Şef Ebru Baybara Demir Geleneksel Lezzetlerimizi Dünyaya Tanıtıyor...

Şef Ebru Baybara Demir Geleneksel Lezzetlerimizi Dünyaya Tanıtıyor...

Şanlıurfa’da pul biber ve isot yapımı, çarşıları, Halil-ül Rahman Gölü, tarihi hanları, Göbeklitepe gibi bir çok yer belgeselde yer aldı...

Şef Ebru Baybara Demir Geleneksel Lezzetlerimizi Dünyaya Tanıtıyor...
Şanlıurfa Turizm A.Ş.'nin başlattığı Mezopotamya Gastronomi Tur Rotası kapsamında hazırlanan belgesel ile Urfa, tüm dünyaya tanıtılacak.
 
Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ana hissedarı olduğu Şanlıurfa Turizm A.Ş.’nin başlattığı Mezopotamya Gastronomi Tur Rotası oluşturma faaliyetlerini destekleyecek çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde 25- 30 Ağustos  tarihleri arasında Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep , Adıyaman illerini kapsayan dünyanın en fazla izlenen dizi ve film platformlarında gösterime girecek Gastronomi Belgesel çekimi gerçekleştirildi.
 
Belgesel içeriği dünyanın en önemli sosyal-gastronomi şeflerinden ve Gastromotiva’nın kurucusu David Hertz, gastronomi haberciliğinin dünyadaki en önemli isimlerinden Rosa Maria Moreas ve Basque Culinary listesinde ilk 10’a giren ilk Türk Kadın Şef Ebru Baybara Demir tarafından hazırlandı.
 
Şanlıurfa’da pul biber ve isot yapımı, çarşıları, Halil-ül Rahman Gölü, tarihi hanları, Göbeklitepe gibi bir çok yer belgeselde yer aldı. Belgeselde ayrıca Cevahir Han’da Birleşmiş Milletler Dünya Tarım Örgütü (FAO) projesi kapsamında mutfak eğitimi almış kadınlarla birlikte içli köfte yapıldı. 
 
Şanlıurfa’daki Programın son gününde Urfa’nın en önemli simgelerinden olan Harran’da kadınlarla birlikte ekmek yapıldı. Belgesel tüm dünyada Şanlıurfa’nın Kadim kültürünü, gastronominin de tarihin sıfır noktası olmasını, yöresel tatları ve zengin mutfağını tanıtacak...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler