Neden? Yaşasın Anadolu?

Ser Tabbah
Yazar:Ser Tabbah "Veyis DURDU"
Bu yazı

Neden? Yaşasın Anadolu?
Tafed Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak 2019 yılının son çeyreğinde yapılan g. Kurulun ardından gerçekleştirilen re organizasyon ile 2020 yılı ve devamında daha inovatif bir tutum.
 
Kurum ve Anadolu Türk mutfağının “Marka değerini ve parelel yansımalarını sürdürülebilir şekilde artırıp geliştirmek için ciddi bir çalıştay ile projeler programı hazırlandı“.
 
İşte bunun ilki TAFED Türkiye aşçılar federasyonu , Agep, Anfaş ve Kültür Turizim B. İşbirliği ile Yaşasın Anadolu temalı projedir.
 
Neden Anadolu ?
Yediğimiz yemek ve yiyeceklerin hepsi geçmişi yansıtır. Bu durum Anadolu Türk mutfağına baktığımızda oldukça dikkat çekicidir. Buna bir çok örnekler gösterebiliriz. Anadolu binlerce yıl bir çok kadim kültüre yurt olmuştur.
 
Kadim kültürlerin buğdayı haşlaması ile Aşure, Romalılardan Lokma, Hindistan’dan Patlıcan, İran’dan yahni, Orta Asya’dan Mantı ve Erişte ve bir çoğunu sayabiliriz.
 

Neden? Yaşasın Anadolu?

Anadolu Dünyadaki Tarımın ilk başladığı yer olması itibarı ile ve üç kıta arasında köprü oluşturmuştur. Bu sayede tarih boyunca bir çok kültürün birbiri ile etkileşiminin olduğu bir pota olmuştur.
 
İşte tüm zengin mutfak kültür ve değerlerinin, bu zengin miras ve bunu harmanlayıp geliştirerek KALİTELİ ZENGİN ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ile Türk Mutfağı bu gün dünyanın en kıymetli en zengin üç mutfağından biri olup bir çok mutfağada ilham kaynağı olmuştur.
 
İşte ANADOLU BU KADİM KÜLTÜREL MİRASI tüm Dünya insanları için önemlidir. Bugün ve gelecek için de önemlidir.
 
Öyleyse...
Yaşasın Anadolu..
Yaşasın Türk Mutfağı ...
 
15 - 18 Ocak tarihlerinde
Antalya’da TAFED , AGEP, ANFAŞ triosunun katkıları ile gerçekleştirilecek bu büyük HORECA - ANFAŞ organizasyonuna herkesi bekliyoruz.
 
Saygılarımızla
Tafed -Türkiye Aşçılar Federasyonu
Agep -Antalya Gastronomi Eğitimciler Birliği Derneği
Anfaş
 
Aşçılık Camiasısının Haber Merkezi Türk Aşçı Haberleri Web Sitemizde Osmanlı Saray Mutfağı Ve Anadolu Mutfağı Ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerine'de Linklerimizi Tıklayarak İnceleyebilirsiniz. Tüm Meslektaşlarımıza Ve Aşçılık Camiasına Destekleri İçin Teşekkür Ederiz… 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.