Şef Savaş Özkılıç; Orijinal Reçeteleri Uygulamalıyız

Şef Savaş Özkılıç; Orijinal Reçeteleri Uygulamalıyız

Başarılı şef, geleneksel lezzetleri unutmadan dünya lezzet ve trendlerine de yer vermeyi önemserken, şimdiden proje...

Şef Savaş Özkılıç; Orijinal Reçeteleri Uygulamalıyız
Hilton İstanbul Bosphorus, 2004 yılından bu yana Hilton’a bağlı otellerin mutfaklarında çeşitli görevlerde bulunan Savaş Özkılıç’ı ekibine kattı. Özkılıç, 11 Şubat tarihinden itibaren Hilton İstanbul Bosphorus’un Baş Aşçısı olarak göreve başladı.
 
Savaş Özkılıç Kimdir?
Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden Hilton’un Türkiye’deki ilk oteli Hilton İstanbul Bosphorus, mutfağını deneyimli şef Savaş Özkılıç’a emanet etti. Hilton’daki kariyerine 2004 yılında Hilton İstanbul’da başlayan Özkılıç, burada 2007 yılına kadar Executive Chef Yardımcısı olarak görev yaptı.
 
2007-2009 yılları arasında Hilton Parksa İstanbul’da Chef De Cuisine olarak görev alan Özkılıç, 2009-2011 yılları arasında Conrad İstanbul Bosphorus’ta Executive Chef Yardımcılığına atandı. 2011 yılından itibaren 7 yıl boyunca Hilton Bakü’nün Executive Chef’liğini yürüten Özkılıç son olarak Hilton Bakırköy’de Baş Aşçı olarak görev yapıyordu.
 
İş deneyimlerini 1997 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında aldığı eğitimler ve kurslarla da destekleyen Savaş Özkılıç, iyi derecede İngilizce; başlangıç seviyesinde Rusça biliyor.
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"“Benim için Hilton’un anlamı çok büyük”

Hilton hayatımda hep oldu” diyen Özkılıç’ın Hilton Istanbul Bosphorus mutfağına girmesi 1991 yılında oluyor. Aynı yıl resmi olarak Hilton İstanbul Bosphorus’ta çalışmaya başlayan şef, “Geleneksel tarifler, modern sunumlar, mutfak düzeni ve tertibi, yönetim, doğru malzeme, doğru pişirme tekniği gibi tüm bilgileri hep burada öğrendim” açıklamalarında bulunuyor. 
 
Yıllar içinde farklı görevlerde çalışan Savaş Özkılıç 2007’de Hilton Istanbul Bosphorus’tan ayrılıyor ve Hilton ParkSa İstanbul’a geçiyor. 2007-2009 yılları arasında otelde Chef De Cuisine olarak görev alan Özkılıç, 2009-2011 yıllarında Conrad İstanbul Bosphorus’ta Executive Chef Yardımcılığı’na atanıyor. 
 
2011 yılından itibaren 7 yıl boyunca Hilton Bakü’nün Executive Chef’liğini yürüten Özkılıç, son olarak Hilton Bakırköy’de Baş Aşçı olarak görev yapıyor. Hilton Istanbul Bosphorus’un kendisi için çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Savaş Özkılıç, “Tekrar burada olmak çok anlamlı, Hilton Istanbul Bosphorus’un benim ve ailem için yeri çok kıymetli” diyor.
 
Hilton Istanbul Bosphorus birçok farklı mutfak ve lezzeti sunmakta iddialı 
Birbirinden seçkin restoranlarıyla İstanbul otelciliğinde ikonik otellerden biri olan Hilton İstanbul Bosphorus, farklı konseptte restoranlarıyla da çizgisini her daim koruyor. Savaş Özkılıç, “Bir klasik olan Lalezar Meyhanesi uzun yıllardır İstanbul’un önde gelen mekânlarından. Geleneksel mezeler, zengin deniz ürünleri, ızgaralar ve ünlü Türk tatlılarını Hilton lezzet ve kalitesiyle sunuyoruz. 
 
Bir yıldır Lalezar’da gerçekleştirdiğimiz Yerel Mutfak Global Lezzet projemizle de hem kadınların ekonomik hayata katılımını destekliyoruz hem de misafirlerimize Türkiye’nin yöresel lezzetlerini tatma imkânı sunuyoruz. 
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDAÖte yandan Bosphorus Terrace keyifli ambiyans ve manzarası eşliğinde Akdeniz mutfağından seçkin lezzetler sunuyor.
Dubb Indian Bosphorus, İstanbul’da otantik Hint lezzetlerinin en iyi adresi olurken, Çin mutfağının en özel lezzet ve sunumlarını hazırlayan Dragon Restaurant da hem yerli hem de yabancı misafirlerin vazgeçilmezi” diyor. 
 
 
“Bu toprakların orijinal reçetelerini uygulamak ve dünyaya sunmak önemli”

Savaş Özkılıç, yaratıcılığı ile yeni sezonda Hilton İstanbul Bosphorus’un mutfağını daha da üst seviyeye taşımanın peşinde. Başarılı şef, geleneksel lezzetleri unutmadan dünya lezzet ve trendlerine de yer vermeyi önemserken, şimdiden proje hazırlıklarına başladığını belirtiyor. Türk gastronomisine değindiğimiz konuşmamızda açıklamalarda bulunan Savaş Özkılıç, “Bazı yemeklerimiz unutulmaya ve orijinalliğini yitirmeye yüz tutuyor, bunu önlemenin yolu reçetelere sahip çıkmaktır. 
 
Dünyaya ayak uydurmak için yaratıcı sunumlar ile bu orijinalliğe destek olmalıyız.
Diğer yandan Türk aşçılığının dünyada hatırı sayılır bir yeri var. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda çok samimi ve gayretli çalışmaları ile gelecek nesillere örnek projeler üretiyor. Altyapısı sağlam ve öğretici yönü olan şefler de otelcilik liselerinde belli gün ve saatlerde ders verebilirler. Yeni neslin kuvvetli yetişmesine katkıda bulunmak önemli.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Rıza Arıkan
    5/3/2019

    güzel ülkemin mutfakları çok güzel ve kaliteli başka milletlere özenmemiz yerine kendi kültürümüzü ve mutfaklarımız keşfetmeli ve yaşatmalıyız benim düşüncem bu yönde

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler