Buckingham Sarayına Yüksek Standartlarda Hizmet Verecek Mutfak Şefi Aranıyor

Buckingham Sarayına Yüksek Standartlarda Hizmet Verecek Mutfak Şefi Aranıyor

Yayımlanan ilanda, işe alınacak şefte aranan özellikler arasında farklı dünya mutfaklarına...

Buckingham Sarayına Yüksek Standartlarda Hizmet Verebilecek Mutfak Şefi Aranıyor 
Buckingham sarayına aşçı aranıyor! Maaş 155 bin TL
 
İngiltere'de Buckingham Sarayı'nda birinci sınıf mutfakta çalışmak üzere üst düzey Mutfak şefi arandığı öğrenildi.
 
Yayımlanan Mutfak şefi ilanında, işe alınacak şefte aranan özellikler arasında farklı dünya mutfaklarına ilgili olması da yer alıyor.
 
İlana başvuranlar arasından seçilecek kişi, sarayda konaklayacak ve yemek masrafı olmayacak. Bununla beraber bu pozisyon için belirlenen maaşın 22 bin sterlin (155 bin TL) olduğu ifade edildi.
 
İşe alınacak şefin en yüksek standartlarda hizmet sunması bekleniyor. İngiltere de "Saraya aşçı alınacak"
 
Buckingham Sarayı Hakkında Detaylı Bilgiler
İngiltere Kraliyeti’nin resmi ikametgahı ve aynı zamanda çalışma ofisi olan Buckingham Sarayı Londra‘ya yapılan ziyaretlerin de en önemli turistik noktalarından biri. Tabii bunda devasa tarihi yapının ve bahçelerinin büyüleyici güzelliği yanında modern kültürde önemli bir yeri olan İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinin popülerliğinin de etkisi büyük.
 
Bugünkü görünümünü Mimar John Nash‘e borçlu olan Buckingham Sarayı, İngiliz Kraliyeti’nin resmi konutu olarak hem Kraliçe ve yanındaki ofis çalışanları, hem de ev hizmetlileri olarak yaklaşık 500 kişiyi barındırıyor. Sarayda resmi görüşmeler, toplantılar dışında ayrıca davetler ve balolar da düzenleniyor.
 
Halen faal bir saray olduğu için, Buckingham Sarayı’nın sadece Devlet Odaları denilen kısmı turistik ziyaretlere açık. O da sadece Ağustos ve Eylül aylarında. Kısacası Londra seyahatiniz bu aylara denk geliyorsa şanslısınız. Bu görkemli sarayın en önemli ve güzel bölümlerini gezebilirsiniz.
 
Kısaca Buckingham Sarayı Tarihi
Aslında Buckingham Sarayı başlangıçta kraliyet sarayı olarak yapılmamış. 1705 yılında Buckingham Dükü’nün konutu olması için inşa edilmiş. 1824 yılında ise Kral IV. George tarafından Mimar John Nash’e konutun restorasyonu ve genişletilmesi işi verilmiş. Ancak kralın ömrü sarayda yaşamaya yetmemiş.
 
 
Böylece sarayda Kraliyet ailesinden ilk olarak Kraliçe Victoria ikamet etmiş ve o günden beri de saray İngiliz Kral ve Kraliçeleri’nin resmi konutu olarak hizmet veriyor.
 
Buckingham Sarayı Bölümleri
Buckingham Sarayı 775 odalı dev bir yapı. Ancak yazının başında da belirttiğim gibi binanın tamamı turistlere açık değil, sadece Devlet Odaları denilen ve resmi görüşmeler, toplantılar için kullanılan kısımlar yaz aylarında, yani Kraliçe’nin sarayda olmadığı aylarda ziyarete açık. Tabii bir de sarayın bahçesi yılın her zamanı ziyaret edilebiliyor. Burada görebileceklerinizden de kısaca bahsetmem gerekirse…
 
Wellington Kışlası’ndan Buckingham Sarayı’na kadar yürüyerek burada nöbeti devralan muhafızların gerçekleştirdiği nöbet değişimi töreni de Buckingham Sarayı turu klasiklerinden.
 
Her sabah 11:00’de geleneksel kırmızı üniformalı muhafızların gerçekleştirdiği bu ufak töreni (kış aylarında daha erken) programınıza uyuyorsa kaçırmamanızı tavsiye ederim.
 
Kraliçe’nin Galerisi
400 yıl boyunca Kraliçeler tarafından toplanan ve kraliyet koleksiyonuna ait olan, aralarında Da Vinci, Varmeer gibi ustaların eserlerinin de bulunduğu sanat eserlerinin geçici sergilerle ziyaretçilere sunulduğu salon.
 
Londra Buckingham Sarayı resim galerisi
Yine kraliyet koleksiyonuna ait olan sanat eserlerinin sergilendiği, ayrıca kendisi de bir sanat eseri gibi dekore edilmiş olan cam çatılı salon.
 
Yeşil, Beyaz ve Mavi Kabul Salonları
Buckingham Sarayı’na gelen ziyaretçilerin sırasıyla geçtiği kabul salonları. Bunlardan ilki Yeşil Salon, ardından gelen Beyaz Salon ise kraliyet ailesinin resmi toplantılara geçmeden önce buluştuğu yer, son olarak Mavi Salon ise Mimar John Nash’in en güzel eseri diyebilirim.
 
Londra Buckingham Sarayı taht odası
John Nash tarafından tasarlanan, süslemeli tavanı, bu tavana yakışır 7 görkemli avizesi ve benzersiz şamdanlarıyla Taht Odası‘nda bugünkü Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip’in taç giyme töreninde kullandıkları tahtlar sergileniyor.
 
Londra Buckingham Sarayı balo salonu
Victoria stili dekore edilen Balo Salonu önemli resmi davetlerin ve baloların düzenlendiği görkemli bir salon.
 
Kraliyet Ahırları (Royal Mews)
Taç giyme törenlerinde ve diğer önemli olaylarda kullanılan, 1760 yılından kalma Golden State Coach (Altın At Arabası) ve diğer at arabalarının bulunduğu, İngilitere’nin en iyi atlarının bakıldığı Kraliyet Ahırları da Buckingham Sarayı’nda görülmesi gereken yerlerden biri.
 
Ancak ismen de olsa konukların ağırlandığı ve kraliyet ailesi üyelerinin vaftiz törenlerinin düzenlendiği Müzik Odası, Kraliçe’nin resmi görüşme salonu, önemli günlerde Kraliyet Ailesi’nin halkı selamladığı balkon da sarayda görmek isteyebileceğiniz yerlerden.
 
Londra Buckingham Sarayı nerede ve nasıl gidilir
Öncelikle eğer yürüme mesafesinde değilseniz Londra’da hemen her yere metro ile gidebileceğinizi hatta bunun en hızlı ve konforlu yol olduğunu söylemeliyim. Dolayısıyla Buckingham Sarayı’na da.
 
Londra’nın merkezinde yer alan saraya en yakın metro istasyonları;
Victoria, Green Park, Hyde Park Corner ve St James’s Park.
 
Ayrıca Victoria Tren İstasyonu’ndan da yürüyerek 10 dakikada saraya ulaşabilirsiniz.
Yakında Londra’ya bir seyahat planlıyorsanız ve henüz konaklama ile ilgili karar vermediyseniz Buckingham Sarayı civarında veya Londra’nın herhangi bir bölgesindeki konaklama alternatiflerini, bu bölgelerin özelliklerini öğrenmek için Londra’da Nerede Kalınır? yazımızı okumanızı öneririz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler