Mutfaklar Cesur Yürekler ve Pratik Eller İster

Simge DOĞU
Yazar:Simge DOĞU
Bu yazı

Mutfak Her Ne Kadar Kolay Görünürse Görünsün Cesur Yürekler Ve Pratik Eller İster... 

Türk mutfağı uçsuz bucaksız Osmanlı Mutfağındaki deryaya dayanır. Bu yüzden Dünyanın en favori mutfağıdır. Mutfağımız merak edilecek kadar geniştir,aynı zamanda kültürünü devam ettirir.

Gün geçtikçe gelişen ve büyüyen kadrolarımız vardır.Bir süredir yapılan organizasyonlarda birçok genç arkadaşlarım Türk Mutfağının en lezzetli ve en konuşulan yemeklerini ön planda tutmaktadır.

Sürekli olarak aklımdan geçirdiğim bir cümle vardır:

''Bir yemeği kusursuz elde etmek istiyorsanız sevginizi katın. Çünkü yemeğinize sevgi eklemeden ne katarsanız katın o yemeğin lezzetini tutturabilme şansınız düşüktür.

Lakin yemeğin lezzeti tutar ise bu sizin en büyük şansınızdır. "Türk Mutfağı çok geniştir. Yemeklerin,tatlıların bir çok tarifi vardır fakat hiç birinin lezzeti tarif edilemez. Mutfaklarda görüldüğü üzere birçok erkek ustalarımızın bu işe eli daha yatkındır. 

Şuna da değinmeliyim ki Cennet anaların ayağı altındadır sözünü anımsatarak mutfak da kadın eli doğasından gelen bir lezzete sahiptir. Bu yüzden bayan aşçılar yemeği ayrı bir duygusal sevgi ile yapar. 

Örneğin ben bir bayan olarak ve mesleğimin başlangıcında olmama rağmen birçok zorluğa göğüs germem gerektiğinin bilincindeyim.

Yeni nesillere söylemek istediğim bir kaç kelam var: 

Bu meslek için hayatta herşeyi göze alıcaksınız. Uykusuz geceleri, özel yaşamı, kesilecek ve yanacak elleri. Eğer bu zorlu süreci kazanacak olursanız geride bıraktığınız zor günlere teşekkür ediniz. 

Mutfak her ne kadar kolay görünürse görünsün cesur yürekler ve pratik eller ister...

mutfak sanatları gönüllüsü

Simge DOĞU







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.