Filistin’de Türk Mutfağı Etkinlikleri

Filistin’de Türk Mutfağı Etkinlikleri

"Göbeklitepe yılı" kapsamında buğdayın ve bereketin izinde gerçekleştirdiği Türk mutfağı etkinlikleri Filistin’de gerçekleşti.  Türk mutfağının farklı yönleriyle tanıtımı, mutfak kültürü ve tarihini...

Filistin’de Türk Mutfağı Etkinlikleri 
Yunus Emre Enstitüsünün "Göbeklitepe yılı" kapsamında buğdayın ve bereketin izinde gerçekleştirdiği Türk mutfağı etkinlikleri Filistin’de gerçekleşti.
Türk mutfağının farklı yönleriyle tanıtımı, mutfak kültürü ve mutfak tarihinimizden anlatılması amacıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından başlatılan Türk mutfağı etkinliklerinin ikincisi Osmanlı saray mutfağı tarihi araştırmacısı, ödüllü mutfak kitapları yazarı ve şef Ömür Akkor’un katılımıyla 11-13 Mart 2019 tarihleri arasında Filistin’in farklı şehirlerinde gerçekleştirildi.
 
Filistin’in tek devlet üniversitesi olan ve Tulkarim şehrinde bulunan Filistin Teknik Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerine yönelik Türk mutfağı dersi ve sunumuyla başlayan etkinlikler kapsamında daha sonra Ramallah Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde Osmanlı ve Türk mutfağı atölyesi yapıldı.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIDoğu Kudüs’te Filistin sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve geçmişte Osmanlı Karakolu olarak da kullanılan tarihi Jerusalem Otel’de gerçekleştirilen programda ise ünlü şefler Ömür Akkor ve Şevki Dilmaç Filistinli aşçılara Türk mutfağından bazı örnekleri hazırladı.  Karşılıklı bilgi paylaşımının da olduğu program kapsamında şefler "Ali nazik", "Cennet çamuru", “Akdeniz ekmeği” gibi Türk mutfağına özgü lezzetleri hazırlayarak, dünyada haklı bir üne sahip olan Türk mutfağının tarihi ve inceliklerine ilişkin de bilgi verdi.
 
Üç gün boyunca yoğun ilgiyle karşılaşılan programların ardından Akkor, bereketli toprakları ve çok zengin bir mutfağı olan Filistin’de yemek yapmanın iddialı bir iş olduğunu ve Filistin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türk ve Filistin mutfakları arasında çok fazla benzerlik bulunduğunu dile getiren Akkor "Bizim amacımız aslında hangi yemeğin daha üstün olduğundan ziyade, kültürü tanıtmaktı.
 
Filistin’in humusuna yeni bir yorum kattık, kadayıfla cennet çamurunu yaptık, Ali nazik kebabının tarihi yolculuğunu anlattık. Yunus Emre Enstitüsüyle yapmış olduğumuz bu çalışma çok kıymetliydi" şeklinde konuştu. Türk mutfağı etkinliklerinin ardından Türk şeflerin hazırladığı farklı lezzetler, programa katılan Filistinli aşçılar ile davetlilere ikram edildi.
Kaynak; foodinlife.com.tr
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: osman kaya
    5/4/2019

    BIRDE OSMANLI SOFRALARINIZA KOLA YERINE SERBET KOYSANIZ COKMIYI OLACAK HOCAM. BASARILARRRR

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler