Şanlıurfa Mutfağının yöresel lezzetleri yarıştı...

Kendine has yemek kültürü ve mutfak lezzetleri ile Dünya mutfağında yer edinmeyi hak eden Şanlıurfa'nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla büyükşehir belediyesi tarafı...

Şanlıurfa Mutfağının yöresel lezzetleri yarıştı...
12 bin yıllık lezzet ödülleri sahiplerini buldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Bin yıllık Mutfağa sahip olan Şanlıurfa'da, kendine has lezzetlerini tanıtmak için Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.
 
Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı yoğun bir katılım ile devam ederken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stantların yanı sıra çok çeşitli etkinliklerde bulunuluyor. Bir yandan büyükşehir belediyesi sıra gecesi ekibi konser verirken bir yandan da gelen konuklara Şanlıurfa hakkında bilgi veriliyor. 
 
Kendine has yemek kültürü ve mutfak lezzetleri ile Dünya mutfağında yer edinmeyi hak eden Şanlıurfa'nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla büyükşehir belediyesi tarafından yemek yarışmaları düzenlendi. 36 Kişinin katıldığı yarışmada 'Has Dolma' Yemeği ile Nilgün Bengisu 1. Olurken, 'Borani' Yemeği ile Ali Keskin 2. 'Şıllık Tatlısı' ile Mukaddes Aslan 3. 'İsot Çömleği' ile Bekir Aytekin de 4. Oldu. 
 
Birçok ünlü aşçının ve gastronomi araştırmacısının katıldığı yemek yarışmasının sunuculuğunu Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya üstlenirken; Jüri Başkanlığını Dr. İlkay Gök, Jüri Üyeliğini de Gastronomi Yazarı İdil Cimrin, Mezoptamya Halk Mutfağı Araştırmacısı Sabriye Kocabalkan, Gastrokent Urfa Derneği Başkanı Abdurrahman Acar, Yerel Mutfak Uzmanı Asuman Yazmacı ve Urfa Lezzetleri Uzmanı Hasan Hayırlı yaptı.
 
 
Dereceye girenlere ödüllerini veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa mutfağı tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.
 
Ünlü şefler, Harran’a konuk oldu
Harran Kaymakamlığı Gastronomi Merkezi ve Gözlemevi, ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ve Doğa Çitçi’yi ağırladı.
 
Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik’in girişimleriyle, ilçede geçtiğimiz aylarda açılan Gastronomi Merkezi ve Gözlemevi, ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Kadın İstihdamına katkı sağlamak, Şanlıurfa mutfak kültürünü canlı tutmak ve yöreye özgü yüzlerce yıllık gastronomi kültürünü koruma amaçlı faaliyetlerini sürdüren Gastronomi Merkezi ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya ve Doğa Çitçi’yi ağırladı.
 
Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik ve Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un katıldığı akşam yemeğinde, konuklara kurut çorbası, kaburga dolması, su kabağının yanı sıra, şıllık tatlısı, peynirli tepsi katmeri ve bulamaç da ikram edildi ve Ünlü şefler, Harran Gastronomi Merkezinin lezzetlerine tam not verdi.
 
 
Yemeğe ünlü şeflerin yanı sıra;
İdil Çimrin, Abdullah Enes Karadayı, Yavuzcan Yazıcı, Sabriye Kocabalkan, Abdurrahman Acar da katıldı.
 
Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklama da ilçeye gelen misafirlere Mezopotamya olarak bilinen bölgeye ait yemeklerin ikram edildiğini söyledi. Çelik, köklü gastronomi kültürüne sahip olan ilçenin, merkez aracılığıyla uzun vadede gençlerin yemek sektörüne hizmet etmesinin de önünü açacağını söyledi.
 
Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ve şef Doğa Çitçi, merkezin çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler