Mardinli Şef Ebru Baybara Demir'den Ferahlatıcı ve Nefis

Mardinli Şef Ebru Baybara Demir'den Ferahlatıcı ve Nefis "Soğuk Çay" Tarifi

Hava müthiş sıcak ve balkondan Mezopotamya ovasına baktığımda birazdan buhar olup uçacakmış gibi… Hava böyle olunca..

Mardinli Şef Ebru Baybara Demir'den Ferahlatıcı ve Nefis "Soğuk Çay" Tarifi
"Türk Aşçı Haberlerine ozeldir"
 
Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, şef Ebru Baybara Demir 'in kaleminden özel bir tarif olan “lezzetli, sağlıklı ve ferahlatıcı "soğuk çay tarifi” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü “şef Ebru Baybara Demir”e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Mardinli Şef Ebru Baybara Demir'den Ferahlatıcı ve Nefis "Soğuk Çay" Tarifi
İyi Bayramlar… Bu bayram çocuklar ile birlikte evdeyiz. Hava müthiş sıcak ve balkondan Mezopotamya ovasına baktığımda birazdan buhar olup uçacakmış gibi… Hava böyle olunca ev halkına ve gelecek misafirlerinize her daim serinletici içecekleri hazır bulundurmak gerekiyor. 
 
Ben paketlenmiş, gazlı satılan içecekleri satın almıyorum. Genelde taze meyvelerden ve baharatlardan kendim hazırladığım şerbetleri tercih ediyorum.
 
Bugün size harika bir tarifim var. "Tarifin sahibi oğlum Ömer." Mutfak işlerine çok meraklı ve bir o kadar da yaratıcı. Canı soğuk çay çekmiş. Sonra ben anlattım o da mutfakta Asya ile beraber hazırladılar.
 
Mardinli Şef Ebru Baybara Demir'den Ferahlatıcı ve Nefis "Soğuk Çay" Tarifi
 
Hatta "post" için fotoğrafını da kendileri çektiler…
Sabah Kahvaltısı için hazırlanan çayı biz dökmüyoruz. Posası çiçeklere gübre olurken çayın tamamını ya tüketiyoruz yada gün içinde tüketmek için soğuk çay hazırlıyoruz.
 
İşte size marketlerden paketli olarak alacağınız soğuk çaydan daha lezzetli, sağlıklı ve ferahlatıcı "soğuk çay" tarifi;
 
 
Şeflerin Özel Tariflerinden Olan;
"Soğuk Çay" Tarifi "Mardinli şef Ebru Baybara Demir"
"Soğuk Çay" Kullanılan Malzemeler
 
*     Sabah Kahvaltısından Kalan Çay,
*     Yarım Demet Taze Nane
*     2 Adet Dilimlenmiş Limon
*     Tatlandırmak İçin Bal (İstenilen Miktarda)
*     Su Ve Buz
 
"Soğuk Çay" Yapılış Tarifi
Nane yapraklarını ve limonu iyice yıkayın.
Yıkadığınız nane yapraklarını geniş bir sürahiye koyun
Üzerine limonları dilimleyin
İstediğiniz miktarda bal ekleyin
Kahvaltıdan kalan çayı süzerek sürahiye doldurun.
Üzerine istediğiniz koyulukta olması için su ve buz ekleyin ve karıştırın.
Buzdolabında bekletebilir istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
2. Global Gastroekonomi Zirvesinde Şef EBRU BAYBARA Demirin Videosunu Da Türk Aşçı Haberleri  Olarak Exsta Bonus Sizler İle Paylaşıyoruz…
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler