Yöresel Yemek Reçetelerimiz Yozlaştırılıyor !!!

Hülya Duranoğlu EROL
Yazar:Hülya Duranoğlu EROL
Bu yazı

Yöresel Yemek Reçetelerimiz Yozlaştırılıyor !!!
FOX TV bu sabah "BAT" yaptık dedi. bir blogger bir zamanda belediyeler de yemek kursları veren hocanım.
 
Asla değiştirilmemesi gereken yöresel malzemeleri olan, geleneksel çok sevilen lezzettir “BAT” ne reçetesine uygun, nede sunum şekli, çok alakasız malzemeler ve reçetesi yozlaştırılmış, uydurulmuş.....
 
Tokat yöresel mutfağından "BAT":
Tokat ’ın yöresel özel lezzetidir ve yemek kültürüne yapılan büyük hata, saygısızlık, ihanettir. Televizyon kanalları yöneticileri, yapımcılar, sunucular, programlarında, yemek ve mutfak konusunun meraklı iyi seyirci kitlesin izlenirliği, seyrediliyor diyerek programa çıkacak çok sıra bekleyenler meraklıları var. 
 
Eli bıçak tutan aşçıyım, şefim diye ceket giyip, malzemesinide getiren, ücrette istemeyenler emek hırsızları olduğu sürece ,kazancım bana kalır, hak yemekten korkmam diyen zihniyetliler ile iyi işler yapılamıyor.
 
Konunun geçmişini gelişimini araştırmamış, okumamış uygulamalarını yapmamış doğru bilgi sahibi olamamış, zamanın modasına uymuş, fikir yürütürken ağzıda laf yapıyor diyerek proğramında yer verenlerde iki ucu keskin bıçak gibi, mutfak ve yemek kültürüne zarar veriyorlar.....! 
 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ Mutfak ve Yöresel lezzetlerine bilmeden veya bilerek ihanet ediyor ve yöresel mutfaklar ve lezzetlerin yozlaşmasına, bozulmasına sonrasında da kavram kargaşasına, yanlış reçeteler kayda alınmasına hizmet ediyorsunuz. “KRAL ÇIPLAK”






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.