Şef Aytekin Erdoğan - Gaia Amsterdam

OSMANLI haber güvercini göğüsü, kayısı reçeli, safran, siyah kinoa (ıspanak tohumu) çin lahanası ve Türk kahvesi.

Şef Aytekin Erdoğan - Gaia Amsterdam "Özel Haber"
Tat paletinize uygar görünen yumuşak, sıcak bitkilerle pişirilmiş bir Osmanlı tarzı -Kısacası Aytekin Erdoğan'ın mutfağı. Aytekin şefin pişirme tekniği çok ilginç: Ürünün özü bozulmadan rafine halde tutulması onun kalitesini konuşturuyor. Her şefte olmayan bir yetenek.
 
Ünlü Şeflerimizden  Erdoğan (Fransız) klasiklerini biliyor ancak bilinçli olarak tadın kendi dinamiğini kazandığı çağdaş bir yaklaşımı seçer. 
 
"İlham Aytemleri" adlı kitabında herkese ilham veren şef, ilham kaynakları, mutfak kimliğinin aranması ve gelecekle ilgili planları hakkında geniş kapsamlı konuşur.  Buna ek olarak, şef hiç bir şekilde anna madeyi es geçmez, onu muhafaza etmeye özen gösterir.  
 
Şef Aytekin Erdoğan - Gaia AmsterdamAytekin şef resmen ilhamını sunumu ile  tabağa yazar. 
Annesinin bakış açısı, onun referans çerçevesi olarak görülmektedir  -ama tabiki bugünün teknikleriyle harmanlanmış yemekler yapıyor.  Tartışmasız lezzet duygusu ve sofistike arzusu ile birleştiğinde teknik ustalığı mutfağını daha yüksek bir seviyeye taşıyor.
 
İnsanların kendi tarzını ve onun mutfak kimliğini ayırt etmesi önemlidir.
Son cümlemiz çok önemlidir Aytekin şef Osmanlı Mezopotamya mutfağının ciddiye alınması gereken yüksek kaliteli bir mutfak olduğunu kanıtladıgı gibi onun gürürünü, onurunu yaşamaktan her zaman sunumlarıyla gözler önüne sermekten üstün mutluluk duyar.
 
Filmde Sunulan yemek (tabak)
OSMANLI haber güvercini göğüsü, kayısı reçeli, safran,  siyah kinoa (ıspanak tohumu), çin lahanası ve Türk kahvesi sosu eşliğinde.
 
Tüm sosyal medya kanallarında yayınlanmış milli piyango filmi
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri Olarak Örnek Türk şefi Aytekin Erdoğan’a Çalışmalarında Başarılar Diler, Mutfağımıza Destekleriniz İçin Teşekkür Ederiz…
 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler