Sebzeli Lahmacun

Sebzeli Lahmacun "Vegan Lahmacun" Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızdan Antep Mutfağında Lahmacun Nereden Geldi? Lahmacunun Tarihi Nedir? Lahmacun Hakkında Bilinmesi Gereken...

Sebzeli Lahmacun "Vegan Lahmacun" Tarifi
Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızdan Antep Mutfağında Lahmacun Nereden Geldi? Lahmacunun Tarihi Nedir? Lahmacun Hakkında Bilinmesi Gereken Genel Kısa Bilgiler;
 
Antep Mutfağında Lahmacun Tarifi;
Antep Mutfağında Lahmacun Kullanılan Malzemeler
 
*     Yağlı Kıyma - 2 Kg
*     Domates - 4 Kg
*     Maydanoz - 8 Demet
*     Taze Kırmızı Ve Yeşil Biber Karışımı - 1.200 Gr
*     Domates Salçası - 2 Yemek Kaşığı
*     Biber Salçası - 2 Yemek Kaşığı
*     Toz Kırmızı Biber - 4 Yemek Kaşığı
*     Karabiber - 2 Tatlı Kaşığı
*     Tuz
 
Antep Mutfağında Lahmacun Yapılış Tarifi;
Maydanoz, biber ve domatesler yıkanır. 
Yıkanan sebzelere malzemeler eklenerek, bir leğen içinde kasaba gönderilir.
Yıkanan malzemeler kasap bıçağı ile kıyılır ve karıştırılır. 
Sebzeler iyice kıyıldıktan sonra diğer malzemeler de eklenerek kıyılıp, karıştırılır.
 
Homojen hale gelmiş olan bu karışım, pide fırınında ekmeğin üzerine yayılarak pişirilir.
Lahmacun değirmende çekilmiş kıyma ile yapılırsa et öbek öbek ekmeğin üzerinde toplanır. 
Ayrıca evdeki fırında yeterli sıcaklık elde edilmediği için lahmacun kurur ve iyi pişmez.
 
Lahmacun Nedir? Lahmacun Nereden Geldi? Lahmacunun Tarihi Nedir? Lahmacun Hakkında Bilinmesi Gereken Genel Kısa Bilgiler;
 
Lahmacuna kimi yerlerde Türk Pizzası adı verilir.
Arapça da adı “lahm ü macin”dir, et ve yoğurulmuş hamur anlamına gelir. 
Mayasız hamurdan yapılır ve üzerine kıymayla birlikte çeşitli baharatlar konduğu için pideyi andırır.
 
Mayalı hamurdan yapılmamasının nedeni hamurun kalınlaşmasını engellemektir.
Lahmacunun tarihi çok eskilere, babillere kadar dayanır. 
Doğuya özgü bir yemektir ve yaklaşık olarak 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir.
 
Lahmacunu ikiye katlayıp birbirine yapışık şekilde buzdolabına koyarak yedi gün boyunca saklayabilirsiniz.
Lahmacun yemeye başlamadan önce bir kase sıcak çorba içilerek mide yumuşatılabilir.
Soğanlı olarak yapılan lahmacuna ŞanlıUrfa lahmacunu denir. sarımsaklı olan Gaziantep lahmacunudur.
Lahmacun kültürü olarak dürüm şekline getirilerek yenilir.
 
Lahmacunlar bir ters bir düz olarak üst üste istiflenmelidir
Lahmacunun yanında genelde içecek ayran ve şalgam suyu içilir.
Lahmacunun garnitürleri turp, soğan, maydonoz şeklinde olabilir. Domates fazla konmamalı tadını bozar. Yeşilliği de hiçbir sekilde abartılmamalı. 
 
Çünkü garnitürler lahmacunun tadını bir noktadan sonra değiştirir. Her şey az bir şekilde kararında olmalıdır. Ayrıca yeşillikler asla yağlı olmamalıdır...
 
Lahmacunun bazıları çoğu kez yuvarlak bir şekilde olurken bazıları 1,5 büyüklükte elipstik bir şekildedir.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Sebzeli Lahmacun Vegan Lahmacun Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Antep Mutfağının Özellikleri Nelerdir?
Antep Mutfağı Tarihi zenginliği ve coğrafi konumuyla ülkemizin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Gaziantep, yemeklerinin çeşitliliği ile Türk Mutfak Geleneğini renklendiren özgün bir kültürel yapı ortaya koymaktadır. Tarih boyunca havasını, suyunu ve toprağını sevip, burayı yurt edinen insanlar farklı diller, dinler ve etnik kökenlere sahip olsalar da ortak bir damak tadında buluşmuş ve günümüzün zengin Gaziantep Mutfak Kültürü’nün ortaya çıkmasında pay sahibi olmuşlardır. 
 
Gaziantep Mutfağı, yüzyıllardan beri topraklarında hüküm süren medeniyetlerin izlerini günümüze taşıyan evrensel bir zenginliğimizdir. Nineden toruna bir miras titizliği ile öğretilen yemeklerin ve tatlıların yapımında kullanılan malzemelerin seçimindeki titizlik, hazırlama ve pişirmede gösterilen beceri, yemeklerin yapımında kullanılan ve yemeklerde değişik tat ve lezzet veren baharatlar, salçalar, soslar ve karışımlar, Gaziantep yemeklerinin ve tatlılarının şöhrete kavuşmasına ve aranılan tat olmasına neden olmuştur. 
 
400’ün üzerinde yemek çeşidine sahip Gaziantep yemeklerinde, haşlama, ızgara, tava, sote, kavurma, tencere yemeği, fırın yemeklerinin içinde bulunduğu tüm pişirme teknikleri kullanılmıştır. Gaziantep, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nin (EDEN) 2015 yılı Ulusal Destinasyonu “Yerel Gastronomi ve Turizm” teması ödülünü almıştır. Ayrıca, Gaziantep Mutfağı, UNESCO Yürütme Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 116 şehrin katılımı ile kurulan Yaratıcı Şehirler Ağı Listesine 11.12.2015 tarihinde girerek Dünya Mutfağında hak ettiği yeri almıştır. 
 
Gaziantep Yemeklerinin Özellikleri Hemen, hemen herkesin damak tadına hitap eden Gaziantep yemeklerindeki lezzetin sırrı, yalnız yemek pişirenlerin tecrübe ve becerisinden kaynaklanmamakta. Yörede doğal şartlarda üretilen bitkisel ve hayvansal ürünlerdeki yüksek aroma ve tadın da bu lezzette payı bulunmaktadır. Gaziantep yemeklerinin bazı özelliklerini şöyle sıralayabiliriz: 
 
1- Yemeklerde kullanılan baharatlar değişiktir. Örneğin; yoğurtlu yemeklerde haspir (safran) veya nane, bazı yemek ve çorbalarda tarhın, ciğer kebabında kimyon, aşurede rezene, sütlaçta tarçın kullanılır. 
 
2 - Her yerde bir ya da iki çeşit ekşi kullanılırken, Gaziantep mutfağında tam yedi çeşit ekşi bulundurulur ve yemeğine göre kullanılır. Limon, limon tuzu, koruk, koruk pekmezi, sumak tozu, sumak ekşisi, nar ekşisi. Örneğin: Bamyaya koruk, sarmaya erik, lahana ve pancar sarmasına nar ekşisi, sulu salataya sumak ekşisi kullanılır. 
 
3 - Hem sağlık, hem tat, hemde iştah verici olan taze sarımsak bir çok yemekte kullanılır, öyleki sarımsak aşı diye tek başına bir yemek ya da yarı yarıya katıldığı bakla tavası vardır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler