Beşinci Kez Ulusal Aşçılık Kampı Mengen’de

Beşinci Kez Ulusal Aşçılık Kampı Mengen’de

Dört sene önce başladığımız ve dünyanın başka bir yerinde örneği olmayan kampımıza katılım, önceki yıllara göre ar..

Beşinci Kez Ulusal Aşçılık Kampı Mengen’de
Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşecek IV. Ulusal Aşçılık Kampı, her yıl olduğu gibi bu yıl da aşçılığın kalbi Mengen’de yapılacak.
 
Eğitimler, 22-29 Nisan 2018 tarihleri arasında, Mengen Aşçılık Lisesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Meslek Yüksekokulu’nun mutfaklarında ve bahçelerine kurulan kamp alanında verilecek. Bu eğitimler için özel olarak hazırlanan mutfaklarda kullanılacak mutfak gereçleri ve yemeklerin yapımı için gereken malzemeler AŞOMDER ve destekçi firmalar tarafından karşılanacak. Endüstriyel mutfak ana destekçisinin Öztiryakiler A.Ş. olduğu kampın ana gıda destekçileri Pınar, Ekol Food, Üçelli Et ve Güneyler Tarım olurken eğitim destekçiliğini; Hilton İstanbul Bomonti, Porland, Hünkar Bakliyat, Unilever Food Solutions, Barilla, Gedik Piliç İstanbul Gıda ve Uno üstlenecek.
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Her sene giderek ilginin arttığını belirten AŞOMDER Başkanı Levent Demirçakmak:  “Dört sene önce başladığımız ve dünyanın başka bir yerinde örneği olmayan kampımıza katılım, önceki yıllara göre artış göstererek 56 üniversitenin 73 birimine ulaştı. AŞOMDER üyelerinin büyük fedakârlıklarıyla hazırlanan Ulusal Aşçılık Kampı bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. Bu ilgi bize, güç ve geleceğe dair yapmak istediklerimiz için umut veriyor. Tüm AŞOMDER ailesine, genç katılımcı arkadaşlara ve yapmak istediklerimize inanarak bizi yalnız bırakmayan tüm destekçi firmalara şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 
Kamp boyunca eğitim sırasında kullanılacak kırmızı ve beyaz etler, deniz ürünleri, bakliyatlar, hamur işeri ve yağlar gibi yeme-içme malzemelerin yanı sıra; hijyen ürünleri ve üniformalar gibi ürünler de destekçi firmalar tarafından karşılanacak.
 
Metro Toptancı Market, Marmara Su Ürünleri, Vizyon Gıda, Bekir Hoca, Berrak Gıda, Katsan Ovalette, Lipton, Algida, Wood in Food, Hazz Macaron, 4S Flika Sigorta, Alikar Soğutma ve Çerez Pazarı kampın ürün destekçileri olurken, Coca Cola geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de içecek destekçiliğini üstlenecek. 
Türkiye’nin dört bir yanından alanında uzman kişiler olan öğretim elemanları ve sektörde adım adım ilerleyen öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen V. Ulusal Aşçılık Kampı, her yıl olduğu gibi bu yıl da aşçılığın odak noktası Mengen’de düzenleniyor.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIKampın ana desteği endüstriyel mutfağın öncü firması Öztiryakiler A.Ş. oluyor. Kampın ana gıda ihtiyacına destek verecek firmalar arasında ise; Pınar, Ekol Food, Üçelli Et ve Güneyler Tarım olurken eğitim alanında destekçiliğini de, Porland, Unilever Food Solutions, Barilla, Gedik Piliç İstanbul Gıda ve Uno yer alıyor.




Etkinliğe Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi ve Öztiryakiler A.Ş. proje ortağı olarak destek veriyor. Katılımcıların konaklama ve yeme-içme giderleri ise AŞOMDER ile destekçiler tarafından karşılanıyor. Kampta; yemek ile sanat ilişkisi, gastronometro sohbetleri, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminer ve paneller gerçekleştiriliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler