Geleneksel Türk mutfağı Nedir?

Geleneksel Türk mutfağı Nedir?

Anadolu’daki yemek ve sofra kültürü ile birlikte Türklerin orta Asya dan getirmiş oldukları mutfak terimleri, mutfak...

Geleneksel Türk Mutfağı Nedir?
 
Geleneksel Türk mutfağı terimi Anadolu’da 20. yüzyılın ilk çeyreğinden sonra dönemin en önemli gurmeleri ve yemek kültürü ile ilgilenen yazarları tarafından oluşturulmaya başlanan bir kavramdır.  
 
En önemli kaynakları ise defterzade Mehmet Paşa, Evliya Çelebi, narh listeleri ve saray mutfağı defterlerini kaynak almışlardır. Geleneksel Türk mutfağı kavramının gelişmesinde Anadolu’da tekke mutfakları, ateşbazı veli, aşçıların sığınağı Dikkate alınan ve önemli rol oynayan kaynaklardandır.
 
Anadolu’daki yemek ve sofra kültürü ile birlikte Türklerin orta Asya dan getirmiş oldukları mutfak terimleri, mutfak araç ve gereçleri, pişirme yöntemleri ve zengin mutfak mirasının yiyecek ve içecek çeşitleri Geleneksel Türk mutfağını oluşturulması ve büyümesinde büyük bir etkiye sahiptir. 
 
Tabiki bunun içerisinde Türklerin geçmişindeki yiyeceklere ilave olarak 780 milyon metrekarelik Osmanlı toparlaklarında yaşayan tüm kültürlerden yemekler de içerisinde yer almaktadır. 
 
Bunların içerisinde özellikle Fars, Abbasî mutfakları ve Arap mutfakları çoğunlukta olanlardır. Ayrıca o zamana kadar Anadolu’da yasayan, Ermeni, Musevi, Süryani ve Rum topluluklarının yemek kültürleride karşılıklı olarak etkileşime uğraşmıştır. 
 
Bölüm-03 -Devam Edecek...
 
Camiamıza Saygılarımla
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir
 
Yazının Daha Detaylı Bir Şekilde Tamamını Okumak İçin Aşağıdaki Linki TIKLAYINIZ…
 
Aşağıdaki kısa videolarda Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı Ve Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı ve Türk Mutfağından birçok önemli bilgi ve dipnotları bulabilirsiniz. Bilgi paylaştıkça güzeldir ve çoğalır…
 
Evliya Çelebi Seyahatnamesinden Dipnotlar “Osmanlı Saray Mutfağı” 28
 
 
Yemeğe Göre Şarap Tavsiyesi Hangi Değerlere Göre Yapılır?

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Mediha Akkor
    9/7/2019

    sefim.ben.yurtdisinda.calismak istiyorum. bana yardimci lurmusunuz lutfen. "[email protected]"

  • Yorumlayan: Gaye*******
    9/1/2019

    sefi.weeb.siteniz.varmi.bu.nkonuda.daha.cok.bilgiyi.nerede.bulabiliriz.

  • Yorumlayan: mehmet yalcinkaya
    8/12/2019

    Osmanlı ve Geleneksel Türk mutfağının Duayeni...

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler