Kaşar Peynirli Közlenmiş Patlıcan

Kaşar Peynirli Közlenmiş Patlıcan

Geleneksel Türk Mutfağında çok önemli yeri olan patlıcanın anavatanı konusunda üniversite sınavlarında sorular bile sorulmuştur. Ancak, günyüzüne çıkarılan bu kabartmalar,..

Geleneksel Türk Mutfağında Kaşar Peynirli Közlenmiş Patlıcan
Kaşar Peynirli Közlenmiş Patlıcan Kullanılan Malzemeler
 
Aile Fertlerinin Sayısı Kadar Patlıcan
*     Her Patlıcan İçin 2 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
*     Tuz
 
Kaşar Peynirli Közlenmiş Patlıcan Hazırlanış Tarifi
Patlıcanlar mangalın üzerine dizilip, ara ara çevrilerek pişirilmeye başlanır.
Pişmeye başladığında patlıcanın kabuğu kendiliğinden yarılır.
Parmağınız ile kontrol ettiğinizde her yeri yumuşamışsa hemen alın.
Hemen ortasını yarıp, kaşar peynirleri ve tuzu koyup yarığı kapatın.
Bir iki dakikaya kadar kaşar peynirler eriyip patlıcanla hemhal olunca bir bıçak yardımıyla kabuklarını soyup servis yapabilirsiniz.
 
Aynı zamanda Ramazan yemekleri arasında da olan Kaşar Peynirli Közlenmiş Patlıcan için NOT
Mangalınızı yaktıktan sonra ilk pişereceğiz şey patlıcan olmalıdır. 
Patlıcanın kabuğu sert kabuğu pişmesini zorlaştırır. Bu nedenle harlı ateşe ihtiyaç duyar.
Patlıcanların i.ine tereyağı da ćok yakışır. 
 
Ama pikniğe götürene kadar eriyeceğinden denemeyin bile.
Patlıcanlarınızı evde mikrodalga ya da normal fırında közleyip aynı lezzeti yakalayabilirsiniz.
Bütün patlıcanları siz soymaya kalkmayın. 
Bırakın herkes kendi patlıcanını soysun...
 
Patlıcanın anavatanı Amerika değil Anadolu'
Muğla'nın Yatağan İlçesi'ne bağlı Turgut Beldesi'nde yer alan 'Lagina Antik Kenti'nde devam eden kazılarda, Karya Uygarlığı'ndan kalma mermer bir sütun üzerinde iki bin yıllık patlıcan kabartması bulundu
 
Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt, böylelikle patlıcanın anavatanının 1492 yılında keşfedilen Amerika kıtası değil, Ege olduğunun ortaya çıktığını ileri sürdü, “Amerikalılar patlıcanı Karyalılar’dan almış olmalı” dedi.
 
Ligana Antik Kenti’nin Hekate Kutsal Alanı içerisinde yer alan Altar Bölgesi’nde, TÜBİTAK desteğiyle, geçen yıl başlatılan kazıların bir hafta önce start alan bu dönemki etabında ilginç bir bulgu ortaya çıkarıldı. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Bilal Söğüt’ün başkanlığında, 1 öğretim üyesi ve 7 öğrenciyle birlikte yürütülen kazı çalışmalarında, Karya Uygarlığı’ndan kalma, Augustos dönemine ait mermer bir sütun üzerinde iki bin yıllık kabartmalar bulundu. 
 
Meyve, sebze ve çiçek figürlerinden oluşan kabartmalar şaşkınlık yarattı. Doç. Dr. Bilal Söğüt, kabartmalardan birinin patlıcan figürü olduğunu öne sürdü. Normal bir patlıcan büyüklüğündeki bu kabartmanın, tarihçiler arasında yaygın kabul gören, “patlıcanın anavatanının 1492 yılında keşfetilen Amerika kıtası olduğu” düşüncesini çürüttüğünü savundu.
 
Patlıcanın Anavatanı Ege
İki bin yıl önce, Ege topraklarında patlıcan yetiştirildiğinin ortaya çıktığını iddia eden Doç. Dr. Söğüt şöyle konuştu:
Geleneksel Türk Mutfağında çok önemli yeri olan patlıcanın  ilk kez, henüz 500 yıl önce keşfedilen Amerika kıtasında görüldüğü söylenir. Birçok tarihçi ve bitki bilimci de bu konuda ortak fikirdedir.
 
Hatta patlıcanın anavatanı konusunda üniversite sınavlarında sorular bile sorulmuştur.
Ancak, günyüzüne çıkarılan bu kabartmalar, patlıcanın tarihte çok daha erken bir dönemde, iki bin yıl önceki Karya Uygarlığı’nda yetiştirildiğini ve yendiğini ortaya koyuyor. Bu önemli bir bulgudur. Patlıcanın anavatanı Amerika değil, Ege topraklarıdır. Amerikalılar patlıcanı Karyalılar’dan almış olmalı.”
 
Altar Bölgesi’nde titizlikle yürütülen kazılarda, bu dönemki çalışmaların 10 Ekim’de sona ereceği bildirildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler