Kaldirik Otu Dolması Tarifi

Kaldirik Otu Dolması Tarifi

Kaldirik Otu olarak halk arasında çoğunlukta Hodan Otu bitkisi olarak ta bilinen sebze; Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla...

Kaldirik Otu Dolması Tarifi
Kullanılan Malzemeler
 
*    150 Gram Beyaz Un
*    150 Gram Mısır Unu
*    4 Adet Soğan
*    1 Demet Maydanoz
*    150 Gram Süt
*    1 Adet Yumurta
*    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (50 Gram)
*    500 Gram Kaldirik Yaprağı
 
Kaldirik Otu Dolması  Sosu İçin
*    Bir Kâse Yoğurt
*    3-5 Diş Sarımsak
 
Kaldirik Otu Dolması Yapılış Tarifi
Mısır unu, beyaz un, yumurta, süt bir kâsede karıştırılır.
Bir tencerede su kaynatılır, kaldirikler 1-2 dakika haşlanıp soğuk suya çıkartılır.
Hazırlanan mısır unlu karışım, kaldiriklerin içine sarılır.
Sarılan kaldirikler yağlanmış tencereye dizilir.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ, soğan ve maydanoz pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan harç kaldiriklerin üzerine serilir.
Çok az su ilavesiyle 30 dakika pişirilir.
Piştikten sonra servis tabağına alınan kaldirikler sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
 
Türk aşçı haberleri olarak size bu nefis yemek tarifimizde Kalındirek Otu nedir? Hodan otu nerede yetişir, Tamara Otu’nun faydaları nelerdir? Konularında bilgilendirmek istiyoruz.  
 
Kaldirik Otu "zılgıt Otu" olarak halk arasında çoğunlukta  Hodan Otu bitkisi olarak ta bilinen sebze; Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da sıklıkla yöresel yemeklerde Yumurtalı Kızartması  ve zeytinyağlısının yapıldığı sebzelerden biridir. Tamara Otu olarak ta bilinen Bu sebzelerden geleneksel mutfaklarımızda ve bölgesel mutfaklarımızda birçok yemek çeşitleri, salatalar, iştah açıcılar, yoğurtlular, zeytinyağlılar ve soğuk mezelerimiz yöresel yemekler adı altında birçok farklı çeşitlerde yapılmaktadır.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
 
Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen ve Karadeniz’de çok sevilen Kaldirik otu nedir? Kaldirik otu neye iyi gelir? Kaldirik ne zaman ve nerede yetişir? İşte şifa deposu Kaldirik otunun faydaları… Yabani bir ot olan ve yol kenarlarında yabani olarak yetişen Kaldirik oldukça şifalı bir bitkidir.
 
Kaldirik Otunun Diğer Adı
Özellikle Düzce’de bilinen ve oldukça sevilen “Kaldirik otu”, ülkemizde “Kalındirek” ve “Hodan” isimleriyle de bilinir. Yabani olarak yetişen bu bitki, metabolizma açısından oldukça faydalıdır.
 
Kaldirik Otu "zılgıt Otu" Nerede Yetişir?
Günümüzde doğal ürünlere ilginin artması ile oldukça rağbet gören Kaldirik, Karadeniz’de “Kaldirik otu”, “Tamara otu” olarak da bilinir.
Genellikle bahar aylarında ormanlık ve yüksek alanlarda yetişen baharın habercisi Kaldirik otu, yol kenarlarında da bulunmaktadır.
 
Kaldirik Otu Neye İyi Gelir?
Çeşitli yemekleri yapılan Kaldirik otu, aslında bir şifa kaynağıdır. Aralarında kanser, iltihaplanma gibi çok sayıda hastalığın dermanı olan Kaldirik oldukça sağlıklı bir besin kaynağıdır.
 
İyi bir idrar söktürücü olan Kaldirik, idrar yollarını açar, temizler. Özellikle sigara içenler için iyi bir balgam söktürücü olan bu bitki, boğaz-bademcik iltihaplarına iyi geldiğine inanılır. Ayrıca müzmin öksürük içinde faydalı etkileri vardır. Ter atıcıdır. Depresyona iyi geldiği yüzyıllardır bilinmektedir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler