Aşçılık Mesleği Gelecekten Umutlu

Aşçılık Mesleği Gelecekten Umutlu

Dünya Aşçılar ve Şefler Birliği (WACS), Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfed...

Aşçılık Mesleği Gelecekten Umutlu
Erenler Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Bolu 5. Uluslararası Mutfak Günleri’ yarışmasında kazandıkları madalyalarla bu alanda Sakarya’nın en iyileri arasında olduklarını bir kez daha kanıtladılar.
 
Dünya Aşçılar ve Şefler Birliği (WACS), Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Bolu Belediyesi işbirliği ile Yeniçağa Aşçılar ve Pastacılar Derneği (YEPAD) tarafından düzenlenen Camiamızda Aşçı Dernek Federasyon çalısmalarından 5.Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri yarışmasında Yunus Çiloğlu MTAL öğrencileri büyük bir başarıya imza attılar. 
 
Uluslararası olarak düzenlenen yarışmada Erenler Yunus Çiloğlu MTAL Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan  Şefi Sevgi Cici, Atölye Şefi Ayşen Durmaz’ın rehberliğinde aşçı adayı öğrenciler Osmanlı Saray Mutfağı ve Restaurant Tatlı Tabağı kategorilerinde yarıştılar. Öğrencilerimiz birçok ilden yarışmaya katılan rakiplerini geçerek aldıkları dereceler ile Sakarya’nın gurur kaynağı olurken, bu alanda iyi bir eğitim aldıklarını gösterdiler.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIOsmanlı Saray Mutfağı kategorisinde; 

İskender Mehmet Keskin ‘Kuzu Mutancana’ ile Altın, 
Hasan Bayram ‘Yufkalı Dörüzziyafe Köftesi’ ile Gümüş, 
 Nebih İrez ‘Ballı Mahmudiye’, Beratcan Duyaroğlu ‘Fodula’, Umut Karakaş ‘Ekşi Erikli Et’, Ceyda Aslan ‘Kuzu Ciğer Sarma’, Murat Bağ ‘Kuzu Akike’, Muharrem Şamil Tekin ‘Kırma Tavuk Kebabı’, Atalay Kaçar ‘Piliç Topkapı’ yemekleriyle Bronz madalya almaya hak kazandılar.
 
Restaurant Tatlı Tabağı kategorisinde;
Miray Konuralp ‘Napolyon Tatlısı’ ile Bronz, Mikail Çaktı  ‘Çikolatalı Mus’ ile Merit almaya hak kazandı. Bolu’dan başarı ile dönen aşçılık öğrencileri için Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alim Oktar tarafından tören düzenlenerek öğrencilere ödülleri ve hediyeleri takdim edildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, meslek liselerimizdeki yiyecek ve içecek bölümü öğrencilerinin başarılarından gurur duyduklarını belirterek, öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda aldıkları eğitimlerin karşılığında uluslararası yarışmalarda ödül kazanmalarının sevindirici olduğunu ifade etti.
 
Durmuş, dünyada isim yapmış ünlü Türk aşçılarının yetiştiği Bolu’daki yarışmada derece kazanan Yunus Çiloğlu MTAL öğrencilerini, öğretmenlerini, velilerini ve okul yöneticilerini ayrı ayrı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler