Şef Rafet İnce Reçetelerine Ayrıcalık Katıyor

Şef Rafet İnce Reçetelerine Ayrıcalık Katıyor

Türk mutfağının tanıtımlarında buluna rak Türkiye Turizmi ne de büyük katkılar sağlayan Rafet Şef, sivil toplum örgütleri..

Şef Rafet İnce Reçetelerine Ayrıcalık Katıyor
Lezzetli tatlı tabaklarının başrol oyuncusu Maraşım Dondurmaları damaklarda iz bırakan reçetelere konuk oluyor. Golf Dondurma’nın Kahramanmaraş’taki modern tesislerinde Ahir Dağı’nın eşsiz salebi ve taptaze keçi sütüyle, geleneksel yöntemler referans alınarak üretilen Maraşım, yaratıcı şeflerin ellerinde lezzet buluyor. ‘
 
’Maraşım Lezzetli Sayfalar’’ın bu ayki konuğu eşsiz lezzetleriyle ve benzersiz sunumlarıyla herkesi kendine hayran bırakan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina’nın Executive Chef’i Rafet İnce. Mutfağında yerel malzemelerle farklı tatlar yaratan başarılı şef, bu kez Maraşım’ın karadutlu, limonlu, çilekli ve karamelli çeşitleri ile dünya mutfağının enfes tatlılarına lezzet katıyor.
 
Lime Muss (1 porsiyon)
MALZEMELER
 
*     1 top Maraşım Karadutlu Dondurma 
*     40 gr sıvı krema
*     20 gr fildişi kuvertür çikolata
*     1/2 lime limon rendesi
*     3 gr yaprak jelatin

*     5 gr limon püresi
 
Hazırlanışı:
Kremanın yarısı ocakta kaynatılır ve çikolata ilave edilir ve kremanın kaynatılmamış kısmı mikserde çırpılır ve birbirine yedirilir. Lime limon rendesi ilave edilir ve kalıplara yarısına kadar doldurulur. Limon püresi koyulur ve üzerine ilave edilir; ardından dondurulur. İstenilen şekilde süslenip Maraşım Karadutlu Dondurma ile servis edilir.
 
Çikolatalı, karamelli, lavantalı tart (10 porsiyon)
MALZEMELER
 
*     1 top Maraşım Limonlu Dondurma
*     250 gr tost hamur
*     1250 gr krema
*     15 gr lavanta kurusu
*     650 gr bitter çikolata
*     650 gr sütlü çikolata
*     350 gr tereyağı
*     12 adet yumurta sarısı
*     5 yumurta
*     300 gr karamel dolgusu
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Hazırlanışı:
Tost hamuru yarı pişmiş hale getirilir. Krema ve lavanta ocakta kaynatılır, bitter ve sütlü çikolata ilave edilir. Yumurtalar çırpılır ve yarı pişmiş tost hamurunun üzerine karamel dolgusu konulur ve dondurulur. Yapılan karışım üzerine 275 derecede 28 dakika pişirilir ve istenilen şekilde süslenip Maraşım Limonlu Dondurma eşliğinde servis edilir.
 
Mango Pasta (1 porsiyon)
MALZEMELER
 
*     1 top Maraşım Çilekli Dondurma
*     60 gr sıvı krema
*     30 gr beyaz kuvertür çikolata
*     20 gr mango püresi
*     3 gr yaprak jelatin
 
Hazırlanışı:
Kremanın yarısı ocakta kaynatılır. Jelatin çikolataya ilave edilir, kremanın kalan kısmı mikserle çırpılır ve mango püresiyle karıştırılır. Malzemenin hepsi karıştırılır ve çemberlere doldurulur ve ardından dipfrizde dondurulur. Çemberlerden çıkarılır ve istenilen şekilde süslenip Maraşım Çilekli Dondurma eşliğinde servis edilir.
 
Mastica (1 porsiyon)
MALZEMELER
 
*     1 top Maraşım Karamelli Dondurma 
*     20 gr damla sakız macunu
*     40 gr sıvı krema
*     15 gr fildişi kuvertür çikolata
*     2 gr yaprak jelatin
*     5 gr küp küp doğranmış kavun
*     2 gr karamel
 
Hazırlanışı:
Damla sakız macunu ve kremanın yarısı kaynatılır, çikolata ve jelatin ilave edilir. Diğer kalan krema mikserde çırpılır ve birbirine yedirilir ardından bardaklara doldurulur. Biraz dolapta bekletilir, üzerine kavun, karamel sosu doldurulur ve istenilen şekilde süslenilerek Maraşım Karamelli Dondurma eşliğinde servis edilir.
 
Şef Rafet İnce Kimdir?
Şef Rafet İnce 1981 Konya, Ereğli doğumlu. Bu mesleğe Tekirdağ Anadolu Turizm Meslek Lisesi"nde başladı. Devlet tarafından aldığı bursla, Lizbon"da “Le Cordon Blue College of Culinary Arts”da 4 sene Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi bölümü okudum ve 2 Yıl İtalya Toscano arap ve F&B okuyup staj yaptı Türkiye de da farklı 5 star otellerde deneyim kazandı 2003 den itibaren 5 star oteller de Executive cheflik yapmıştır 2013 yılın dan itibaren kendi Restauranlarının işletme müdürlüğünü yapmıştır şuan da Ortadoğu’nun en büyük otel zinciri olan Rotana hotel grup bünyesin de bulunan Burgu Arjaan by Rotana Tango Arjaan by Rotana hotelin Executive chef “liğini yapmaktadır. 
 
 
Chef Rafet İnce Dünyanın sayılı şeflerin den gastronomi eğitimleri almıştır. Dünyaca ünlü uluslararası birçok şefle de aynı mutfağı paylaşma fırsatı yakalamıştır. Rafet ince vatani görevini Ankara kara kuvvetleri komutanı Aytaç yalmanın evin de özel şefi olarak askerliğini yapmıştır. Rafet ince Uluslar arası Dünya aşçılık yarışmaların da Ülkesine sayızız madalyalar kazandırmıştır bunlardan en önemlisi 2008 İKA Dünya Aşçılar olimpiyatın Almanya dan Türkiye ye ilk defa 3 olimpiyat madalyası kazandıran tek Türk şeftir. 
 
Bu başarının ardından Rusya İskoçya Lüxsemburg Mısır Malta Almanya İngiltere Singapur Japonya Danımarka Hollanda gibi ülkerlerden ülkesine büyük başarılar ve madalyalar kazandırmıştır. 2010 yılın da Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafın dan Ankaraya davet edilerek Türkiye ilk resmi Aşçılar Milli takımını kurmuştur ve Türkiye aşçılar milli takım Direktörü olarak göreve başlamıştır görev süresince ekibine ve ülkesine Dünya Aşçılık olimpiyatların da sayısız altın madalyalar kazandırmıştır Şef Rafet İnce , 2010-2013 yılları arası takım Direktörlüğünü tek başına üstlendi ve takım olarak büyük başarılar elde ederek adını tüm dünyada duyurmaya başardı ve bu görevini 2013 yılın da genç kuşaklara bırakarak koçluk görevini üstlenmiştir. 
 
Yurt dışın da ve yurt için de yerel etnik Türk mutfağının tanıtımlarında bulunarak Türkiye Turizmine de büyük katkılar sağlayan Rafet Şef, sivil toplum örgütleri tarafından 2011 yılında, “en başarılı genç girişimci” şef seçildi Türkiye deki Turizm otelcilik Üniversitelerin de ve Liselerin de sayısız Seminer Panel Konferans vererek Genç kuşak şeflere de öncülük yapmaktadır Katılmış olduğu yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 55’in üzerinde madalya, kupa ve ödül kazanan Rafet Şef, ayrıca 2008 yılından beri Uluslararası profesyonel yemek yarışmalarında ve Türkiye’de düzenlenen yöresel yemek yarışmalarında uzman jüri olarak görevini üstlenmekte olup . 
 
Rafet Şef için özel gastronomi eğitimlerine katılarak her zaman kendini yenilemeyi ilke edinmek bununla paralel olarak fikir ve tecrübelerini genç nesil aşçılara yol göstermek için kullanmak önceliklerinin başında yer almaktadır. 2008 yılından beri çeşitli Ulusal TV kanallarında yemek programları yapmakta olan Rafet ince, önceleri TRT1’de Gülbence, Saba tümerle Lava Mutfağı Show Tv Ramazan sofrası Atv Zahide ile Yetiş hayata Star tv Melek Baykal ve Pişir yedir kazan Kanal D ile çalışmıştır. 2012 yılın da Wacs Dünya Aşçılar Konfederasyonu tarafın dan eğitim ve sınavlar dan geçerek yüksek dereceyle Uluslar arası jürilik belgesi verilmiştir . Şef Rafet aynı zaman da Chaine des Rotisseurs üyesidir.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler