Ulusal Genç Şefler Yarışması nın Kazananı “Metin Yavuz”

Ulusal Genç Şefler Yarışması nın Kazananı “Metin Yavuz”

Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu, birbirinden yetenekli genç şeflerin yarıştığı Jeunes Chefs Rôtisseurs Yarışma..

Ulusal Genç Şefler Yarışmasının Kazananı “Metin Yavuz”Ulusal Genç Şefler Yarışmasının Kazananı “Genç Şef Metin Yavuz”

Metro Türkiye tarafından kurulan gastronomi keşif platformu Gastronometro, Chaine Des Rôtisseurs Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından bu yıl 23’üncü kez düzenlenen Jeunes Chefs Rôtisseurs Yarışması’na (Ulusal Genç Şefler Yarışması) ev sahipliği yaptı.
 
Türkiye’nin önde gelen otel ve restoranlarında görev alan birbirinden yetenekli 10 genç şefin yarıştığı etkinliğin kazananı Four Seasons Hotel Sultanahmet’ten Metin Yavuz oldu.
 
Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu, birbirinden yetenekli genç şeflerin yarıştığı Jeunes Chefs Rôtisseurs Yarışması’na (Ulusal Genç Şefler Yarışması) ev sahipliği yaptı.
 
Chaine Des Rôtisseurs Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Ulusal Genç Şefler Yarışması’na Türkiye’nin farklı illerindeki önde gelen restoran ve otellerde çalışan 10 genç şef katıldı.
Metro Türkiye’nin 2016’dan bu yana ürün sponsoru olduğu yarışmada şeflere her yıl olduğu gibi çeşitli malzemelerle dolu siyah bir kutu verildi ve bu malzemelerle başlangıç – ana yemek – tatlıdan oluşan üçlü bir menü oluşturmaları için yarım saat süre tanındı.
 
Kutuda; Ege otları (Cibes, ısırgan), siyah sarımsak, Kars gravyeri, keklik, İskenderun karidesi, Seyit domatesi, tatlı patates, Malta eriği, maş fasulyesi, ve kuzu göbeği mantarı yer aldı. Erzincan tulumu, Ödemiş patatesi ve Aydın inciri ise siyah kutudaki coğrafi işaretli ürünler olarak sıralandı.
 
MUTFAK TARİHİMİZDENYarışmanın birincisi İstanbul’dan

Menülerin belirlenmesinin ardından Gastronometro’nun ileri teknoloji ve en kaliteli ekipmanlar ile donatılan istasyonlarının başına geçen şefler, dört kişilik menülerini hazırladı.
 
Üç buçuk saat süren maratonun kazananı Four Seasons Hotel Sultanahmet’ten Genç Şef Metin Yavuz olurken Four Seasons Hotel Bosphorus’tan Genç Şef Baran Çimen ikinciliği, Fairmont Quasar Istanbul’dan Genç Şef Mert Karakuş ise üçüncülüğü elde etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Necmi kul
    5/11/2019

    Merhabalar , Australia da yaşıyoruz, bıze bır ascı hedıye edınız, hem bız yararlanalım , hem sız, hemde aşçımız para kazansın, olmazmı. Teferruat ları ararsanız konusuruz, suan Türkiye deyım Çarşamba günü ucucam Teşekkür ler

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler