• Şef Mehmet Yalçınkaya Gastro nomi Öğrencileri İle Buluştu

    Şef Mehmet Yalçınkaya Gastro nomi Öğrencileri İle Buluştu

  • Şef Mehmet Yalçınkaya Gastro nomi Öğrencileri İle Buluştu

    Şef Mehmet Yalçınkaya Gastro nomi Öğrencileri İle Buluştu


Şef Mehmet Yalçınkaya Gastro nomi Öğrencileri İle Buluştu

Ünlü şefler ile bir araya gelen Doğuş Üniversi tesi öğrencileri gastronomiye dair her şeyi konuştu. Türk ve yabancı..

Şef Mehmet Yalçınkaya Gastronomi Öğrencileri İle Buluştu
Ünlü şefler ile bir araya gelen Doğuş Üniversitesi öğrencileri gastronomiye dair her şeyi konuştu.
Ünlü şefler ile bir araya gelen Doğuş Üniversitesi öğrencileri gastronomiye dair her şeyi konuştu. Türk ve yabancı mutfakların konuşulduğu konferansta şefler tecrübelerini ve deneyimlerini paylaştı. Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören konferansta şefler, öğrencilere yemek sırları da verdi.
 
Doğuş Üniversitesi Acıbadem kampüsünde gerçekleşen konferansa, liselerden ve birçok üniversiteden katılım oldu. Şef Mehmet Yalçınkaya, Yiyecek Uzmanı Yağız İzgül, Şef kemal Can Yurttaş, Şef Rafet İnce, Şef Özlem Mekik ve Şef İsmet Saz'ın katılımlarıyla öğrenciler sektöre dair akıllarındaki her sorunun cevabını aldı.
 
"Bu alanda yapılan sayılı organizasyonlardan biriyiz"
Genç şef adaylarının, alanlarında başarılı ve tecrübeli şeflerle buluştuğunu, akıllarındaki soru ve düşüncelerini paylaştıkları bir etkinlik olduğunu söyleyen Doğuş Üniversitesi Gastronomi bölümü 2'nci sınıf öğrencisi aynı zamanda Gastrosanat Kulübü Başkanı Ardıl Can Şahin, "Bizler bu organizasyonu buraya gelen şeflerin tecrübelerinden, projelerinden faydalanabilmek; 
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Onların tavsiyelerini ve geçtikleri yolları dinleyebilmek için düzenledik. Liselerden ve yaklaşık 10 üniversiteden katılım aldık. Bu alanda sayılı yapılan organizasyonlardan biriyiz ve bundan dolayı mutluyuz. Büyük bir ekip kurduk, çok uğraştık son dakika gelişmelerimiz oldu çok yorulduk ama sonunda bugünü oluşturduk" dedi.
 
 
Kulüplerinin birçok etkinliği olduğunu ifade eden Şahin, "Geçen ay başlatmış olduğumuz ve devamını da getireceğimiz Darüşşafaka projemiz var. Darüşşafaka'ya gittik ve oradaki kimsesiz çocuklar ile yemek yaptık. LÖSEV'e gideceğiz planlarımız arasında bu da var. Tadım etkinliklerimiz oluyor. Gastronomi şehirlerine gidiyoruz, teknik geziler yapıyoruz" şeklinde konuştu.
 
"Yerel mutfağı, kendi kültürlerini tanımaları şart"
Doğuş Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldiği için mutlu olduğunu, bilgi ve deneyimlerini paylaştığını ifade eden Şef Mehmet Yalçınkaya, "Yerel ürünlerimizi modern tarzda sunarak, orijinal haline dokunmadan dünya gastronomisinde yer almasını konuştuk. Bununla beraber ülkemiz malzemelerini yurt dışındaki şefler ve şirketler tarafından satın alınıp ülke ekonomimize katkıda bulunmaları gerektiğini anlattım. Devamında öğrencilerimizin kariyer planlamaları hakkında notlar verdim" dedi.
 
Şef olmak isteyen gençlere bir de tavsiyelerde bulunan Yalçınkaya, "Şef olmak isteyen gençlerin öncelikle iyi bir eğitim almaları gerekiyor. Kendi kültürlerini tanımaları şart. Yerel mutfağı, yerel malzemeleri tanımaları gerekiyor. İyi bir yerde staj yapmaları lazım. 
 
En önemli noktalardan biri de yabancı dil bilmeleri. Dünyaya kendimizi anlatabilmemiz için ve dünya gastronomisinde yer alabilmemiz için bu gerekli. Ar-Ge yapmaları gerekiyor. Bol bol araştırma ve ürün geliştirmeleri gerekiyor. Bu temel şartlara bir de vizyon ve liderlik eklendiğinde ortaya iyi bir şef çıkacaktır" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
 
 
Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Aldığı Ödüller 
Mehmet Şef, kariyeri boyunca bir çok ödüle layık görülmüştür. Ulusal ve uluslararası alanlarda bir çok ödülü bulunan Mehmet Yalçınkaya ülkemizin gurur kaynağı olmayı başarmıştır. 
 
TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü, 
2Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan 
Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı Berlin –Almanya 
Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya Üçüncülüğü  – Erfurt – Almanya 
Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde Erfurt – Almanya 
Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması                  
İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul 
Merit diploma Amasya- Türkiye 
Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara 
Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul 
 
Master Şef Mehmet Şef kimdir? 
İşte Mehmet Yalçınkaya hakkında bilgiler
Master Chef Mehmet Yalçınkaya kimdir sorusunun yanıtı sevilen programın takipçileri tarafından araştırılmaya başladı. Türkiye'nin en önemli şefleri arasında yer alan Mehmet Yalçınkaya'nın hayatı hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, MasterChef Mehmet Şef kimdir? İşte Mehmet Yalçınkaya hakkında bilgiler.
 
AŞÇI DERNEK FEDERASYONMehmet Yalçınkaya, 1988’de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev aldı.
2004 yılında İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.

2005 yılında Amerika' nın ünlü gurme dergisi "CULINARY" de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Yine 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde spesiyalleri biyografisi yayınlandı. Mehmet Yalçınkaya, Almanya’nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.
 
Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Halen uluslar arası yemek yarışmalarında ülkemizi temsil etmektedir.
 
Farklı tatların buluşması olan "Fusion Mutfak" akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan cheflerden biridir. Yalçınkaya, 2007 yılında Türkiye’de ilk olarak Banquet servislerinde minimalist ve butik bir çalışma olan kişiye özel servis konseptini geliştirdi.
 
Mehmet Yalçınkaya, 2008 yılında, EUROTURKCHEFS CULINARY TEAM adlı takımı kurdu. Uluslararası yarışmalarda yarışan takımın kaptanlığını yaptı.
 
2009 yılında özel bir istekle Katar Başbakanlığı Konutları ve özel yatla( Al Mırgab) dünya turuna cıktı Burada yaptığı çalışmalarda 1 Mıchelın yıldızlı Chef olan Fransız Carlos Marshal ile Katar Başbakanlığı bünyesindeki konutlarda İtalya, Fransa da çalışmalarda bulundu.
 
2010 yılında Heds Grup /Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde gastronomi workshopları gerçekleştirmiş aynı zamanda Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı dahil bir çok İnternationel organizasyonun gala yemeklerini verdi.
2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. Yalçınkaya hakkında 2013 yılında Al monitör yazarı Californiya Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Tremblay tarafından Inno Turkısh Cusine adlı makale yayınlandı.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler