Türk mutfağının Kadın Şeflerin den Gaziantep Çıkarması

Türk mutfağının Kadın Şeflerin den Gaziantep Çıkarması

Şef Fatma Yıldırım, Şef Mihta Yıldırımtaş, Çikolata Sanatçısı Gamze Baş, Pınar İshakoğlu, Şef Sinem Çapraz ve Gastronomi Yazarı @damaktandimaga ’nın Gaziantep’teki..

Türk mutfağının Kadın Şeflerinden Gaziantep Çıkarması 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gökmen Sözen tarafından düzenlenen Gastroway’in bu seferki durağı Gaziantep oldu. UNESCO Dünya Gastronomi Şehri Gaziantep, sektörün başarılı kadın şeflerini ve isimlerini konuk etti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gökmen Sözen tarafından düzenlenen Gastroway’in bu seferki durağı Gaziantep idi. 
 
Mittag Şefi Fatma Yıldırım, Morini Şefi Mihta Yıldırımtaş, Gamze Baş Çikolata Sanatçısı Gamze Baş, Tv Sunucusu ve Lady Burger Kurucusu Pınar İshakoğlu, Sunucu Şef Sinem Çapraz ve Gastronomi Yazarı @damaktandimaga ’nın Gaziantep’teki ilk durağı şehrin önemli destinasyonlarından İmam Çağdaş oldu.
 
ŞEFLERİN ÖZEL YEMEK TARİFLERİMisafirler restoranda geleneksel lezzetlerin tadımını gerçekleştirdiler. Şehir turuna devam eden başarılı isimler İmam Çağdaş’ın ardından; Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kale çevresi, Elmacıpazarı, Hamam Müzesi’ni ziyarette bulundular.
 

Şehir turuyla devam eden programın bir sonraki rotası ise Elmacıpazarı Güllüoğlu’na çevrildi. Cevdet Güllü’nün karşıladığı grup, baklavanın tarihinden bugünkü halini almasına ve geçirdiği evrelere dair bilgiler edindi.
 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı kadın şefler buluşması iftar programıyla devam etti. Başarılı şef Doğa Çitçi’nin sunumuyla Mutfak Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen iftar yemeğinde Gaziantep ve Mezopotamya mutfağından lezzetler ile benzersiz bir deneyim yaşattı.
 

OSMANLI SARAY MUTFAĞIBir sonraki durak ise Tahmis Kahvesi oldu. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla süren etkinlikte, şeflerle Şahin’le Türk gastronomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Fatma Şahin, projelerinden söz ederek, coğrafi işaretli ürünlerin öne çıkarılması konularına da değindi.

 
Gastronominin Önemli İsimleri Hatay’da Bir Araya Geldi
4 Mayıs tarihinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Antakya Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen etkinlik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gastronomi Turizmi Komisyon Başkanı Vedat Başaran’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Antakya Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen panelde Mezopotamya Bölgesi’nin toprak verimliliği ve dünya mutfağındaki trendler konuşuldu. FoodinLife Gastronomi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gastronomi Turizmi Komisyon Başkanı Vedat Başaran,
 
OSMANLI ŞERBETLERİGaziantep MSM Mutfak Direktörü Doğa Çitçi, The Ritz Carlton Executive Chef Selami Güleryüz, Emirgan Group Executive Chef Berke Kurtbay’ın katılımı ile gerçekleşen etkinlikte ayrıca Antakya mutfak kültürünün önemine, Türk ve dünya gastronomisi arasındaki farklılıklara da değinildi. Yoğun ilgi gören etkinlik üniveriste öğrencileri, öğretim görevlileri tarafından takip edildi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler