Keme Kebabı Tarifi-Gaziantep

Keme Kebabı Tarifi-Gaziantep

Keme mantarı, domalan mantarı, tombalak mantarı, topalak mantarı, geme mantarı, kumi mantarı bir çeşit mantardır. ünlü trüf manta...

Yöresel Mutfaklarımızdan Gaziantep mutfağı ve Malatya mutfağında Yöresel Yemekler ismi ile Keme mantarı bazen de geme mantarı olarak adlandırılan mantar çeşidimiz Osmanlı Yemek Kültüründe ve Osmanlı Saray Mutfağında domalan mantarı, kumi mantarı olarak adlandırılmıştır.
 
Bir çok ziyafet sofralarına yemek çeşidi olan topalak mantarı, bazen tencere yemeklerinin içinde bazen kebapların yanında, bazen ise tamamen kebab olarak sofralar gelmiştir.
 
Malatya’da Domalan mantarı, Antep’te Keme mantarı, Araplarda Kama mantarı, Avrupa ve Amerika’da Türüf mantarı olarak adlandırlan bu mantar, Domalan mantarı (Rhizopogon luteolus) Keme mantarı, domalan mantarı, tombalak mantarı, topalak mantarı, geme mantarı, kumi mantarı bir çeşit mantardır. ünlü trüf mantarının akrabasıdır.
 
KEBAB TARİFLERİKeme Kebabı Tarifi "Gaziantep"
Keme Kebabı  Kullanılan Malzemeler (4-5 Kişilik)
 
*     1 Kg Kebaplık Zırh Kıyması (Tuzu Eklenmiş)
*     1 Kg Ayıklanmış Keme
 
Nefis Ve Lezzetli Antep Mutfağı'ndan Süper Bir Tarif Olan Keme Kebabı Hazırlanış Tarifi
Ayıklanıp iyice temizlenen kemeler, doğal şekillerine göre, ceviz büyüklüğünde soyulur. 
Özel delecek ile veya şişi aynı yönde kıvırarak kemeleri tek tek şişe takılacak şekilde delinir. 
Aksi halde çatlar ve şişe saplanmaz. 
Şişe bir keme ve aynı büyüklükte koparılan kıyma parçaları sırayla şişe saplanır. 
Mangalın harı tamamen geçince kebaplar aynı yönde çevrilerek pişirilir. 
Pişen keme kebapları dürüm ekmeğine konularak üzerine karabiber ve kırmızı pul biber serpilir. 
Taze soğanla yapılan maydanoz piyazı ve ayran ile servis edilir. 


 
Keme Kebabı NOT: 
Keme şişe saplanırken çıkan parçalar kıymanın içine ilave edilirse kebap çok daha lezzetli hale gelir.
 
KÖFTE TARİFLERİFransız Mutfağı' nın dünya mutfağına ilham veren, çok özel ve değerli bir mantar türü olan Trüf'ün yakın akrabası olan keme, sadece ilkbaharda Gaziantep ve yöresinde çıkıyor. Yörenin usta ellerinde bıçak kıyması ile harmanlanan keme, kömür ateşinde pişirilerek eşsiz bir lezzet yaratılıyor. Keme Kebabı’nın "sınırlı aylarda" yapılabildiğinin altını çiziyoruz... Gurmeleri bile baştan çıkaran bu kebabı mutlaka denemelisiniz...
 
Keme kebabı nasıl yenir?
Keme kebabı, geleneksel kebap tarzında da servis edilebilir ancak eğitimli servis elemanlarından yardım almanızı ve kebabınızı dürüm ettirmenizi tavsiye ediyoruz. İçine tuz ve karabiber de eklenen dürümünüzü, yanında gelecek olan Keme Kebabı' na nar pekmezi ile hazırlanmış özel soğan piyazıyla da harmanlarsanız, ortaya eşsiz bir lezzet çıkacaktır...
 
Not;
İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir aramada bulduğumuz ilgili bir videoyu da yorumlarınıza sunuyoruz. Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırlamış Olduğumuz Bu Tarifi Denediğinizde Yorumlar Bölümünde Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşırsanız Çok Seviniriz.
 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler