Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı Lahana Salatası

Kırmızı Lahana çerdiği K vitamini sayesinde beyin fonksiyonlarını daha iyi çalıştırdığından konsantre...

Kırmızı Lahana Salatası 
Kırmızı Lahana Salatası Kullanılan Malzemeler
 
*     1/2 Kırmızı Lahana
*     3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Çay Bardağı İrice Dövülmüş Ceviz
*     1 Çay Bardağı Haşlanmış Mısır
*     5 Adet Kornişon Turşu
*     8-10 Dal Maydanoz
*     1 Adet Limon
*     1.5 Su Bardağı Süzme Yoğurt
*     Tuz
 
Kırmızı Lahana Salatası Yapılış Tarifi
Mor lahanayı ince kıyıp zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Ocaktan alıp ılıtın. Üzerine ceviz, mısır, dilimlenmiş kornişon turşu, kıyılmış maydanoz, limon suyu ve tuz ilave edip harmanlayın. Çırpılmış süzme yoğurtla iyice karıştırıp servis yapın.
 
Kırmızı Lahananın Faydaları
Kırmızı Lahana çerdiği K vitamini sayesinde beyin fonksiyonlarını daha iyi çalıştırdığından konsantre eksikliği gibi rahatsızlıkların riskini azaltır. Aynı zamanda antosiyanin maddesi de sinir sisteminin hasara uğramış bölümlerini de onarır.
 
Düşük kaloriye sahip olduğundan diyet listelerinde ilk sıralarda yerini alırken yüksek lif sayesinde de sindirimi kolaylaştırır ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler