Şef Ömer ATAN'dan Devlet Büyüklerine Çağrı...

Şef Ömer ATAN'dan Devlet Büyüklerine Çağrı...

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de küresel korona virüs krizi ile karşı karşıyayız. Önceliğimiz sağlığımız ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz...

Şef Ömer ATAN'dan Devlet Büyüklerine Çağrı...
 
Dünyada olduğu gibi  ülkemizde de küresel korona virüs krizi ile karşı karşıyayız. Önceliğimiz sağlığımız ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız.
 
Sizin de elinizden geleni yaptığınızı görüyoruz. Fakat turizm de çalışan değerli işçi arkadaşların 2019 sezonunun kapanması ve 2020 sezonunun açılması arasındaki zaman boşluğu 6 aya çıktı. 
 
6 aydır evine hiçbir maddi gelir girmeyen bu insanların ev kirası mutfak masrafı okuyan çocuk masrafı ve buna benzer pek çok giderleri birikmektedir. 
 
Turizmde deneyimli kalifiye eleman eksikliğini ciddi anlamda yaşadığımız bu günlerde bu insanların ilerleyen zamanda lazım olacağını aklımızdan çıkarmamamız  gerektiğini düşünüyorum. 
 
Bölgemizde durmadan yeni tesislerin yapılması ve bu tesislerin işleyişi yine personel ile devam edeceğini düşünürsek bu çalışan insanları kaybetmek yine bu otellere zarar olarak dönecektir. 
 
Donanımlı ve kalifiye bir eleman 6-7 yılda yetişiyor ve bu elemanlar sektörde almış oldukları bilgi beceri ve eğitimle katkı sağlayacak ve bu çalışanlara mutfagimizi servisimizi ve bütün oteldeki maddi maliyeti olan ekipmanları teslim ediyoruz.
 
Bu turizm çalışanlarının üstün başarıları ile otellerimizi ileriye götürebilmemiz için sahip çıkılması elzemdir. 
 
 
Açıklanan önlem paketinin için de bu çalışan insanların da unutulmaması gerekmektedir. Ama ne yazık ki şu ana kadar hiçbir şekilde bu çalışan işçi arkadaşların maddi yükünü hafifletecek destek olacak hiçbir maddi destek yok. 
 
Yetkililerin bu konuya duyarlılık göstermesi temennimizdir.
Hayat normale döndüğünde turizm camiasında  bu insanların olmazsa olmaz olduğunu unutmayalım çünkü kalifiye personel otellerin, her zaman ileriye yatırımıdır. 
 
Turizm bir ekip işidir asla tek başına bir anlam ifade etmez.
Turizm de çalışan her insan turizm sektörünün bir halkasıdır. Bu halkalardan biri koparsa en büyük zararı yine işveren görür. 
 
Onun için turizm zincirinin birer halkası olan elamanlarımıza arkadaşlarımıza işçilerimize sahip çıkalım. Devletimizin desteklediğini inkar etmiyorum fakat işçiyi desteklemiyor diyorum. Her zaman her vurgunda en çok zararı yine işçi arkadaşlarımız görüyor. 
 
 
Işveren her konuda desteklendiği halde aynı oranda işçisini desteklemiyor.
Devlet büyüklerimizden en büyük beklentim işçiyi doğrudan desteklemeleri doğrudan onların yardımına koşmaları işverenin insafına vicdanına yaptırımına maruz bırakmamalı. 
 
Çünkü işverenlerin büyük çoğunluğu devletten destek alıyor ama aynı oranda işçisini desteklemeyip mağdur ediyor. Turizm çalışanlarının en önemli ve en büyük sıkıntısının sebebi bu aslında. Hep destek alan işveren fakat rüzgar esse etkilenen hep işçi...
 
Saygılarımla...
Şef Ömer ATAN
Euro Toques Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler