Dünya Tarhana Rekoru İçin Hazırlıklara Başladı

Dünya Tarhana Rekoru İçin Hazırlıklara Başladı

Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, dernek üyeleri ile birlikte Dünya Tarhana rekorunu kırmak için...

Dünya Tarhana Rekoru İçin Hazırlıklara Başladı
Uşak Aşçılar Ve Pastacılar Derneği Dünya Tarhana Rekoru İçin Hazırlıklara Başladı. Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, dernek üyeleri ile birlikte Dünya Tarhana rekorunu kırmak için hazırlıklara başladıklarını ifade etti.
 
Uşak adına katıldığı birçok yarışmadan ödüllerle dönen UŞAPADER ustaları, yeni bir rekor için kolları sıvadı. 
Ustalar, şuanda 4 tonla Bosna Hersek’in elinde bulunan dünya rekorunu, 5 ton Tarhana Çorbası yaparak geride bırakıp, adlarını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı hedefliyor. TAŞPAKON (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu)’nun Antalya’da düzenlediği toplantıda 81 ilden gelen ve 7 federasyona bağlı dernekler, UŞAPADER’in kıracacağı 5 tonluk tarhana rekoruna destek verecek.
 
Uşak Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilecek olan önemli organizasyonda özel yapım alet ve edavatlar kullanılacak. Tam 6 metre yüksekliğinde ve 5 metre genişliğindeki kazanın yanında, 4 metrelik kepçe, 8 metrelik ve 38 kiloluk çırpma teli, 15 adette canavar ocak kullanılacak. 
 
Tarhana malzemeleri olarak ise 1 ton tarhana, 500 kilogram salça, 500 kilogram soğan, 300 litre sıvı yağ, 500 kilogram domates, 250 kilogram tereyağ, 50 kilogram pul biber, 30 kilogram tuz kullanılacak. Rekor denemesi için ise tam 100 aşçı görev alacak. 2018 yılındaki gerçekleştirilmesi planlanan ve tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığı deneme için Guinness yetkilerine sunulan proje onay bekliyor . 
 
Aşçılık camiasında en güncel mutfak haberleri ve  son dakika aşçı haberlerinde yer alan haberde UŞAPADER Başkanı Fatih Demir rekor denemesinin ardından Uşak halkına ikram yapılacağını belirterek, ‘’Belediyemiz sağ olsun o gün için her şeyi şimdiden planlamaya başladı. Bir konser düzenlenerek yoğun bir kalabalığın katılımı sağlanıp çorbayı Uşak halkımıza ikram edeceğiz. O gün 67 ilden derneğimize bağlı tüm ustalar ilimize akın edecek.  
 
Ayrıca rekor denemesinin yanında yarışmalarda olacak. Ev hanımlarımız ‘’En İyi Tarhana’’ kategorisinde yarışacak. Engelli ve down sendromlu kardeşlerimizde yarışmada ve tarhana yapımında yer alacaklar.’’ diye konuştu. Rekor denemesinin 2018’in Nisan veya Mayıs aylarında yapılması planlanıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler