Kuzu Pirzola Tarifi

Kuzu Pirzola Tarifi

Osmanlı ve Türk Mutfağı ile saray mutfağında sığır eti pek kullanılmazdı. Balkanlardan gelen kuzu etleri tercih..

Osmanlı ve Türk Mutfağı ile saray mutfağında sığır eti pek kullanılmazdı. Balkanlardan gelen kuzu etleri tercih edilir, ama bu kuzular Anadolu’ya geçmez İstanbul’da tüketilirdi.  Kuzu eti Anadolu mutfak kültüründe ve Geleneksel Türk Mutfağında tercih edilen en önemli kırmızı et idi. Kuzu eti gerek lezzeti ve gerekse yumuşaklığı nedeni ile Türk mutfak kültürümüzde önemli bir yer teşkil eder.
 
Mutfak Kültürümüzdeki bu gelenek halen özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerimizde devam etmektedir. Kuzu eti Türkiye genelinde de ahalinin kebap için vazgeçmediği kırmızı etlerin başında gelir.
 
Kuzu Pirzola Tarifi
Kuzu Pirzola kullanılan Malzemeler;
 
12 adet kuzu pirzola
10 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı kadar soya sosu (tuz yerine)
Tane karabiber
2 bardak süt
Taze biberiye ve kekik
Dövülmüş kişniş
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı krema
 
ETLİ YEMEKLERNefis ve Lezzetli Türk Mutfağı Yemekleri'mizden Harika Bir Tarif Olan Kuzu Pirzola Yapılış tarifi
 
Tüm malzemeleri derince bir kabın içerisinde karıştırın ve sıvı yüksekliği etlerin üzerinde kalacak şekilde zeytinyağı ekleyin. 
Kabın üzerine streç film ile kapatın ve 6 ile 10 saat arasında dinlenmeye bırakın. 
Bu süre içerisinde kuzu pirzolalar sosu içlerine çekecekler ve her bir ısırıkta damakta eşsiz bir lezzet bırakacaklar.
Sıra geldi pişirme işlemine. En iyi sonuç için döküm tavadan şaşmayın. 
Döküm tavanızı iyi bir şekilde ısıtın ve marinasyondan çıkardığınız etleri direkt olarak tavaya yerleştirin. 
Her iki tarafını da ikişer dakika pişirin ve yumuşacık, içi su dolu kuzu pirzolanın tadını çıkarın.
 
Kuzu Etinin Faydaları Nelerdir?
Kuzu Eti hakkında bilmedikleriniz! Kuzu Etinin bilinmeyen Faydaları Nelerdir? Kuzu Eti Erkek kısırlığı ile savaşıyor !!!
Kuzu Eti Erkek kısırlığı ile savaşıyor. Coenzyme Q, karnitin içeren bazı besinlerin erkek kısırlığı üzerinde olumlu etkiler sağladığı bilinmektedir. Bunların basında Kuzu eti başta olmak üzere kırmızı et ve et ürünleri bulunmaktadır.
 
kuzu etinde yüksek oranda proteinin bulunmaktadır. kuzu etiyle günlük protein ihtiyacımızın %60.3’ü karşılaşırız. Koyun eti en ideal demir kaynaklarındandır. Dietler yaparken demir kırmızı kan hücre yapımı için yaşamsal öneme sahiptir.
 
Çocukların büyümesi, yaraların iyileşmesi ve bağışıklık sistemi için gerekli olan çinko ihtiyacının %45’ini kuzu etinden karşılamak mümkündür.
 
kuzu etinin erkeklerde prostat sağlığı ve özellikle yaşlılarda kemiklerin mineral yapısı üzerine olumlu etkisi vardır. Bu etki menapoz sonrası kadınlarda görülen osteoporosis için olumlu bulunmuştur. Günde 100-150gr kuzu eti tüketmek günlük çinko ihtiyacının %40’ını karşılamaktadır.
 
OSMANLI VE TÜRK TATLILARIkuzu eti vücutta metobolik reaksiyonlar için gerekli olan B vitaminlerinin en büyük kaynağıdır. Günlük b12 vitamin ihtiyacının %100’den fazlasını karşılayan kuzu eti aynı zamanda Tiyaminin en iyi kaynağıdır. b12 vitaminin en zengin kaynağı olan kuzu etikırmızı kan hücreleri yapımını teşvik etmesinin yanında anemiyi hastalığını önlemektedir.
 
kuzu eti aynı zamanda bakır, manganez ve selenium bakımından zengin bir besin kaynağıdır. kuzu etinde bulunan yağın yarısı insan sağlığı için faydalı olan doymamış yağ asidinden oluşur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler