Şef Demir Babalı ; Asya Reçete lerini Harmanlayarak Modern Asya Mutfağıyla Birleştiriyorum

Şef Demir Babalı ; Asya Reçete lerini Harmanlayarak Modern Asya Mutfağıyla Birleştiriyorum

İsterseniz dünyanın en iyi şefi olun ve en harika fikirleri yaratın, teknikleri geliştirin. Eğer arkanızda bu..

Şef Demir Babalı ; Asya Reçetelerini Harmanlayarak Modern Asya Mutfağıyla Birleştiriyorum
İstanbul’dan Viyana’ya uzanan yolculuğunda şeflerimizden Demir Babalı’nın mutfakla ilk tanışması babasının mutfağa olan ilgisiyle başlıyor. Henüz 6 yaşındayken evde yemek yapan bir erkek figürden ve o lezzetli yemeklerle şenlenen sofralardan çok etkilenmiş. Her erkek çocuğu gibi oyuncak arabalara olan ilgisinin dışında, evde kendince yemek yapmasına ve evdeki tencere tavalarla da oyun oynamasına hep izin verilmiş. Öyle ki şimdilerde yemekleri geniş kitlelere hitap ediyor.
 
Demir Babalı, Antalya Koleji Turizm Otelcilik bölümünde öğrenim görüyor.
Ancak ilerleyen yıllarda zevk alabileceği, kendi kendini motive edebileceği, zaten hobi olarak gördüğü bir alana, yemeğe yönelmeye karar veriyor ve çocukluğundan beri yemeğe olan ilgisini Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak sanatlarından mezun olarak taçlandırıyor. Formula 1, Avrupa Şampiyonası, Cumhurbaşkanlığı gibi çeşitli organizasyonlara defalarca katkı sağlaması dışında, Osaka ve Nagoya Hilton ekiplerine katılarak ülkesini ve şirketini temsil ediyor. 
 

MUTFAK TARİHİMİZDEN

4 yıl kadar Türkiye merkezli çalışırken Do&Co Bodrum’daki yönetim kadrosunda görev yapıp ve birçok ülkede de şirketini temsilen çalıştıktan sonra, son 3 yılını Avusturya’da geçiriyor. Buraya Do&Co Otel’de Sous Chef olarak gelen Demir, 3 yılın ardından yine Avusturya, Viyana’da bir modern Japon restoranına Sous Chef olarak transfer oluyor. Bu noktadan sonra önüne çıkan şansları iyi değerlendirerek hızlı bir yükselişe geçiyor. Aynı restoranda Head Chef olduktan 1 yıl sonra Dots Group ile anlaşıyor. 
 
Beş farklı konsepti bir araya getiriyor 
Şimdilerde Avusturya, Viyana’da Dots Group’ta Executive Chef olarak görev yapan, gece kulüpleri dışında bünyesinde; 5 adet restoran ve 1 adet butik sanat oteli bulunan firmada, genç şef daha çok One of One (1o1) ve Gault Millau’dan 1 şapkası bulunan Dots Mariahilf’deki imza işleri ile ön plana çıkıyor. Avusturya’da yılın konsepti ödülünü kazandıkları 1o1, içerisinde sanat galerisinden restoranlara kadar 5 farklı konsepti bir araya getiriyor. Mr. WOW, Techno Taco Tequila (TETATE), HO Gallery, G.O.A.T Club ve Chin Chin Bar. 
 
Asya reçetelerini harmanlayarak modern Asya mutfağıyla birleştiriyor 
TETATE mutfağında modernize edilmiş orijinal Meksika reçeteleri ile taco ve birtakım tapaslar yapıyor ama onun esas oyun alanı Mr. WOW isimli Asya mutfağı, kendi yorumları ile orijinal Asya reçetelerini harmanlayarak modern Asya mutfağıyla birleştiriyor. Hong Kong’dan getirdikleri özel bir fırında pişen, klasik ve avangard tarzlarda misafirlere sunulan dry aged Pekin ördeği öne çıkanlardan sadece biri.
 
Dots Mariahilfer’de ise onun için daha farklı ve derin bir anlam ifade eden konsepti, Avusturya’da yılın girişimcisi ödülünü alan Martin HO’nun desteği ile hayata geçirmiş. İpek Yolu menüsünü tasarlayan Demir Babalı’nın menüsündeki her bir yemeğin gerçek bir hikâyesi ve tarihi var. 
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"“Mutfak bir takım işi” 
Daha yolun çok başında olduğunu ve kat edilecek uzun bir yolu olduğunu söyleyen Demir Babalı: “Yine de bu zamana kadar olan başarılarımı kendi azmim ve hırsım dışında, en başından beri bana inanan ve desteğini hiç kesmeyen annem ve babam, arkasında çalıştığım şefler ve bugünlerde de ekibime borçluyum.
 
İsterseniz dünyanın en iyi şefi olun ve en harika fikirleri yaratın, teknikleri geliştirin.
Eğer arkanızda bu teknikleri layıkıyla uygulayabilecek, bu fikirleri hayata geçirmenize yardım edebilecek kendini mutfağa adamış bir ekip yoksa, başarıyı yakalamanız gerçekten çok zor. Netice de bu bir takım işi. Ben fikirleri üretip reçeteleri geliştiriyorum ama arkamda o reçeteleri uygulayan muazzam bir ekip var” açıklamasında bulunuyor.
Kaynak; foodinlife.com.tr 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler