Şef Umut Karakuş; Göçle Gelen Zenginliğin Ve Her Tabağın Bir Kültür Koktuğu Büyük Sofranın Hikayesi

Şef Umut Karakuş; Göçle Gelen Zenginliğin Ve Her Tabağın Bir Kültür Koktuğu Büyük Sofranın Hikayesi

‘En İyi Şef’ seçilen ve şu anda Oligark..

Şef Umut Karakuş; Göçle Gelen Zenginliğin Ve Her Tabağın Bir Kültür Koktuğu Büyük Sofranın Hikayesi
Dünyanın en prestijli mutfak sanatları okullarından biri olan Le Cordon Bleu, ünlü mezunları ve gastronomi tutkunlarıyla bu yaz da ‘Le Cordon Bleu Çay Saati Sohbetleri’nde buluşmaya devam ediyor. Le Cordon Bleu Yönetici Eğitmen Şefi Erich Ruppen ve Oligark İstanbul’un Executive Chef’i olan Le Cordon Bleu mezunu Şef Umut Karakuş, gastronomi meraklılarıyla ‘Büyük Sofranın Hikayesi; Göç’ üzerine sohbet etti.
 
Özyeğin Üniversitesi çatısı altında bulunan ve dünyanın en prestijli mutfak sanatları okullarından bir olarak kabul edilen Le Cordon Bleu, gastronominin gelişmesinde kaliteli eğitim ve bilimsel yaklaşımın yanı sıra gerçekleştirdiği etkinliklerle de ilham vermeye devam ediyor. Her ay bir Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi ve bir Le Cordon Bleu mezununun ev sahipliğinde düzenlenen Çay Saati Sohbetleri’nin 2019 yılındaki ikinci etkinliği, Le Cordon Bleu mezunu Şef Umut Karakuş’un Executive Chef’liğini üstlendiği Oligark İstanbul’da gerçekleşti. Etkinliğe, gastronomi yazarlarının yanı sıra cemiyet hayatının gastronomi takipçisi olan ünlü isimleri ve sektörün önemli temsilcileri katıldı.
 
ANADOLU MUTFAĞILe Cordon Bleu Yönetici Eğitmen Şefi Erich Ruppen ile ailesinde çok sayıda aşçı olan, bu kültürle büyümüş olmanın verdiği ilgiyle sektöre giriş yapmış; Le Cordon Bleu İstanbul ‘Diplôme de Cuisine’ mezunu Şef Umut Karakuş’un sohbeti, katılımcıar tarafınadan ilgiyle izlendi. Time Out 2018 Yeme-İçme Ödülleri’nde ‘En İyi Şef’ seçilen ve şu anda Oligark İstanbul’un Executive Chef’i olan Karakuş’un lezzet dolu sohbetinde; Oligark İstanbul'un boğaz manzarası eşliğinde ‘Büyük Sofranın Hikayesi; Göç’ konusu tartışıldı ve bu konuyla özdeşleşen ‘Göç Mutfağı’ndan tatlar deneyimlendi. Etkinlikte Şef Umut Karakuş’un hazırlayıp sunduğu ‘Nazuktan’ reçetesi davetliler tarafından büyük ilgi gördü.
 
Sohbetin başlığının her şeyi anlattığını söyleyen Karakuş, “Hepimizin ayrı ayrı küçük hikayeleri var ve bir araya geldiğinde büyük kocaman bir hikayeye dönüşüyor. Büyük sofranın hikayesini yıllardır ayrı ayrı sofralarda farklı farklı sofra hikayecilerinden çok dinlemişizdir; kiminin bütün ailesinin, kiminin annesinin ya da babaannesinin, yenge, gelin, günün sonunda hepimizin ailesinden birinin hikayesi…
 
Bu büyük sofrayı kurarken, etrafı çiçeklerle bezeli bir tabakta duruyordu öylece ortasında masanın. Ben, sizlere bu sofranın hikayesini anlatmak yerine tattırmak için sıvadım kollarımı yıllar önce, çünkü ben de böyle bir hikayenin içinde doğdum ve dinleyerek büyüdüm. Tadı hala damağımda bu hikayenin ve sizlerle de paylaşmak istedim; göçle gelen zenginliğin ve her tabağın bir kültür koktuğu büyük sofranın hikayesini” dedi.
 
ANTEP MUTFAĞILe Cordon Bleu Yönetici Eğitmen Şefi Erich Ruppen konuşmasında, kültürün insanlarla beraber seyahat ettiğini ifade ederek, “Tarih boyunca bir çok ulusun yeni yemek kültürleriyle tanışması, aslında ilk olarak, o ülkeye gelen göçmenlerle olmuştur. Buna en iyi örneklerden biri olarak Hindistan’dan İngiltere’ye göçen ‘köri’yi gösterebiliriz.
 
Bu ürün günümüzde artık İngiliz Mutfağı’nda kullanılan en yaygın ürünlerden biri olarak kabul edilmektedir. Mutfak zamanla gelişen, gittiği toprağa farklı lezzetler götüren ve o topraklarla yeni lezzetler bulan birleştirici bir unsurdur. Le Cordon Bleu eğitimlerimiz de öğrencilerimizin ‘glokal’ (global ve lokal) bir yaklaşımla, kendi kültürlerine ait unsurlara saygı göstererek , farklı mutfakları da özümsemelerine önem veriyoruz” dedi.
 
Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu ise mutfağın birleştirici rolünün çok önemli olduğunun altını çizerek, “Aslında içinde bir çok terkedişler ve belki de acılar taşıyan göç kavramı, taşıdığı yemek kültürüyle insanları birbirlerine bağlayan da bir kuvvet olmuş. Ortak sofraya herkes kendinden bir şey katmış. Bu çerçevede biz de öğrencilerimizin önyargılarını geride bırakıp lezzetin peşinde olmalarına önem veriyoruz.
 
Eğitimimizde çeşitli mutfakların teknikleri ve reçetelerinden faydalanıyoruz. Bu büyük sofra, Şef Umut Karakuş gibi mezunlarımız ve ondan sonra gelecek daha niceleriyle daha da lezzetli ve güçlü olacak” şeklinde konuştu. Kaynak;gastronomiturkey.com
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Mediha Akkor
    7/26/2019

    Anlamadim bu sofra isini ama inceleyecegim.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler