Şef Aydın Demire G20 Zirvesin de Başbaşı Bulguru ile Yaptığı Uskumru Dolmasına Madalya

Şef Aydın Demire G20 Zirvesin de Başbaşı Bulguru ile Yaptığı Uskumru Dolmasına Madalya

Dünya Usta Şefler Zirvesi'nde usta aşçılar yerel malzemeler kullanarak hünerlerini sergi..

Şef Aydın Demire G-20 Zirvesinde Başbaşı Bulguru ile Yaptığı Uskumru Dolmasıyla Madalya Aldı
Japonya Osaka'da düzenlenen G20 Zirvesi kapsamında liderlerin yanı sıra G-20 ülkelerinin önde gelen şefleri de yerel malzemenin kullanımı, korunması, israfın önlenmesi ve gelecek nesiller için yapılması gerekenleri tartıştı.
 
Bu kapsamda Awaji Adası'nda düzenlenen World King of Chefs Summit'te Türk aşçı Aydın Demir, başbaşı bulguruyla yaptığı uskumru dolmasıyla madalya aldı. Osaka'daki G-20 Zirvesi ile eş zamanlı olarak yapılan 1'inci Dünya Usta Şefler Zirvesi'nde usta aşçılar yerel malzemeler kullanarak hünerlerini sergiledi. 
 
İsraf, gıda ve beslenmedeki tehditleri ele alan ve farkındalık amacıyla çözüm öneriler üretmek için düzenlenen etkinliğin sonunda güvenli ve sürdürülebilir gıda üretimiyle ilgili bir eylem planı olan 'Awaji Adası Deklarasyonu' yayımlandı. Şef Aydın Demir, başbaşı bulguruyla yaptığı uskumru dolmasıyla büyük beğeni topladı ve madalya ile ödüllendirildi. Zirveye katılan Medipol Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nahil Büyükuslu, Uluslararası Gastronomi Danışmanı Yavuz Selim Şen ve şef Aydın Demir, Medipol Üniversitesi'nde konuştu.
 
Şef Aydın Demire G20 Zirvesin de Başbaşı Bulguru ile Yaptığı Uskumru Dolmasına MadalyaDoç. Dr. Nihal Büyükuslu: BM'nin sürdürülebilir kalkınma hedefleri dediğimiz 2030'a kadar dünyada sağlıklı yaşamın her birey için sağlanmasını amaçlayan 17 hedefi var. 12'si gıda ve beslenmeyle ilgili. Bu toplantının ana amacı gıda ve beslenmeyle ilgili sorunları çözümlemek. Aslında sorunlar da çözümler de tespit edilmiş durumda. Eyleme geçilmeli.
 
Uluslararası Gastronomi Danışmanı Yavuz Selim Şen: Dünyada 783 milyon kişi açlıkla mücadele ediyor. Bunun 2020'ye kadar yüzde 6 daha büyümesi öngörülüyor. 821 milyon insan yeterli şekilde beslenemiyor. Her yıl çevresel faktörlerden ötürü gıda üretim alanlarımız kayboluyor. Dünyada her 10 kişiden 3'ü temiz suya erişim imkanı yok. 2025'te 1.8 milyar, 2050'de de 2 milyar insan su problemi yaşayacak. Bu yüzden mutfakta malzeme kullanımında israfı önlemek gerekiyor.
 
Şef Aydın Demir: Zirvede her ülkenin şefleri kendi yerel ürünlerini tabaklarında kullandı. Biz de başbaşı bulgurumuzla bir tabak ortaya çıkardık. Başbaşı bulgurumuzla yaptığımız uskumru dolması büyük beğeni topladı. Şefler olarak, israfı nasıl azaltırız' diye çalışıyoruz. Bizim anneannelerimiz gibi maydanozun sapına kadar, hayvanın başından tırnağına kadar hiçbir yeri atmayarak kullanabiliriz.
 
Şef Aydın Demir Kimdir?
Mengen’de, 4 kuşaktır aşçılık yapan bir ailenin mensubu olarak dünyaya geldi. Meslek hayatına 1984 yılında Club 29 İstanbul mutfağında başlayan Aydın Demir, Şamdan, Discorium, Piezza, Citron,  Garden 74, La Fontaine, Citron, Changa, Konyalı Kanyon ve Feriye Palace gibi işletmelerde şef aşçı ve koordinatör şef olarak çalıştı.
 
Şef Aydın Demire G20 Zirvesin de Başbaşı Bulguru ile Yaptığı Uskumru Dolmasına MadalyaBunun yanında  Eresin Hotel, Ritz Carlton, Çırağan Palace ve Divan Hotel  gibi birçok beş yıldızlı otelde şeflik yaptı.
1999 yılında ülkenin ilk tasarım fusion restoranı olarak açılan Changa’nın şefliğini 4 yıl üstlendi. 2002 yılında Dünyann en iyi 50 Resturantı arasında 39. Olarak seçilmiştir.
 
Bunun yanı sıra Çırağan Sarayı’na geçtiğinde Tuğra Restoran’a Travel& Leisure tarafından  2004“Dünyanın En İyi Otel Restorantı”  ödülünü kazandırdı. 2005 yılında Napa Valley-San Francisco, Culinary Institute of America’da seminerler verdi; yemek sunumları yaptı.
 
2006’da Konyalı Lokantası’nın mutfak şefi oldu. Geleneksel Türk Mutfağı sunan Konyalı Restoran zincirine Kanyon lokasyonunun eklenmesiyle birçok yeniliği de hayata geçirdi. Asırlık yemek reçetelerini aslına sadık kalarak yeniden yorumlayan Aydın Demir, 2008’de Konyalı’ya “En İyi Lokanta” ve “En İyi Yemek” ödüllerini getirdi. Aynı yıl Time Out tarafından “Yılın En İyi Şefi” seçildi.
 
2008-2009 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün mutfak şefliğini yaptı. 2010 yılında Divan Oteli’ne transfer olan Aydın Demir, 2012’de, merkezi Lyon’da  bulunan “Toques Blanches du Monde” tarafından yeniden “Yılın en iyi yabancı Şefi” unvanı ile ödüllendirildi.
 
Şef Aydın Demire G20 Zirvesin de Başbaşı Bulguru ile Yaptığı Uskumru Dolmasına MadalyaAydın Demir 2013 yılından bu yana Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyet Bölümü’ne Türk Mutfak Kültürü derslerine ve Ascılık bölümü ögrencilerine yemek derslerine girmektedir. Yeme-içme ve konaklama işletmelerine mutfak yeme-içme konsep ve stil danışmanlığı hizmetleri de sunan Demir, aynı zamanda Diğitürk Bein Gurme kanalında her Cuma  “5 sef “ isimli yemek programı sunmaktadır.
 
Şubat 2016 tarihinden beri İstanbulun en iyi restoranlarından bir olarak gösterilen Feriye Palace’ın Executive Chef’liğini yürütmektedir.
 
Şef Aydın Demir   2017 yılında aşçıların piri sayılan Atezbaz-I  veli 2017 yılın sefi ödülünüde almıştır. Gecce .com tarafından 2017-2018 yılın sefi adayıdır.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler