Osmanlı ve Türk Mutfağından Kuzu Kapama Tarifini Denediniz'mi?

Osmanlı ve Türk Mutfağından Kuzu Kapama Tarifini Denediniz'mi?

Kuzu kapama özellikle Osmanlı Saray Mutfağının son dönemleri nde rastlanan bir et yemeğidir. Kuzu koldan ya da kuzu budun dan yapılan bu lezzet günü...

Osmanlı ve Türk Mutfağından Kuzu Kapama Tarifi Denediniz'mi?
Osmanlı Mutfağında et en çok tercih edilen malzemeydi. Hatta öyle ki fazla et tüketiminden gut hastalığına yakalanan bir sürü kişi olduğu bilinmektedir. Kuzu kapama özellikle Osmanlı Saray Mutfağının son dönemlerinde rastlanan bir et yemeğidir. Kuzu koldan ya da kuzu budundan yapılan bu lezzet de günümüze kadar gelmiştir.
 
Nefis Ve Lezzetli Osmanlı Saray Mutfağı 'ndan Kuzu Kapama Tarifini Mutlaka Denemelisiniz
Geleneksel Türk Mutfağında Kuzu Kapama Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Kilogram Kemikli İri Kuzu Eti
*    6-7 Su Bardağı Su
*    10 Adet Taze Soğan
*    5 Diş Sarmısak
*    1 Demet Taze Nane
*    4 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    5-6 Adet Pazı Yaprağı
*    3 Adet Kuru Soğan
*    2 Yemek Kaşığı Un
*    Yarım Su Bardağı Su
*    1 Tatlı Kaşığı Tuz
*    1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*    1 Adet Defne Yaprağı
*    5-6 Adet Karanfil
 
Geleneksel Türk Mutfağında Kuzu Kapama Hazırlanış Tarifi
Öncelikle bir tencereye 6-7 su bardağı suyu koyup kuzu etlerini, karanfil, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 15 dakika kadar haşlayın. Etleri haşlama suyundan çıkarıp, geniş bir kaba alıp, bir tarafta bekletin.
Kuru soğanları piyazlık kıyın. Pazı yapraklarını ayıklayıp, büyük parçalar halinde doğrayın. 
 
Taze soğanları 5 santimetre uzunluğunda kesin. 
Sarımsakları iri iri kıyın. Etleri bir tencereye dizip, kuru soğanları, taze soğanların yarısını, ayrıca iri doğranmış sarımsakları, yarım demet iri kıyılmış naneyi üzerine ekleyin. 
En üste de sapları ayıklanmış bütün pazı yapraklarını etlerin üzerine kapatın. 
Tuz ve karabiberle tatlandırın. 
 
 
Tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye ilave edin.
Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. 
Bir kasede unu yarım bardak suyla karıştırın. 
Sonra da yemeğin üstüne ekleyip, kalan naneleri, taze soğanları pişmesine yakın ete ekleyin. 
 
2-3 dakika daha pişirip, hemen servis yapın.
Osmanlı Saray Mutfağından Günümüze Muhteşem Lezzetler
Neredeyse 700 yıl boyunca egemenlik sürmüş olan Osmanlı Devleti’nin geniş bir mutfak kültürüne sahip olduğu bilinen bir şeydir. Tabi ki hala Osmanlı’ya ait yemek kültürünün izlerini biz de taşıyoruz ancak genel olarak Suriye mutfağı daha baskın bir şekilde taşıyor. 
 
Günümüz ile Osmanlı Devleti mutfağını kıyaslamak gerekirse, Osmanlı Devleti’nde şimdiye göre koyun etinin, sığır etinden daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz.
Ancak  son zamanlar da yapılan araştırmalar ile Osmanlı Devleti’nde keçi ve oğlağın da tüketildiği öğrenilmiştir. Osmanlı Mutfağında çok fazla tercih edilmeyen et türü ise tavuk etidir. Tatlı yapımına gelince Osmanlı Mutfağında çok önemliydi. Hatta saray için alınan aşçılar tatlı yapımı için özellikle seçilirdi. Şimdi, o zamandan bu zamana miras gelen lezzetlere bakalım.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler