20 Yıl Önce  Başladı Her Şey…..

20 Yıl Önce Başladı Her Şey…..

Bir hayal kurdum. Günü geldiğinde arkama bakmadan yola koyuldum. Mardin'de oldum. Hayatımı babamın özlemlerini yaşamak üzerine kurdum...

20 Yıl Önce Başladı Her Şey….....
Babamın Mardin özlemleri ile büyüdüm ben. Bir hayal kurdum. Günü geldiğinde arkama bakmadan yola koyuldum. Mardin'de oldum. Hayatımı babamın özlemlerini yaşamak uzerine kurdum. 23 yaşında genç bir kadın olarak hayallerim çok büyüktü. Yel değirmenlerine hücum ettiğim kaldı hep aklımda. 
 
Var olmak için verdiğim her savaşı sadece başarının verdiği hazla tebessümle hatırlıyorum. Bütün yaşadığım her şey sadece dile kolay! 

Bugün restoranımız icin etimizi yıllardır tedariğimizi yapan kardeşim Vehbi ile onun kasap dükkanında birlikte hazırladık.
 
Yoldan geçen herkes Mardin'deki bir kasap dükkanında et işleyen çangalındaki eti kemiğinden sıyıran bir kadına hayretle baksalarda benim yaptıgım herseye alışık olan çarşı esnafı beni hiç yalnız bırakmadı. Konustuk, sakalaştık, birlikte çay içtik. Sonra kestiğimiz etten pişirimcide hazırlanan kebapları birlikte yedik! 
 
 

Mardin sokakları bugünlerde turistler ile dolu. Her yerde sokak şarkıcılarının sesi yükseliyor. İnanılmaz bir enerji var ve esnaf harıl harıl çalışıyor. Yemek sırasında Ebru Abla biliyor musun bugün Mardin'de bu kadar turist olması senin ve Vali Temel Koçakların sayesinde dedi herkes.

 
Bunu duymak inanılmaz bir gurur! 
Şimdi dezavantajlı gruplar ile bir sehrin gastronomisi ile elde ettiğimiz basari hikayesi gastronomi turizmi konusunda dünyaya örnek modellerden biri olarak gösterildi.
 
Biz bu başarı hikayesini; yemeklerimizi, kendi başarısını yaratan kadınlarımızı, her kesiminden insanları bütünleştiren sofralarda ağırladığımız insanları Cercis Murat Konağı hikayesini dünyaya anlatamaya gidiyoruz. 
 

2-3 Mayıs 2019 tarihinde bu yıl besinci kez düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Formunda Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Organizasyonu, Basque Hükümeti ve Basque Culinary 'in davetlisi olarak dünyanın gastronomi merkezi Ispanya'da anlatmaya gidiyoruz.
 
Bu harika gururu yaşarken her başarıda arkamda duran, destekleyen, cesaret veren, yol açan, bu yolculukta bana eşlik eden Ak Parti Izmir Milletvekilimiz Sayın @ceydabolunmezcankiri 'ya T.C Dış İşleri Bakanlığımıza ve İspanya Büyük Elçiliğimize ulkem ve sehrim Mardin adına teşekkür ederim.
 
Şef Ebru Baybara DEMİR
Cercis Murat Konağı | Mardin
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Kader YILMAZ
    6/12/2019

    Supersinniz sefim walla imreniyorum su yaptiklariniza:))

  • Yorumlayan: yaren tuken
    5/21/2019

    Maşallah kadın başına yapılanlar... Helall Yani

  • Yorumlayan: Rıza Sümbül
    5/4/2019

    Var olmak için verdiğim her savaşı sadece başarının verdiği hazla tebessümle hatırlıyorum. Bütün yaşadığım her şey sadece dile kolay! :))

  • Yorumlayan: Şuheda Yaşar
    5/3/2019

    Bu haberi okuduktan sonra hayallerimize, amaçlarımıza daha çok bağlanmamız gerektiğini tekrardan anladım. Hayallerinizden vazgeçmeyin, teşekkürler admin.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler