Şef Murat Baziki; Verdiğimiz Emek Ve Mücadele Mersin Mutfağı İçindir

Şef Murat Baziki; Verdiğimiz Emek Ve Mücadele Mersin Mutfağı İçindir

Mersin'de "Bakliyat Yemekler Sergisi" açtığını anlatan Baziki, Türkiye'nin birçok ilinden...

Mersin'de Altın Madalya Alan İlk Aşçıyım'
Mersin'de "Bakliyat günlerini anlatan Baziki, "Türkiye'nin birçok ilinden gelen aşçıların arasında Mersinli aşçı yoktu. Hırs yaptım ve çok çalıştım. Fethiye'de düzenlenen Ulusal Yemek Yarışması'na davet edildik ve burada jüri üyeliği yaptık  Daha sonra Edirne'de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Yemek Yarışması'nda "tatlı" dalında pişirdiğim künefe ile altın madalya kazandım. Mersin'de ilk altın madalyayı alan aşçı benim. diye konuştu.
 
Mersin mutfağını dünyaya açmaya hazırlandıklarını kaydeden Geleneksel Türk MutfağıOsmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklarla birleştirmeye çalışan  Murat Baziki;  
"Mersin'in yerel tat ve lezzetlerini gün yüzüne çıkmasını sağlamak amacındayız. Bu kapsamda projeler geliştiriyor, eğitimler düzenliyoruz. Aşçılar olarak bir araya gelip sadece yemek yapmıyoruz. Aynı zamanda sosyal sorumluluk çalışmalarına da imza atıyoruz. Verdiğimiz emek ve mücadele Mersin içindir; ancak aynı şekilde bizlere de sahip çıkılması gerekmektedir. Elde ettiğimiz tüm başarılar Mersin hanesine yazılmakta, Mersin'e kazandırmaktadır" dedi.
 
Murat Baziki; Verdiğimiz Emek Ve Mücadele Mersin Mutfağı İçindir 
Mersinli aşçı Murat Baziki (45), bugün. Kentin adını dünya aşçılar tarihine yazdıran Baziki, birçok yarışmaya da jüri üyesi olarak davet edildi.
 
ANADOLU MUTFAĞIMerkezi Mersin'de olan Akdeniz Gastronomi Aşçılar Derneği'nin (AKGADER) başkanlık görevini yürüten Murat Baziki, 2015'ten beri ülke genelinde düzenlenen gastronomi yarışmalarına "katıldığım yarışmalarda aldığım katılım ,jüri  sertifikam var. Mersin'in adını aşçılar tarihine altın harflerle yazdırmanın gururunu yaşıyorum" dedi.
 
Akgader amacı Mersin'de bulunan aşçı ve işveren arasında köprü olmak aralarında oluşan sorunlar yapıcı bir şekilde hal etmek .
Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz yemek kursu vermek .
Mersin'de bulunan sasyal sorumluluk proje kapsamında yapılacak olan etkinliklerle uncu olmak
 
Başarı kişiyle olunmaz sağlam. Bir ekiple gelinir burada bize desteklerini esirgemeyen mugafet yönetim kuruluna ve yönetim kurulu başkanı sayın genel başkanımız salih güneye çok tesekur ederiz. Dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler