Ayvalı Kavurma Ve Reyhan Şerbeti Altın Madalya Aldı

Ayvalı Kavurma Ve Reyhan Şerbeti Altın Madalya Aldı

Yemek Yarışmasında yöresel lezzetlerle altın madalya kazanan 3 okuldan biri olduklarını anlatan Şener...

Ayvalı Kavurma Ve Reyhan Şerbeti Altın Madalya Aldı
Diyarbakır'da unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerden ayvalı kavurma ve reyhan şerbeti, Çeşme'de düzenlenen yarışmada lise öğrencilerine altın madalya kazandırdı. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surları, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Ulu Cami'si, İçkale Müze Kompleksi, peygamber makamları ve türbeleri ile zengin bir tarih ve kültürel potansiyel barındıran Diyarbakır mutfağıyla da göz dolduruyor. 
 
Kentin ciğer kebabından kaburga dolmasına kadar bilinen onlarca lezzetin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş ayvalı kavurma ve reyhan şerbeti gibi yöresel yemek ve tatlıları da İzmir'in Çeşme ilçesindeki yarışmada görücüye çıktı. Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen "5. Ulusal Genç Turizmciler Yarışıyor" etkinliğine katılan Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerle kente iki dalda Lisenin yiyecek ve içecek alan şefi Şahibe Şener, 22 ilden 32 okulun katıldığı yarışmaya ilk kez iştirak ettiklerini söyledi.
 
BALIK YEMEKLERİ"Aşçılık çok popüler bir meslek haline geldi."
Yemek Yarışmasında yöresel lezzetlerle altın madalya kazanan 3 okuldan biri olduklarını anlatan Şener, 90 dakikalık sürede tamamlanan ayvalı kavurmanın Diyarbakır dışında pek bilinmediğini kaydetti.
 
Yarışmada, kentin bu lezzetini tanıttıklarına işaret eden Şener, şöyle konuştu:
"Yarışmaya katılan iki öğrencimiz mutfakta uygulamalı olarak yaptığımız lezzetlerde çok başarılı olan öğrenciler. Aşçılık çok popüler bir meslek haline geldi. Okulda aşçılık bölümüne yoğun bir ilgi var. Öğrencilerimiz altın madalya kazanarak Diyarbakır'ı çok güzel tanıttılar. Yöresel mutfağımızı il ve ülke dışında tanıtmalarını sağlayacak çalışmalar yapacağız."
 
"Geleceğin şeflerini burada yetiştirmeye çalışıyoruz"
Okulun yiyecek ve içecek atölye şefi Aydın Doğan ise ayvalı kavurma ve reyhan şerbetinin Diyarbakır'a özgü lezzetler olduğunu, şerbetin özellikle ramazan ayında iftar sofralarında yer aldığını aktardı.
 
OSMANLI VE TÜRK TATLILARIÖğretmenlerin en büyük mutluluğunun öğrencilerinin başarısını görmek olduğunu vurgulayan Doğan, "Her iki dalda bu başarıyı elde etmeleri bizim için çok büyük mutluluk oldu. Dünyada mutfak büyük bir önem kazandı. Ülkemizde televizyonda yayınlanan yarışmalarla popüler hale geldi. Geleceğin şeflerini burada yetiştirmeye çalışıyoruz." dedi.
 
"Sonradan kendimi mutfakta buldum"
Öğrencilerden Ahmet Yıldırhan da okula başladıktan sonra yemek yapmayı sevdiğini söyledi. Yarışmaya kendi imkanlarıyla okulun verdiği destekle katıldıklarını dile getiren Yıldırhan, buradaki atmosferi çok beğendiğini ifade etti. Yıldırhan, yarışmada yaptıkları ayvalı kavurmayı jüri üyelerinin de beğendiğini ve altın madalya ile ödüllendirildiklerini sözlerine ekledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler