Mutfak Mirası Alanya Mutfağına Sahip Çıkıyor

Culinary Heritage Europe siste minin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu Alanya'da başlayacak. 14-15-16 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca Alanya'da sürecek tur...

Mutfak Mirası Alanya Mutfağına Sahip Çıkıyor
Mutfak Mirası Gastronomi çalışma turu başlıyor... Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan, Alanya Belediyesi'nin Türkiye'de lisans hakkını alan ilk belediye olduğu Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu Alanya'da başlayacak. 14-15-16 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca Alanya'da sürecek tur, Gaziantep'te devam edecek.
 
Mutfak Mirası Gastronomi Çalışma Turu Başlıyor
'Mutfak Mirası Alanya' adıyla bilinen yerel ve yöresel gıda ürünlerini ve yöresel yemeklerini, şehrin mutfak kültürlerini tanıtımı için kurulan sistem, Alanya ile beraber dünyada 13 farklı ülkede, 44 bölgede 1502 üyesi bulunuyor. Türkiye'de ise ilk lisans hakkını Alanya Belediyesi alırken ikinci lisans hakkını da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi alarak sisteme dahil oldu.
 
Mutfak Mirası Alanya Mutfağına Sahip Çıkıyor
Türkiye'nin birçok noktasında olduğu gibi kendine has dokusu ve kültürü olan Alanya mutfağının korunması, tanıtılması ve sürdürülebilir bir turizm değeri olarak hak ettiği yeri alması için Alanya Belediyesi'nin sürdürdüğü Mutfak Mirası Alanya Projesi, Alanya'nın sadece deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret olmadığını, mutfak kültürünün ve tarımsal faaliyetlerinin de hayatın bir parçası olduğunu dünyanın ve Türkiye'nin her yerinden gelen yerli ve yabancı misafirlere, Alanyalılara ve yeni nesle aktarabilmeyi amaçlıyor.
 
34 Koordinatör Alanya'da Buluşacak
Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu kapsamında pek çok ülkeden 34 Culinary Heritage sistem koordinatörü ve teknik heyet hoş geldin yemeğiyle bir araya gelecek.
 
Alanya Mutfak Mirasında 'Ceza'sı Olan Helvayı Yapmaktan Çok Yemek Marifet İstiyor...
 
Alanya'nın Doğal, Tarihi Ve Yöresel Lezzetleri Misafirlere Tanıtılacak
Alanya mutfağına ait yöresel yemeklerin, yerel tarım ürünlerinin, yetiştiriciliği ve ürünleri hakkında bilgilerin verileceği şehrin belli noktalarında lezzet duraklarında tadım yapacakları, bahçe gezileri ve gastro workshopların gerçekleştirileceği, köy yemekleri ve yeme içme geleneklerinin yaşatılacağı dolu dolu 3 gün de Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in de katılımı ile misafirler Alanya ile buluşturulacak. 
 
Mutfak Mirası’nın dünü bugünü ve yarını konuşuldu...
Yöresel lezzetleri korumak ve yerel üreticilerden ürün alınmasını teşvik etmek amacıyla kurulan “Culinary Heritage Europe” sistemine Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olan Alanya çalışmalarına ve sistemi tanıtmaya aralıksız devam ediyor.
 
Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, Mutfak Mirası Alanya Koordinatörü Zeynep Kiriş, Mutfak Mirası tanıtımı için Alanya batı bölgesi şefleri, işletmeciler ve gıda mühendisleri ile Mukarnas Otel’de bir araya geldi.
 
Projenin Amaç Ve Çalışmaları Anlatıldı
Mutfak Mirası nedir? Mutfak Mirası Alanya neler yapar? Hangi projelerde bulundu? gibi soruları tüm yönleriyle anlatan Sistem Koordinatörü Zeynep Kiriş, Alanya’nın onaylanan bölge haline gelmesindeki temel amacın Alanya Mutfak Kültürünü, tarımsal ürünlerini, ürettiği gıdaları ve özel yemekleri ile mutfak zenginliklerini uluslararası boyutta tanıtabilmek olduğuna dikkat çekti.
 
Müdür Erdoğmuş: “Destek Olmaya Hazırız”
Çevre koruma Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş da, şeflerimizin yöresel yemek çalışmalarının tek bir çatı altında toplanması ve oluşan güç birliği ile ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının sağlanmasını amaçlayan Mutfak Mirası sisteminin Türkiye‘de ve Avrupa‘da yayılması için büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirterek sisteme dâhil olmak isteyen şeflere ve işletmelere Alanya Belediyesi Mutfak Mirası olarak sonuna kadar destek olacaklarını belirtti.
 
Şefler İle Fikir Alışverişi Yapıldı
Alanya’nın yöresel yemeklerinin günümüze taşınmasını amaçlayan yemek yarışmaları ve yöresel yemek atölyeleri, sosyal medya çalışmaları, tanıtım ve ağırlamalar hakkında uygulamalı örneklerinin anlatıldığı toplantıda mutfak şefleri ile daha neler yapılabilir konusunda görüşmeler yapılıp, fikir alışverişlerinde bulunuldu.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler