Sütlü Sıcak Çikolata ve Sütlü Sıcak Sahlep...

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Sütlü Sıcak Çikolata Sütlü Sıcak Sahlep...
 
Sıcak çikolata sadece içinizi ısıtmakla kalmaz aynı zamanda tam bir sağlık deposudur. Sıcak çikolatanın faydaları pek bilinmese de en önemli özelliği genel bağışıklık sisteminizi desteklemesidir. 
 
İşte sıcak çikolatanın bilinmeyen faydaları...
 
Anti-Depresan etkisi: Sıcak çikolatanın şaşırtıcı bir şekilde anti-depresana iyi geliyor. Çikolata serotonin içerdiğinden önerilen miktarda içtiğiniz de kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Ek olarak bu içecek doğal bir ağrı kesici görevini üstlenir  Kilo vermenize yardımcı olur: 
 
Bir kase çikolata yemek yerine bir bardak sıcak çikolata içerek kilo verebilirsiniz. Sıcak çikolatayı şekersiz tükettiğiniz takdir de düşük kalorili bir tedavi sağlayacaktır. Özellikle diyet yaparken de listenize kakaoyu ekleyebilirsiniz.
 
Salebin faydaları nelerdir?
 
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceklerinden salep, vücut sıcaklığını artırması ve hoş kokusu ile insanın içini ısıtıyor. Sütle hazırlandığı için güçlü bir kalsiyum ve protein kaynağı olan salebi kilo almadan tüketmek de mümkün.  
 
Saleb Hakkında Bilgi...
 
Salep, kış aylarında tüketimi artan sıcak içecekler arasında ilk sırada gelmektedir. Burada vücut ısısını artırarak, soğuktan korumasının büyük rolü vardır. Ayrıca soğuk havalarla birlikte artış gösteren grip ve nezle gibi kış hastalıklarının tedavisinde de etkindir. 
 
Bu hastalıkların sık görülen şikayetlerinden öksürüğün azalmasına yardımcıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan salep, göğsü yumuşatır ve boğaz ağrısına iyi gelir. Hastalık belirtileri vücutta hissedildiğinde sıcak bir salep içmek şikayetlerin önemli ölçüde azalmasını sağlayacaktır. 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.