Öğretim Görevlisi’de Bunu Yaparsa “Adem Ademoğlu”

Öğretim Görevlisi’de Bunu Yaparsa “Adem Ademoğlu”

Topuz Kebab Nedir? Topuz Kebab Lisans Hakları. Özellikle eski süvari ve piyadeler tarafından 5. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar kullanılmış olan, topuz, bozdoğan, gürz olarak da bilinen demir...

Öğrenciler Osmanlı Mutfağını Günümüze Taşıyor
Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Osmanlı saray mutfağında yer alan lezzetleri uygulamalı olarak öğreniyor.
 
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Aşçılık atölyesinde bir araya gelen yaklaşık 20 öğrenci, Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan lezzetleri öğreniyor.
 
Topuz kebabından ballı mahmudiyeye, mutancanadan gemici böreğine kadar çok sayıda lezzeti özel bir çalışmayla usulüne uygun şekilde hazırlayıp servis ediyorlar.
 
Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Adem Ademoğlu, yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı üniversitede, öğrencilerine Osmanlı mutfağı üzerinde eğitimler verdiğini söyledi.
 
"Osmanlı mutfağı dünya literatüründe ilk 3 mutfak arasında"
Osmanlı saray mutfağının önemli lezzetleri bünyesinde barındırdığını vurgulayan Ademoğlu, şöyle konuştu:
 
Öğrenciler Osmanlı Mutfağını Günümüze Taşıyor"Tecrübelerimden çıkarım yaparak sahada Osmanlı saray mutfağının boşluğunu hissettim. Öğrencilerime kendi kültürel değerlerimizi öğretip özellikle Osmanlı mutfağını sektöre kazandırmayı hedefliyorum. Umarım öğrencilerim sektörde öncü olur. Öğrencilerimi diğer hocalar ve ekip arkadaşlarımla iyi bir şef olma yolunda yetiştirmek istiyorum."
 
Osmanlı saray mutfağının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirten Ademoğlu, "Osmanlı mutfağı, dünya literatüründe ilk 3 mutfak arasında. Biz Orta Asya'dan gelen Türkler olarak geldiğimiz coğrafyanın verimliliği ve kendi getirdiğimiz kültürel birikim ile çok güzel yemekleri ortaya çıkarmışız. Bu yemekleri günümüze kadar getirmişiz. Bunun gururunu yaşıyoruz" dedi.
 
Hoşaf, ballı mahmudiye, bostan kebabı...
Üniversite yaptıkları yemekler hakkında da bilgi veren Ademoğlu, şunları anlattı:
"Osmanlı çorbalarından öz çorba, kavata ve Hürrem Sultan gibi çorbaları uygulamalı olarak öğrencilere öğretiyorum. Ana yemeklerden ballı gemici böreği, ballı mahmudiye, mutancana, topuz kebabı gibi yemekleri yapıyoruz. Bunun dışında balık, sudak dolması, bostan kebabı gibi yemekleri de hazırlıyoruz.
 
Tatlılar olarak baktığımızda şerbetli tatlı, tava baklavası, midye baklavası gibi tatlılar da yapıyoruz. Osmanlı geleneğinden gelen şerbetli içeceklerden hoşaf ve kompostoyu da asitli içeceklere muhalif olarak uygulamalı olarak yapıyoruz."
 
Öğrenciler Osmanlı Mutfağını Günümüze Taşıyor
Osmanlı yemeklerinden topuz (gürüz) kebabından da bahseden Ademoğlu, "Tarihsel olarak baktığımızda gürüz savaşta savaş kazandıran alettir. Donanımsal özelliktir. Bu zamanında toprak fethedilen bir araçken bugün insanların gönlünü fethedip sağlıklı beslenmeyi yönlendirmek adına bu araçları kullanmayı tercih ediyoruz" dedi.
 
Adıyaman Üniversitesi’nde Öğrencilerini Yanlış Bilgilendiren Öğretim Görevlisi “Adem Ademoğlu”
 
Topuz Kebab Resmi web sitesinin ilgili Haber Hakkındaki Önemli notu; 
İlgili Adıyaman Üniversitesini Konunun Tamamen Bir Saptırma Olduğu Konusunda Bilgilendirdik. 
 
Topuz kebap osmanlı ve Türk mutfağında tarihi anlamda yapılan ve geçmişi olan bir yemek değildir !!! Meşhur Topuz Kebabın Mucidi Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir olmakla birlikte Lisanslı bir yemektir.  Ordumuzun kayıtlı silahları arasına 1071 Malazgirt zaferinde girmiştir. Bozdoğan, gürz ve bozdoğan olarak anılır.
 
Topuz Kebab Lisans Hakları
“ www.topuzkebab.com ”
" www.hasascibasiahmetozdemir.com "
Meşhur Osmanli ve Turk mutfağı icin özel icat edilmiş Topuz Kebabının tüm hakları Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir ’e aittir. Topuz Kebab, içerik tedarikçileri, patent hakları, tasarım tescili,marka tescili uluslararası yasalarca korunmaktadır. Sahiplerinden izinsiz Üretilmesi, Servis edilmesi ve satışa sunulması yasaktır. Ihlal edenler yasalar geregi paraya cevrilemeyen 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılırlar.
 
Bir osmanlı ve Türk markası olarak Topuz Kebabı 1996 yılından bu yana Uluslararasi standartları taşıyan restoranlara 1-3-5 yıllık lisanslı kullanıcı hakkı ile satısını da yapmaktayız. Isteyen kisi yada kurumlar iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirler.
 
!!!__YASAL UYARI__!!!
Meşhur Osmanli Ve Türk Mutfağı İcin Özel Yapılmış Topuz Kebab, İçerik Tedarikçileri Veya Patent Hakları Uluslararası Yasalarca Korunmaktadır. Sahiplerinden İzinsiz Üretilmesi, Servis Edilerek Satışa Sunulması Yasaktır. Lisans İçin Arayınız. “ www.topuzkebab.com ”
 
Topuz Kebab Nedir ?
Özellikle eski süvari ve piyadeler tarafından 5. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar kullanılmış olan, topuz, bozdoğan, gürz olarak da bilinen demir den ve dikenli savaş aletini tam olarak kimlerin icat ettiği bilinmese de; Topuz, Selçuklularda ve Osmanlılarda özellikle düşmanla karşı karşıya gelindiğinde zırhları delmek, düşmanı sersemletmek ve yıkmak amaçlı bir silah olarak kullanılmıştır. En yakın tarih kayıtlarına göre, Sultan Alparslan zamanında Malazgirt Savaşı sırasında kılıçla birlikte kullanıldığı bilinmektedir. 
 
Tarihi silahımız olan topuzu Türk ve Osmanlı mutfağı için dünyada eşi benzeri olmayan bir yemek haline getirdik. Öncelikle topuzu 500 dereceye kadar ateşte ısıtıyor, çekirdeği ısındıktan sonra yağ ile soğutarak 200-250 dereceye kadar ısısını düşürüyoruz.
 
Beyaz et (pilic budu-pilic gogsu) kirmizi et (dana bonfile-antrikot-biftek-kuzu pirzolasi-) ve karisik (dana bonfile, antrikot, kuzu pirzola, piliç but ve piliç göğsu) olmak üzere uc ayrı seçenekle hazırlanan Topuz Kebabının etlerini isteğe özel olarak (az pişmiş, orta pişmiş, ortanın üzeri pişmiş, tam pişmiş seklinde) topuzun üzerine koyarak misafirlerimize sunuyoruz. Sonrasında ise misafirlerimiz tabaklarlarında kesmiş oldukları etleri, çatalları ile 5 -10 saniye kızgın topuza dokundurarak 45 dakika istedikleri ölçüde pişirebilir; 3 saate kadar da tabaklarında soğuyan etleri yine kızgın topuzun üzerine takarak ısıtabilirler.
 
Eşsiz sunumu ile yiyenleri ve görenleri hayretler içerisinde bırakan özel yemeğimiz Topuz Kebabını, uygun lisans koşulları ile bir Turk ve Osmanli markası olarak uluslararasi mutfakların menüsüne ekliyoruz. Topuz Kebabını, bol baharatlı geleneksel iç pilav, közde pişirilmiş domates ve biber, ballı-kaymaklı hardal sos, hafif acılı domates sos, kemik iliğinden yapılmış ateş ve duman kokan kahve rengi soslarımızla birlikte misafirlerimize sunuyoruz. Aileniz ve dostlarınızla hem bu nostaljiyi yaşamanın hem de 3 saat boyunca sıcak et yemenin tadını sadece Topuz Kebapla çıkartabilirsiniz.
 
Bir osmanlı ve Turk markası olarak Topuz Kebabının, Uluslararasi vip standartları taşıyan restoranlara 1-3-5 yıllık lisanslı kullanıcı hakki ile satisini da yapmaktayız. İsteyen kisi yada kurumlar iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirler.
 
Meşhur Osmanli ve Turk mutfağı icin özel icat edilmiş Topuz Kebabının tüm hakları Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir ’e aittir. Topuz Kebab, içerik tedarikçileri, patent hakları, tasarım tescili, marka tescili uluslararası yasalarınca korunmaktadır. Sahiplerinden izinsiz Üretilmesi, Servis edilmesi ve satışa sunulması yasaktır. İhlal edenler yasalar gereği paraya cevrilemeyen 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılırlar.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler