Türk Mutfağının Yemek Kültürü Sahipsiz Değildir !

Türk Mutfağının Yemek Kültürü Sahipsiz Değildir !

Aş'larımızı hazırlayan, pişiren, yediren, artı kalabalık davet, düğün yemeklerini pişirenler geleneksel mutfak kültürü nesilden nesillere aktaran taşıyan kadınlarımızdır....

Türk Mutfağının Yemek Kültürü Sahipsiz Değildir ! 
Atalarımız Anneanneler, babaanneler, Aş'larımızı hazırlayan, pişiren, yediren, artı kalabalık davet, düğün yemeklerini pişirenler, geleneksel mutfak kültürü nesilden nesillere aktaran taşıyan kadınlarımızdır.!!
 
Kızmayın doktor olanlar, anneleriniz sizleri doyururken biliyordu neler sizin beslenmeniz için doğal, faydalı, sağlıklı yiyeceklerin çeşitlerini, türlerni geleneksel usullerde hazırlar yedirirlerdi.
 
Sizler tahsil hayatınız süresi, mesleğinizi yaparken tıbbi bilgileri paylaşın, eyvallah ancak :
Mutfaklarımıza, geleneksel lezzetlerimiz ve bilgilerine lütfen girmeyin sizleri tanıyoruz seneler önce tv ekranlarında katıldığını programlardaki konuştuğunuz konuları da iyi biliyorum, mutfakları gerçek ustalara bırakın rol çalıyorsunuz.)))
 
Duygusal olarak keseri hep kendinize yontuyorsunuz.
Soyma, tekniğiniz sıfır, doğrama tekniğiniz sıfır ahkam kesmek, mutfaklara , Dr. olup 30 - 40 yaşından sonra geleneksel mutfak ve yemek kültürümüzü, turşuları, sirkeleri kurmak ,anlatmak "sanki kendiniz yeni bulunduğunuz, keşfettiğiniz bilgileriniz gibi "anlatmanız ne kadar doğrudur?
 
 
Türk Mutfağı Geleneksel Mutfak Ve Yemek Kültürü Sahipsiz Değildir... Konunun Yetkililer Ve Görevde Olanlar Uyumasın Yeter.!!!  “Annemmutfakta” Hülya Erol...
 
Bazı Şeylerin Telafisi Asla Olmaz.!
Sonradan Öğrenilen, Bilinen Kıymetlerin,
Kaçırılan Heveslerin,
Kırılan Kalbin,
Ve Kaybettikten Sonra Farkına Varılan,
Telafisi Mümkün Olmayan Yaralar Gibi...
 
Gezmek, görmek, uygulamak çok uzun sürecek, zahmetler ve emekler vede uzun seneler gerektirir. Mutfaklarımız da daha çok yerel bilgilerimiz yeni kaynaklı derliyoruz kayda alıyoruz hiç bir zaman da öğrendik tamamdır diyemiyoruz...
 
Gençler, Bazı Tıp Tahsili Yapanlar :
El insaf ne kadar boş zamanınız varmış. Bu işler için mutfak ve yemek kültürüne emekler harcadınız, boş zamanlar buldunuz da gördünüz uyguladınız bilgelik taslarsınız tv ekranların da mutfaklardasınız!!!
Hülya Duranoğlu EROL
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler