Pastart İzmir Ve Taşpakon Hakkındaki İddialar Cevap Bekliyor…

Pastart İzmir Ve Taşpakon Hakkındaki İddialar Cevap Bekliyor…

Pastart İzmir ve Taşpakon ‘un bilinmeyenleri “devlet sırrı” mıdır ki sorularımıza cevap alamıyor uz? Ben şahsen merak ediyor..

Pastart İzmir Ve Taşpakon Hakkındaki İddialar Cevap Bekliyor…
 
Saygıdeğer Meslektaşlarım; 
Aşçılık mesleği günümüzde Türkiye ve dünyada çok önemli bir meslek haline gelmiştir. Coğrafyamızın zengin bitki örtüsü, 3 tarafımızın denizler ile çevrili olması emsal değeri olmayan tarihi geçmişimize ve füzyona birikimine sahip zengin mutfağımız sayesinde Türk mutfağı son zamanlarda dünyada daha da tanınır hale gelmiştir ve gelmeye de devam etmektedir. 
 
Nasıl ki kendi mutfak kültürünü, mutfak tarihini ve kültürel değerlerini bilen uluslararası Türk şeflerinin etkisi var ise aynı anlamda aşçılık kurumlarımızın da Türkiye’de ve yabancı ülkelerde yaptıkları organizasyon çalışmalarının da büyük etkisi vardır. 
 
“Resmi aşçılık kurumları” nın Türkiye’de ve yabancı ülkelerde yapmış oldukları “çalışma ve harcamalarını" sormaya her aşçının hatta her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hakkı vardır. Bu hakkımı şimdi kullanmak istiyorum. Üzülerek belirtmek isterim ki günümüz siyasetinde olduğu gibi aşçılık camiasında da Atatürk'ten bahsedenlerin Atatürkçü olmadıkları gibi, her sıkıştıklarında İslam’dan ve yüce Allahtan bahsedenlerin de dürüstlüklerinde ne kadar samimi olduklarını birkaç gün içerisinde göreceğiz inşaAllah... 
 
Şimdi ben bu "Vatandaşlık" hakkımı kullanarak Taşpakon’a ve başkanı sn. Gökhan Tufan’a Pastart İzmir Hakkında sormak istiyorum;
Pastart İzmir ve Taşpakon ‘un bilinmeyenleri “devlet sırrı” mıdır ki sorularımıza cevap alamıyoruz? Ben şahsen merak ediyorum aşçılık camiasındaki birçok fert gibi Müsade buyurursanız Pastart İzmir hakkındaki iddiaları bir daha soruyorum ve şahsınızdan öğrenmek istiyorum;
 
Esasında benim ya da herhangi birinin bunu sormasına gerek yok;
Kendileri Türkiye’nin en büyük aşçılık kurumu oldukları için ayrıca iddialı oldukları dürüstlük ilkesine dayanarak bu tür harcamalarını programları bitiminde kamuoyu ile paylaşsalardı aşçılık camiasına da örnek olmak ile birlikte konuya vakıf ve alanlarında profesyonel olduklarına şahit olurduk. Dürüstlük ilkesinde yürüyenlerin yapması gereken ve doğru olan bu değil mi ‘dir? Eğer ki Pastart İzmir ve Taşpakon ‘un bilinmeyenleri “devlet sırrı” ise söyleyin sormayalım da yazmayalım da…
 
Pastart İzmir Ve Taşpakon Hakkındaki İddialar Cevap Bekliyor…Sanattan, zanaatkârlıktan, ustalıktan, Estetikten, lezzetten, hijyenden, mutfağımız adına her şeyden uzak ve "pastacılık" ile hiçbir ilgisi olmayan bu pastayı bir Demirci çırağı bile sizden daha iyi yapardı. Bu nedir yahu bu nedir? Bu pastanın haline bakınız ve mutfağımızı düşürdüğünüz yere bakınız. Bu mudur sizin ustalığınız? Sadece boyunu ölçmek istediğiniz düşüncesi çıkıyor karsımıza. O zaman size hatırlatırım ; “Devede de boy var ama kırk ‘ını bir eşşek çekip gidiyor zanaatkârlık nerede kaldı? Zanaatkârlık… 
 
Bu pastanın neyi  ile övünüyorsunuz?  Ülkemin sanatkar pastacıları merak ediyor... Bu sorumsuzluğunuzun, ve başarısızlığınızın hesabını camiamıza vermeniz gerekir… Başarı nerede? bu camianın bir mesleki kütüphanesi bile yokken Bu kadar paraya bu işin neresi değdi yada değermiydi? Yoksa bu rezillik sizin kapasitenizin bir göstergesi mi ? 
 
Yüzlerce metre Yollara atılan, tonlarca çöplere dökülen pasta  ortada iken bu nasıl bir başarı oluyor gözünüzde onu anlamıyorum, bu kadar rahat ve pişkinlikle yüzünüz dahi kızarmadan milyonlarca insana yalan söylemenin eğitimi nerede veriliyor acaba bari bunu söyleyin !!!
 
Müsade ederseniz aşçılık camiasının ve kamuoyunun özellikle Çok büyük başarı diyerek yere göğe sığdıramadığınız Pastart "rezaletini"  bilmeye hakkı var... İzmir’de Dünya Pasta Rekoru Kırıldı. Ama sonrasında organizasyonun eksikliği, katılım eksikliği ve yapılan israf ne dinimize ne mesleğimize ne aşçılık camiasının uluslararası arenada mesleki onuruna yakışmamaktadır. 
 
Sayın Başkan Gökhan Tufan Aşçılık camiasını bilgilendirirmisiniz lütfen;
Pastart İzmir organizasyonunun toplam maddi bedeli ne kadardır ve kimler tarafından finanse edilmiştir? Devletten ya da devletin resmî kurumlarından para yardımı alınmış mıdır?
 
Pastart İzmir sonrasında sokaklardaki pasta yığınları, kaydedilen görüntüler rekor sevincini kursaklarda bıraktı. Yollara atılan tonlarca pasta görüntüleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Pastart İzmir organizasyona sivil halktan kaç kişi katıldı?  2 Bin 842 Metre Uzunluğunda 20 Ton ağırlığındaki Pastayı 200-300 kişinin yemesi imkânsız olduğuna göre 20 ton pastanın Çöpe atıldığına dair iddialar doğrumudur? Doğru değilse 20 ton pasta nereye gitti? Nasıl değerlendirildi? Hatırı sayılır bir milli serveti nerelere yatırdınız sayın Gökhan tufan? 
 
Taşpakon tarafindan İzmir’de Dünya Pasta Rekoru Kırıldı Ama… Sonrasını “Dünya” Görmesin!
 
Pastart İzmir organizasyonu için parası ödenen otobüslerin ilgili şehirlerden hareket etmediği doğrumu ‘dur? Parası ödenen personellerin alana gelmediği doğrumu ‘dur?
 
Eğer doğru değilse böyle bir önemli pastacılık organizasyon için neden kasaplar, komiler ve ev hanımları tercih edildi? Konuya vakıf pastacılık dernekleri ve alanında uzman ustalardan niye yardım istemediniz?
 
Pastaların daha önceden hazırlanarak stoklandığı doğrumu ‘dur? Eğer doğru ise “dürüstlük ilkesi” hakkındaki anlayışınız ve sözleriniz ile nasıl bağdaştırıyorsunuz?
 
Kasap Haşim ve Müdür göçmenin sıvadığı, aşçı kıyafeti giydirilen ev hanımlarının krema koymayı unuttuğu pastadan siz yediniz mi? Eğer yediyseniz tadı ve kalitesizliği hakkında İzmirlilerin dediği doğrumu? Yemediyseniz niye yemediniz?
 
Sayın Taşpakon başkanı Gökhan Tufan aşçılık camiasına ve kamuoyuna Pastart İzmir organizasyonunun Taşpakon yönetimi olarak aldığınız yardımlar ve harcamalar hakkında söylemeyi unuttuğunuz bir şeyler var mı?
 
Pastart İzmir rekoru neye göre kırıldı? Harcanılan bu kadar para, çöpe giden o kadar pasta, sokaklara atılmış tonlarca krema hakkında vicdanınız rahat mı? 
 
Guinness rekorlarına bir rekorun girebilmesi için bildiğim kadarı ile en az 300 bin lira harcama yapılması gerekiyor. Madem rekor kırıldı diyorsunuz bu rakamı hangi kişi, kurum ya da kuruluş finanse etti. Bu işin sonunda aşçılık camiasının duayen şef Mahmut Dolmacı vesilesi ile baklava rekorunda yaşanan olumsuzlukları tekrar yaşar mı?
 
İlgili vidoya dayanarak tonlarca pastayı çöpe ve sokaklara atmak, işinize gelince dilinizden düşüremediğiniz milli servete ihanet değil ‘midir? Yoksa o pastayı yapmaktaki amacınız sadece elinize metre alarak boyunu ölçmek miydi? Acaba manevi değerleriniz duruma ve zamana göre değişim ‘mi gösteriyor şahsınızda sayın başkan?
 
Aşçılık camiasının en büyük stk ’sının yaptıkları ile diğer kurumlara karşı örnek olması gerekmezmi? Ya da herkesin sizin etrafınızda döndüğü masallarına inanmaya devam ederek, camiaya ve mesleğin duayen ustalarına korku vererek ve mahkeme tehditleri ile yaptığınız yanlışlık ve hataların saklanarak size ve kurumunuza secde edileceğini düşünmeye halen devammı?
 
Pastart İzmir Ve Taşpakon Hakkındaki İddialar Cevap Bekliyor…"Hiçbir kilit gerçeği hapsedebilecek kadar güçlü değildir" Sayın başkan Gökhan Tufan… Bu konuda hem şahsınız hem de kurumunuz umarım aşçılık camiasını ve kamuoyunu net bir şekilde bilgilendirir ‘siniz.  Taşpakon başkanı olarak sizin verdiğiniz kararlardan çıkan sonuçlar önce üye dernek ve federasyonlarınızın sorumlularını rahatsız ve mahcup etmekle birlikte, daha sonra ise aynı anlamda hem Türkiye’de hem de dünyada mutfağımızın güvenilirliğine zarar vermekte olduğunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Bu makaleyi ben yazarken ülke mutfağımı öncelikte tutarak yaşatmaya çalışan biri olarak utandım ve kendi kendime dedim ki; “Türkiye’nin en büyük aşçı “STK” sı olduklarını iddia edenler bu hataları nasıl yaparlar?
 
Umarım sahada ve mikrofon başında söylediklerinizi gerçekler ile birleştirerek yönetiminizi başta kendiniz olmak üzere yeniden gözden geçirir ve gerekli değerlendirme ve değişiklikleri yapasınız -ki bu memleketin mutfağı sayenizde böyle durumlara bir daha düşmesin... 
 
Şimdi sayın başkan Gökhan Tufan Gelelim Taşpakon'a
Son zamanlarda birçok duayen şefinde rahatsızlık duyarak kurumunuzdan ayrıldığı, tamamen şahsi şovlara dayalı çalışmalarınızın zirveye ulaştığı, aşçılık camiasındaki birçok fert gibi Müsade buyurursanız Taşpakon hakkındaki iddiaları bende şahsen öğrenmek istiyorum ve soruyorum;
 
Taşpakon ‘un yıllık bütçesi nedir? Taşpakon bu bütçe haricinde herhangi bir kurumdan yardım almakta mıdır? Eğer alıyorsa bu kurumun ismi nedir ve bu maddi yardımlar nerede kullanılmaktadır? Yönetim kurulu üyelerinizin tamamının bu harcama ve yardımlardan haberi varmıdır?
 
Taşpakon kurumu üzerinde "şirketiniz" var mıdır? yok mudur? Eğer var ise bunun yönetimi nasıl ve kimler tarafından sağlanıyor?
 
Taşpakon özellikle “TİKA” dan maddi destek almış mıdır?  Aldıysa eğer toplam tutarı nedir ve bu para nerede kullanılmıştır? Bu yardımı almaya devam ediyor mudur?
 
Taşpakon sponsorluk bedeli olarak özel firmalardan para almakta mıdır? Eğer alıyorsa bu para neye dayanarak alınmaktadır? Toplam tutarı nedir ve nerede kullanılmaktadır? Bu tür durumlarda nasıl bir tutanak tutuyorsunuz?
 
Taşpakon sponsorluk bedeli olarak aldığı paraları ve harcadığı paraları kimin ya da kimlerin kontrolündedir? Söz konusu tutarların ve harcama alanlarının kararını kim vermektedir?
 
Konfederasyonun Resmi web sayfasında üye dernek ve federasyonlarımızı resimlerin üzerine tıklayarak görebilirsiniz şeklindeki kendi beyanınızda;
 
Belirttiğiniz 7 federasyonun hiç birinin linklerinin çalışmadığını dikkate alacak olursak; Girin internetten bakın!!! Kendi sitenizdeki bu kendi eksik beyanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuzBu gün itibari ile bu dernek ve federasyonların linklerin bir tanesi bile çalışmıyor nerede bunlar? Cevap verin ne düşünmemiz lazım?
 
Buyurun Sayfanız bu. Yani demek ki ateş var bir yerlerde dumanı çıkıyor sayıbaşkan!!! 
 
1- http://www.taspakon.org.tr/
2- http://www.taspakon.org.tr/uye-dernekler#
3- http://www.taspakon.org.tr/uye-federasyonlar
 
Şimdi ben bir daha soruyorum;
Taşpakon‘a bağlı kaç dernek ve federasyonunuz vardır? Bunların hepsi faal durumda mıdır? Kurumunuzun aşçılık camiasında Naylon dernek ve naylon federasyonlar ile ayakta durduğu, devlet kurumları ile faal olmayan dernekler üzerinden protokoller imzalayarak para aldıkları iddiaları var. Bu iddialar doğrumu?
 
Taşpakon başkanı olarak kurumdan kaç lira maaş alıyorsunuz? Bunun haricinde kurumdan aldığınız bir maddi ödeme var mıdır? 
 
Başkanı olduğunuz kurumun maddi ve manevi imkanlarını şahsi amaçlarınız, çıkarlarınız, siyasi geleceğiniz ve önümüzdeki seçimlerdeki milletvekilliği adaylığınız için kullanarak "haksız kazanç" sağladığınız iddiaları doğrumu? 
 
Son zamanlarda kurumunuzdan ayrılan dernekler ve mutfağımızda ciddi hizmetleri bulunan duayen şeflerinin sayısı hızla artmaktadır. Buna sebep olan konular ayrılan meslektaşlarımızın eksikliğimi ‘dir yoksa kurumunuzun ve sizin almış olduğu yanlış kararlarınız mıdır? Yoksa yukarıya çıkanın tepesine vur çekici insin aşağıya, karakolda kendimden kültürlü bekçi istemiyorum düşüncesine sahip komiser edebiyatına halen devam mı?  
 
Pastart İzmir Ve Taşpakon Hakkındaki İddialar Cevap Bekliyor…Sayın Taşpakon başkanı Gökhan Tufan; 
Dernekler müdürlüğü ve İstanbul valiliğinden bugüne kadar Bağlarbaşı Mah. Atatürk Cad. Sakarya Sok. No:35/857 34844 Maltepe / İSTANBUL adresinde bulunan “Tüm Aşçılar Ve Pastacılar Konfederasyonu” olarak hesaplarınız üzerinde bu güne kadar resmi bir denetleme geçirdiniz mi?
 
Hakkınızdaki negatif iddialar hatırı sayılır derecede arttığını görüyorum malesef. Böyle bir kurumun başında olmanız beni ve birçok meslektaşımızı ciddi anlamda ilgilendiriyor. Başarısızlığınızı kabul ederek istifa mektubu yazdığınız ama sonradan vazgeçtiğiniz, şimdi yeniden pastart izmir başarısızlığı  yüzünden görevinizden istifa edeceğiniz doğrumu?
 
Muhtemelen çaresizliğinizin gereği basit bir cevap olan “boş” yada “gereksiz” diyerek kaçabilirsiniz gerçeklerden. Ama bu sizi haklı yapmaz, yapamaz... Samimi cevabınız camianın ilgili kurumları ve mensupları tarafından beklenmektedir. . . Aynı zamanda cevaplarınız aşçılık camiası, devletin resmi kontrol makamları ve mekanizmaları  tarafından samimiyet ile dikkate alınarak "negatif veya pozitif anlamda" emin olun ki değerlendirilecektir…
 
Aşçılık Camiasına Saygılarımla
Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
 
İlgili Haber İçeriğinde İsmi Geçenlere Türk Aşçı Haberlerinin Önemli Notudur;
Web sitemizin yayın ilkelerimiz gereği ilgili haberde ismi geçen kişi ya da kurumların söz konusu iddialara cevap hakları  bulunmaktadır. İlgili  cevap haklarını kullanmak istemeleri durumunda [email protected] @-mail adresine yazılı açıklamalarını dijital imzalı resmi mail hesaplarından gönderebileceklerini özellikle belirtmek isteriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: O*** Akkor
    10/4/2019

    Bir aşçılık kurumu başkanının başına gelebilecek en büyük felaket… ama önemli olanı bu soruların cevabının verilemeyecek olması. Çünkü sonuna kadar içinde olduğunu biliyorum…

  • Yorumlayan: Rıza Sümbül
    10/4/2019

    Bu gün aksam namazı kılacağım ve namazdan sonra sana dua edeceğim bu adamı ifşa ettiğin için. Süper gerçekler yani. Versin cevap görelim.

  • Yorumlayan: mehmet yalcinkaya
    10/4/2019

    Tam şaklabanın önde gideni. Kalemine sağlık özlenen bir yazı idi. İyi oldu dostum…

  • Yorumlayan: ihsan
    10/3/2019

    Cevap ver başkan! Taşpakon kurumu üzerinde "şirketiniz" var mıdır? yok mudur? Eğer var ise bunun yönetimi nasıl ve kimler tarafından sağlanıyor?

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler