Gastronomi Şehrinin Yeni Lezzeti Kadayıf

Gastronomi Şehrinin Yeni Lezzeti Kadayıf

UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te, baklavaya alternatif olarak...

Gastronomi Şehrinin Yeni Lezzeti Kadayıf
UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te, baklavaya alternatif olarak üretilen kadayıfa ilgi artıyorBaba meslekleri kadayıfçılığı geliştirerek "fıstıkzade, burmalı, billuriye ve fıstık sarması" gibi 25 çeşit kadayıf üreten Mehmet ve Şerif Kılıç kardeşler, kadayıfın da baklava kadar tanınmasını amaçlıyorKadayıf ustası 
 
Şerif Kılıç: "Biz Antep'te baklavanın dışında kadayıfın da olduğunu göstermiş olduk. Buradan başlayarak Türkiye'ye yayıldı. Hemen hemen her şehre gönderiyoruz. 25'e yakın çeşidimiz var. Bu çeşitlerin çoğu kendimize ait, patenti var" "Düğün, kız isteme, nikah gibi etkinlikler için talep artmaya başladı. Baklava dışında da lezzetler olduğu fark edildi. Biz baklavanın iki katı kadar fıstık kullanıyoruz"
 
UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te, baklavaya alternatif olarak üretilen kadayıfa talep her geçen gün artıyor.
 
Baba mesleği kadayıfçılığı ilerleten Mehmet ve Şerif Kılıç kardeşler, ürettikleri 25 civarında çeşitle Gaziantep başta olmak üzere tüm Türkiye'nin ağzını tatlandırıyor.
 
"Fıstıkzade, burmalı, billuriye, fıstık sarması" gibi birbirinden lezzetli kadayıflar yapan Kılıç kardeşler, çeşitleri daha da artırarak kadayıfın da baklava kadar tanınmasını amaçlıyor.
 
Kadayıf ustası Şerif Kılıç, baba mesleğini 20 yıldır sürdürdüğünü belirtti.
Mesleklerini bir adım ileriye taşımak için sürekli çalıştıklarını ve bu sayede kendilerini geliştirdiklerini ifade eden Kılıç, "Türkiye'nin birçok iline kadayıf gönderiyoruz. 
 
Çeşitlerimizi Gaziantep dışına çıkarak tüm Türkiye'ye tanıttık. Bilindiği gibi Gaziantep baklava şehri. Antep'te baklavanın dışında kadayıfın da olduğunu göstermiş olduk. Buradan başlayarak Türkiye'ye yayıldı. Hemen hemen her şehre gönderiyoruz. 25'e yakın çeşidimiz var. Bu çeşitlerin çoğu kendimize ait, patenti var." diye konuştu.
- Baklavanın iki katı fıstık kullanılıyor
 
Kadayıfın yapımının da baklava kadar zahmetli olduğuna dikkati çeken Kılıç, şunları anlattı.
"Baklavadan daha eziyetli bir iş desem yeridir. Tüm çeşitlerin farklı aşamaları var. Bunların ikisini, üçünü eksik yapar ya da atlarsanız lezzeti yüzde 80'lere düşer. 
 
Ayrıca çiğ kadayıfın ham maddesinin lezzetli olması lazım. Her şey fabrikasyona döndü. Biz el dökümü kadayıf yapıyoruz. Tabii bu kadayıfın lezzetine yansıyor. Daha sonra fıstık, yağ ve şeker önemli. Baklavada kare dilimi bilinirken bizde de burma kadayıf çok biliniyor. Kendimizi geliştiriyoruz. Daha çok çeşit sunmak için çalışıyoruz. 
 
Çikolatalı kadayıflar da yapıyoruz. Önce biz tadına bakıyoruz sonra müşterilere sunuyoruz."
Kılıç, kadayıfı tercih edenlerin sayısının da artmaya başladığını ifade ederek, "Düğün, kız isteme, nikah gibi etkinlikler için talep artmaya başladı. 
 
Baklava dışında da lezzetler olduğu fark edildi. Biz baklavanın iki katı kadar fıstık kullanıyoruz. Hem içine hem dışına koyuyoruz. Baklava düz olduğu için daha az fıstık kullanılıyor." diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler