapmak değil, belirtmiş olduğumuz değerler ile kendi çizgimizde durarak sizlere ve mutfağımıza faydalı olabilmeyi amaçlıyoruz.
 
***** Bilgiyi, tecrübe ve mesleki ahlakı ile birleştirerek gerçek bir sanatkar olanlar ve kariyerinde mükemmeliyeti yakalamaya çalışanlar yada yakalayanlar bizim baş tacımızdır.
 
*** Bu vesile ile aynı kulvarda olduğumuzu düşünen tüm haber sitelerine de çalışmalarında başarılar dileriz. 
 
*** Türk aşçı haberleri kurumsal firmasına bizleri kırmayarak hiç bir fedakârlıktan kaçınmayıp, bu hizmeti sizlere sunmamızı sağlayan yatırımcımız Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı & Exc. Chef | Ahmet Özdemir’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz. İlgili yayınlarımızda kendilerinin yüksek tecrübelerinden faydalanacağız.
 
***   www.turkascihaberleri.com    *** [email protected]  
 
Geçmişini Bilmeyenin Geleceği Olmaz, Eskisi Olmayanın Yenisi De Olmaz!  Mesleki Tarihini Ve Zenginliğini Öğren Geleceğine Sahip Çık ! Osmanlı ve Türk mutfağını şimdi Keşfet !
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.