Cacıklı Arap Köftesi Tarifi

Cacıklı Arap Köftesi Tarifi

Gaziantep yemeklerinin çeşitliliği ile Türk Mutfak Geleneğini renk lendiren özgün bir kültürel yapı ortaya koymaktadır. Gaziantep Mutfağı Tarihi zenginliği..

Cacıklı Arap Köftesi Tarifi
Cacıklı Arap Köftesi kullanılan Malzemeler:
 
Cacıklı Arap Köftesi Cacık Malzemeleri:
1 bağ ıspanak(650-750 gr)
4 kaşık zeytinyağı
Süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
 
Nefis Ve Lezzetli Antep Mutfağı 'ndan Süper Bir Tarif Olan Cacıklı Arap Köftesi Köfte Malzemeleri:
2 bardak köftelik bulgur 
1 çay bardağı irmik
200 gr yağsız kıyma (çiğ köftelik)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kırmızı biber (1 tatlı kaşığı)
Tuz
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber (isteğe göre azaltılabilir ama azaltmayın :)) 
 
Cacıklı Arap Köftesi Yapılış Tarifi
Bulgur ve irmik 1.5 bardak su ile ıslatılır. Yarım saat ıslandıktan sonra et ve baharatlar eklenir.  
Sakızlanana kadar iyice yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır. 
Yuvarlanırken yapışmaması için avuç içi hafif  ıslatılır. Bütün köfteler yuvarlanır. 
Ispanaklar yıkanır, doğranır. Sıvı yağ yayvan bir tencereye  alınır. 
Biraz ısınınca ıspanaklar eklenir. Harlı ateşte sulandırmadan kavrulur. 
Suyunu çekince ocaktan alınır. 
Soğuduktan sonra yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsak eklenir, karıştırılır.
 
ÇORBALARTencereye 2 litre kadar su koyulur. 
Ocağa alınır. Su kaynayınca tuz eklenir, köfteler kaynayan tuzlu suya atılır. 
4-5 dakika kadar kaynayan köfteler kevgirle alınır. 
Yayvan bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı alınır, eritilir. 
Isınınca pul biber eklenir. 
Bir iki defa karıştırdıktan sonra, üzerine haşlanan köfteler eklenir.
 
Yağın ve biberin lezzetini alması için 1-2 dakika beraber kızartılır. 
Ocaktan alınır. Köfte ve cacık hazır olduğuna göre artık buluşturabiliriz.
Cacık geniş bir servis kabına alınır. 
Üzerine kızaran köfteler yayılır. 
Afiyetle yenir. 
Afiyet Olsun...
 
Cacıklı Arap Köftesi Püf Noktası: 
Köfteleri bir gece önceden hazırlayıp, servis yapmadan biraz önce haşlayabilirsiniz. 
Köfteleri haşladıktan sonra uzun süre bekletmeyi, sunum ve lezzet açısından çok tercih etmiyorum.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 
Gaziantep Mutfağının Özellikleri Nelerdir? Gaziantep Mutfağının Tarihi Gecmisi Nereye Dayanır? Gaziantep Yemeklerinin Püf Noktalar Nelerdir? 
 
KEBAB TARİFLERİGaziantep Mutfağı Tarihi zenginliği ve coğrafi konumuyla ülkemizin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Gaziantep yemeklerinin çeşitliliği ile Türk Mutfak Geleneğini renklendiren özgün bir kültürel yapı ortaya koymaktadır. Tarih boyunca havasını, suyunu ve toprağını sevip, burayı yurt edinen insanlar farklı diller, dinler ve etnik kökenlere sahip olsalar da ortak bir damak tadında buluşmuş ve günümüzün zengin Gaziantep Mutfak Kültürü’nün ortaya çıkmasında pay sahibi olmuşlardır. 
 
Gaziantep Mutfağı, yüzyıllardan beri topraklarında hüküm süren medeniyetlerin izlerini günümüze taşıyan evrensel bir zenginliğimizdir. Nineden toruna bir miras titizliği ile öğretilen yemeklerin ve tatlıların yapımında kullanılan malzemelerin seçimindeki titizlik, hazırlama ve pişirmede gösterilen beceri, yemeklerin yapımında kullanılan ve yemeklerde değişik tat ve lezzet veren baharatlar, salçalar, soslar ve karışımlar, Gaziantep yemeklerinin ve tatlılarının şöhrete kavuşmasına ve aranılan tat olmasına neden olmuştur. 
 
400’ün üzerinde yemek çeşidine sahip Gaziantep yemeklerinde, haşlama, ızgara, tava, sote, kavurma, tencere yemeği, fırın yemeklerinin içinde bulunduğu tüm pişirme teknikleri kullanılmıştır. Gaziantep, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nin (EDEN) 2015 yılı Ulusal Destinasyonu “Yerel Gastronomi ve Turizm” teması ödülünü almıştır. Ayrıca, Gaziantep Mutfağı, UNESCO Yürütme Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 116 şehrin katılımı ile kurulan Yaratıcı Şehirler Ağı Listesine 11.12.2015 tarihinde girerek Dünya Mutfağında hak ettiği yeri almıştır. 
 
Gaziantep Yemeklerinin Özellikleri Hemen, hemen herkesin damak tadına hitap eden Gaziantep yemeklerindeki lezzetin sırrı, yalnız yemek pişirenlerintecrübe ve becerisinden kaynaklanmamakta. Yörede doğal şartlarda üretilen bitkisel ve hayvansal ürünlerdeki yüksek aroma ve tadın da bu lezzette payı bulunmaktadır. 
 
SALATA TARİFLERİGaziantep yemeklerinin bazı özelliklerini şöyle sıralayabiliriz: 
1- Yemeklerde kullanılan baharatlar değişiktir. Örneğin; yoğurtlu yemeklerde haspir (safran) veya nane, bazı yemekve çorbalarda tarhın, ciğer kebabında kimyon, aşurede rezene, sütlaçta tarçın kullanılır. 
 
2 - Her yerde bir ya da iki çeşit ekşi kullanılırken, Gaziantep mutfağında tam yedi çeşit ekşi bulundurulur ve yemeğine göre kullanılır. Limon, limon tuzu, koruk, koruk pekmezi, sumak tozu, sumak ekşisi, nar ekşisi. Örneğin: Bamyaya koruk, sarmaya erik, lahana ve pancar sarmasına nar ekşisi, sulu salataya sumak ekşisi kullanılır. 
 
3 - Hem sağlık, hem tat, hemde iştah verici olan taze sarımsak bir çok yemekte kullanılır, öyleki sarımsak aşı diye tek başına bir yemek ya da yarı yarıya katıldığı bakla tavası vardır.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Cacıklı Arap Köftesi Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler