Türk Mutfağı Lezzetleri Lübnan'da Tanıtılacak

Türk Mutfağı Lezzetleri Lübnan'da Tanıtılacak

Türk mutfağı tarihi araştırmacısı, Şef Ömür Akkor’un katılımıyla 07-09 Ekim 2019 tarihlerinde “Buğdayın 12 Bin Yıllık Yolculu ğu” ana temasıyla Beyrut ve Trablus şehir..

Türk Mutfağı Lezzetleri Lübnan'da Tanıtılacak
Yunus Emre Enstitüsü, 2019 Göbeklitepe Yılı etkinlikleri kapsamında Türk mutfağı araştırmacısı ve ünlü şef Ömür Akkor’un katılımıyla gerçekleştirdiği gastronomi etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.
 
Buğdayın ve bereketin izinde Türk mutfak kültürü ve tarihinin anlatıldığı ve mutfak profesyonelleri ile eşsiz Türk yemeklerinin buluşturulduğu “Türk Mutfağı Etkinlikleri” Karadağ, Macaristan ve Filistin’in ardından Lübnan’da gerçekleştirilecek.
 
Türk mutfağı tarihi araştırmacısı, ödüllü mutfak kitapları yazarı ve Şef Ömür Akkor’un katılımıyla 07-09 Ekim 2019 tarihlerinde “Buğdayın 12 Bin Yıllık Yolculuğu” ana temasıyla Beyrut ve Trablus şehirlerinde düzenlenecek etkinliğe, Beyrut ve Trablus’un ünlü yemek mekânları ev sahipliği yapacak. 
 
Lübnanlı mutfak profesyonelleri ve mutfak öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte katılımcılar, Türk lezzetlerini ünlü şef Ömür Akkor ile birlikte yapma fırsatı elde edecek.
 
Ömür Akkor Kimdir?
1975 yılında Kilis'te doğan Ömür Akkor, Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümündeki öğrenimini tamamlamasının ardından öğrenim hayatına Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde devam ederken, Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Anadolu Mutfak Tarihi, Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfak Tarihi dersleri vermektedir.
 
Bursa'nın 500 yıllık yemek kültürünü kayıt altına aldığı ilk yemek kitabı “Bursa Mutfağı” ile dünyanın en saygın yemek kitabı yarışması “Gourmand World Cookbook Awards”ta ‘Yerel Mutfak’ kategorisinde 2009'un en iyi kitabı; ‘Yemek kitapları Nobel’i’ olarak da nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards'ta ise “Selçuklu Mutfağı” adlı eseri ile Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı ödülüne layık görülmüştür.
 
Türkiye’de antik kazılarda görevli ilk ve tek mutfak şefi unvanını da taşıyan Ömür Akkor, Alacahöyük’te 105 yıldır devam eden ve Türkiye’nin en eski kazısı olan Alacahöyük kazı ekibinde şef unvanıyla yer alırken, 4000 yıllık yemekleri hayata geçirmektedir.
 
Son 14 yıldır Türkiye mutfağı üzerine çalışmalar yapmak için 80 ili gezen ve “Türk mutfağı için 250.000 km” projesini tamamlayan ünlü şef, Projeye “Türk mutfağı için 350.000 km” olarak devam etmektedir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler