İstanbul Culinary Cup 2019 Başarıda Zirve

İstanbul Culinary Cup 2019 Başarıda Zirve

Etkinliğin “Tema Mutfağı: Sokak Lezzetleri” kapsamında ise Porland’ın düzenlediği “Sokak Lezzetleri Yemek Sergisi” özel...

İstanbul Culinary Cup 2019 Başarıda Zirve 
Türkiye’nin köklü derneklerinden olan Aşçılar Derneği’nin sekizinci kez düzenlediği İstanbul Culinary Cup 2019, her yıl olduğu gibi bu yıl da, binlerce Executive Chef ile ulusal ve uluslararası pek çok tedarikçi firmayı aynı çatı altında buluşturdu. Etkinlik, 13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 
 
Organizasyon başkanlığını Executive Chef Rafet İnce’nin üstlendiği International Istanbul Culinary Cup 2019 yarışmasında ise Kıbrıs, İstanbul ve Türkiye’nin pek çok bölgesinden lise ve üniversite öğrencileri başta olmak üzere onlarca yarışmacı adayı bir araya geldi.
 
İstanbul Culinary Cup 2019 Yarışma Mutfakları Ana Sponsorluğunu Öztiryakiler, Yarışma Mutfakları Tabak Sunumları Ana Sponsorluğunu ise Porland üstlendi.  Etkinliğin “Tema Mutfağı: Sokak Lezzetleri” kapsamında ise Porland’ın düzenlediği “Sokak Lezzetleri Yemek Sergisi” özel tasarım ürünleriyle sunuldu. Türk mutfağı ve değerlerine sahip çıkma hedefiyle yürüttüğü çalışmalar kapsamında, İstanbul Culinary Cup 2019’un sponsorları arasında Metro Türkiye de yer aldı. 
 
İstanbul Culinary Cup’ı ilk günden bu yana destekleyen Unilever Food Solutions bu yıl da etkinlikte birbirinden nefis tadımları katılımcıların beğenisine sundu. Sponsorluğunu üstlendiği Hellmann’s Restoran Gurme Tabağı yarışmasında ise aşçı adayı öğrenciler altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarıştı. 
 
Türk gastronomisinin sürdürülebilir ve sağlıklı gelişimine katkıda bulunmayı ilke edinen Pınar markası Istanbul Culinary Cup’da bu yıl da yerini aldı.  “Restoran Tatlı Tabağı” ve “Star Chef’s Team” kategorilerinin sponsorluğunu üstlenen, sektörün öncü markası Pınar, Türkiye’nin ilk ve tek “Ekşi Krema” ürünüyle yarışmacılara yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergileme fırsatı sundu.
 
İsmail Ay: “İstanbul Culinary Cup 2019, sektörün buluşma noktası oldu!”
 

Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ay başta olmak üzere dernek yönetiminin de görev aldığı İstanbul Culinary Cup 2019, yerli ve yabancı tedarikçi firmalardan yerel ve doğal ürünlere kadar birçok önde gelen firmanın buluşma noktası oldu. Etkinliğin bu yıl sekizinci kez düzenlediğini belirten Dernek Başkanı İsmail Ay, tedarikçilerle aşçıları buluşturmak için yola çıkan etkinliğin, bugün amacına ve hedefine ulaştığını görmekten mutluluk duyduklarını belirtiyor. 
 
“İstanbul Culinary Cup, bundan sekiz yıl önce Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması adıyla düzenlenmeye başlandı. Her yıl çıtasını ve kapsama alanını genişleterek yoluna devam etti. Dört yıl önce değerli Organizasyon Başkanımız Rafet İnce’nin katkıları ve liderliğiyle İstanbul Culinary Cup’ı etkinliğimize ekledik. Bir süre sonra da yarışmamız etkinliğimizin marka ismi oldu. İstanbul Culinary Cup’ı her yıl daha da büyütmeyi önümüzdeki yıl yurtdışından da yarışmacılarımızı ağırlamayı planlıyoruz. 
 
Bugüne kadar ve özellikle bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan başta İstanbul Culinary Cup 2019 Yarışma Mutfakları Ana Sponsorumuz Öztiryakiler’e ve diğer tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz. Sponsorlarımızdan güç alarak aşçı adaylarımıza ve genç şeflerimizle birlikte mesleğimizi ilerletmek ve Türk mutfak ve yemek kültürlerini dünyaya tanıtmak en büyük hedeflerimizden…
 
İstanbul Culinary Cup, bu amaç ve hedeflerle yoluna devam edecektir.”
 
Öğrenciler canlı ve Display kategorilerinde yarıştı
Yurtiçi ve yurtdışından pek çok üniversite ve meslek liselerinin gastronomi bölümü öğrencileriyle katıldığı “Canlı” ve “Display” kategorisindeki yarışmalar etkinliğe damgasını vurdu. Display’de 17, canlı yarışmalarda ise 12 kategoride, öğrencilerin yanı sıra profesyonel şefler ve amatörler de altın, gümüş ve bronz madalyalar kazandı.
 
Organizasyon Başkanlığını Executive Chef Rafet İnce’nin yaptığı İstanbul Culinary Cup 2019’da Türkiye’nin önde gelen şefleri jüri olarak yer aldı.
 
Türkiye ve İstanbul’un Sokak Lezzetleri 
İstanbul Culinary Cup 2019’un “Tema Mutfağı” konseptinde bu yıl “Sokak Lezzetleri” başlığı yer aldı. Sokaklarımızın vazgeçilmez lezzet kültürünü oluşturan “Kokoreç”, “Ciğer”, “Köfte”, “Ekmek arası döner”, “Balık ekmek”, “Midye tava”, “Midye dolma”, “Hamburger”, “Sosisli sandviç”, “Simit”, “Boyoz”, “Çi börek”, “Tantuni”, “Dürüm”, “Şırdan”, “Turşu”, “Kestane”, “Haşlanmış mısır”, “Tavuklu pilav”, “Lokma”, “Halka tatlısı”, birbirinden lezzetli şerbetler ve diğerleri, Haliç’in sahilinde düzenlenen  “Sokak Lezzetleri” festivalindeki stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
 

Dünya mirası İstanbul’un en güzel mekânlarından biri olan Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen International Istanbul Culinary Cup 2019, bugüne kadar Kahramanmaraş,  Alanya ve Gaziantep Belediyeleri sponsorluğunda yöresel mutfak ve yemek kültürünü İstanbul’a taşıdı.  Etkinlik bu yıl,  “Tema Mutfağı Sokak Lezzetleri”  ile Türkiye’nin “Gastronomi Turizmine” katkı vermeye devam etti.
 
Sokak Lezzetleri Fotoğraf Sergisi
İstanbul Culinary Cup 2019’ın etkinlikleri arasında “Sokak Lezzetleri Fotoğraf Sergisi” de vardı. Haliç Üniversitesi Turizm ve Gastronomi Kulübü öğrencilerinin İstanbul’un semtlerini gezerek çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi, etkinlik kapsamında büyük ilgi gördü.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler