Geleneksel Türk Mutfağından Lohusa Şerbeti Tarifi...

Geleneksel Türk Mutfağından Lohusa Şerbeti Tarifi...

Osmanlı ve Türk Mutfağında ve Osmanlı Yemek Kültüründe Lohusa şerbeti hoş kokusu ve tadıyla doğum sonrası gelen misafirlere ikram edildiği gibi anneyede birçok faydası...

Osmanlı ve Türk Mutfağında ve Osmanlı Yemek Kültüründe Lohusa şerbeti hoş kokusu ve tadıyla doğum sonrası gelen misafirlere ikram edildiği gibi anneyede birçok faydası vardı. Birkaç faydasını söyleyip yapımına geçmek istiyorum.
 
İçinde bulunan baharatlar sebebiyle anneyi rahatlatır. Annenin migde de gazını önlediği gibi bebekteki gaz problemini önlemede yardımcıdır. Boğaz ağrılarına iyi gelir. En önemli faydası içerisindeki şeker ve baharatlarla anne sütünün kalitesini artırır.
 
Geleneksel Türk Mutfağından Lohusa Şerbeti Tarifi
Lohusa Şerbeti Kullanılan Malzemeleri: 
 
*     3 litre su 
*     5 su bardağı şeker
*     300 gr lohusa şekeri (kızamık şekeri)
*     15-20  tane karanfil
*     5 tane çubuk tarçın
*     2-3 adet kuru zencefil (olmasada olur ben katmadım mesala)
 
Geleneksel Türk Mutfağından Lohusa Şerbeti Yapılış Tarifi 
Şekeri, lohusa şekerini ve suyu tencereye koyun.
Karanfili  tarçını ve zencefili  ince bir tülbentine sarın ve tencerenin içine atın.
Kaynamaya başladıktan sonra 20 dk ya yakın kısık ateşte tutun.
Anneye ılık verilmesi tavsiye edilir diğer misafirlere soğuk ikram edilebilinir. 
Yanında badem  kavrulmuş iri kıyılmış cevizle ikram edilebilinir.
İçenlere afiyet şifa olsun
 
Evet bilindiği üzere 1-7 ekim arası emzirme haftası. Bu hafta birçok doğum hastaneleri anne sütünün önemini anlatan paneller seminerler ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek anne sütünün önemine dikkat çekmeye çalışıyor.
 
Anne sütünün doğan bebek için son derece önemli olması içeriğinden ve özelliklerinden kaynaklanır. İlk 6 ay tek başına anne sütünün verilmesi yetişkinlik döneminde kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur.
 
Beyin gelişimi için anne sütü. Anne sütünün içeriğindeki çeşitli büyüme faktörleri bebeğin bağırsak ve beyin gibi birçok organ gelişiminin daha iyi olmasını sağlıyor. 
 
Bu, gelecekteki bebeğin hayatını etkileyen en önemli özelliklerinden birini oluşturuyor. Hastalıklardan koruyor. Anne-bebek bağını güçlendiriyor. Anne sütüyle büyüyen çocuklar daha zeki oluyor.
 
Bağışıkları güçlü oluyor mikroplarla daha kolay savaşabiliyor. Emziren anneyi meme kanserine karşı koruyor.
 
Egitmen şef
Sevda ÖZKARA
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler